Transfere 162 milyon euro harcadılar

Güncelleme Tarihi:

Transfere 162 milyon euro harcadılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2010 16:27

Almanya 1. Futbol Ligi'inde transfer döneminin kapandığı 31 Ağustos akşamına kadar transfer harekatı devam etti.

Takımlar son güne gelinirken çok önemli transferler gerçekleştirdiler. İki yıl önce Felix Magath yönetiminde sürpriz bir çıkış yaparak şampiyonluğa imza atan Wolfsburg, orta sahasının yıldızı Boşnak Misimovic'i Galatasaray'a, Mahir Sağlık'ı da Bochum'a kaptırmasına rağmen en fazla para harcayan kulüp oldu. 148 futbolcuya 162 Milyon Euro ödedeyerek kadrolarını güçlendiren Bundesliga 1'de Wolfsburg 38 milyon 600 bin Euro ile en fazla para harcayan takım olarak ilk sırada yer aldı. Wolfsburg Menajeri Dieter Hoeness Juventus Turin'den Brezilyalı yıldız Diego, Hertha Berlin'den Alman milli Arne Friedrich ile Cicero ve US Palermo'dan Simo Kjaer'i transfer etti.

SCHALKE'DE HEDEF ŞAMPİYONLUK

Bu sezona lig tarihinde son 23 yılın en kötü başlangıcını yapan Schalke'de transferde 15 milyon 500 bin euro harcadı. Schalke , Rusya'ya giden Kevin Kuranyi ile yollarını ayırdıktan sonra Real Madri'tan Raul, AC Milan'dan Hollandalı golcü Huntelaar, Leverkusen'den Hans Sarpei, OC Lille'den Nicolas Plestan, Atletiko Madrid'ten Jose Manuel Murada, CFR Cluj'dan Ciprian Deac gibi dünyaca ünlü yıldızları kadrosuna kattı.

MESUT REAL'A, VESLEY BREMEN'E

Transferin en hareketli kulüplerinden biriside Werder Bremen oldu. 18 milyon euro karşılığında Mesut Özil'i Real Madrid'e veren Bremen , Mesut'un yerini Brezilya'dan FC Santos'lu Vesley ile Vasca da Gama Rio Jenerio'lu Carlos Alberto ile dolduracak. Defansını ise Arsenal'dan Fransız milli Silvestre' yi aldı. Bremen ayrıca Türkiye Süper Ligi ekibi Gençlerbirliği'inden eski futbolcusu Jurica Vranjes, İnter Mailand'tan golcü forvet Marko Arnautovic ile kadrosunu güçlendirdi. Bremen transferde toplam 14 milyon 150 bin Euro harcadı.

SERDAR TAŞÇI KULUÜBÜNDE KALDI

Serdar Taşçı'nın son anda takımda kaldığı Stuttgart'ta İtalya'dan Juventuslu Mauro Camonarasi'yi kiraladı. Racing Strassbourg'dan Bah Madou, Stade Rennes'ten Georges Mandjeck, Juventus'tan Christian Molnaro'yu transfer eden Stuttgart Sami Khedira(Real Madrid), Philipp Degen (Liverpool) ve Roberto Hilbert'i(Beşiktaş) ise gönderdi. Stuttgart transferde 13 milyon 900 bin Euro ile Bundesliga'da transfere en fazla para harcayan kulüp sıralamasında dördüncü sırada yer aldı. FSV Mainz transferin son gününde Malik Fathi'yi Moskova'dan tekrar kiraladı. Mainz ayrıca Celtic Glasgow'dan Morten Rasmussen, Leverkusen'den Marcel Risse ve Fürth'ten Sami Allagui ile güçlendi.

BAYERN MÜNİH SESSİZDİ

Geçen sezonun transferleriyle ilk sırada yer alan Bayern Münih ise bu sezon fazla transfer yapmadı. Bayern eski futbolcusu Toni Kroos'u Leverkusen'den transfer etti. Nürnberg'e kiralık olarak Mehmet Ekici'yi gönderen Bayern, bu kulüpte geçen sezon kiralık oynayan futbolcuları Andreas Ottl ile Breno'yu ise geri aldı. Geçen sezonun lig ve kupa şampiyonu Bayern Münih yedek kalecisi olarak Michaüel Rensing'in yerine Regennsburg'tan Roven Sattelmeier'i aldı. 1899 Hoffenheim'dan ise kaleci Timo Hildebrand (Sporting Lizbon) ve Carlos Eduardo (Rubin Kazan) ayrıldı. Ramazan Özcan kiralık gittiği Beşiktaş'tan geri geldi. Stuttgart'tan Sebastian Rudy'yi alan Hoffenheim ayrıca defansını Jukka Partalla ile güçlendirdi.

HANNOVER TRANSFERDE HIZLI

Freiburg Anton Putsilo(Dinamo Minsk), Kisho Yano(Nigate) ile güçlenirken kadrosundan Du-Ri Cha Celtic Glasgow'a, Mohamadou İdrissou'yu ise Mönchengladbach'a kaptırdı. Hannover, DaMarkus Beasley (Glasgow Rangers), Mohammed Abdellaue (Valerenga Oslo), Ron-Roney Roller (Manchester United) ve Celitos'i (FC Basel) kadrosuna alırken, Hanno Balitch'i Leverkusen'e, Jiri Stajner'i ise Slovan Liberic'e gönderdi. Borussia Mönchengladbach milli oyuncusu Oliver Neuville'yi (Bielefeld), ve Rob Friend'i Hertha'ya verirken SC Freiburg'tan İdrissou ile Standart Lüttich'ten İgor de Camargo'yu transfer etti.

HAMBURG İDDİALI

Tolgay Arslan'ı Aachen, Jerome Boateng'i Manchester City'e veren Hamburg kadrosunu Heiko Westermann(Schalke), Lennard Sowah (Portsmouth), Jaroslaw Drobny(Hertha), Aenis Ben Hatıra(Duisburg) ile Nürnberg'ten Erick Maxim Chaupo-Mouting ve Michael Tavares'i transfer etti. Bu sezon Bundesliga 1'e yükselen St. Pauli ise Deniz Naki'nin arasında olduğu kadrosun koruken, Schalke'den Gerald Asamoah ile Carlos Zambrano'yu kadrosuna kattı. Eren Derdiyok ve Burak Kaplan'ın forma giydiği Bayer Leverkusen ise Toni Kroos'u Bayern Münih'e Hans Sarpei'de Schalke'ye verdi. Michael Ballack'ı Chelsea'dan transfer eden Leverkusen kadrosuna ayrıca Nicolai Jörgensen(Kopenhagen), Domogoj Vida (Osijek), Zwanko Pamic'i(Karlovac) transfer etti.

HALİL FRANKFURT'TA KALDI

Michael Skibbe'nin çalıştırdığı Eintracht Frankfurt Selim Teber'i son anda Kayserispor'a kaptırdı. Eintracht Yunan milli futbolcuları Thefanis Gekas(Hertha), Tzavellas(Panionnis Atina) ve Offenbach'tan Alman genç milli Sebastian Rode ile güçlendi. Gaziantep'in transfer gündemindeki Cenk Tosun'un kulübünde kaldığı Eintracht Frankfurt ayrıca Halil Altıntop ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Nuri Şahin'in takımı Borussia Dortmund'tan golcü Nelson Valdez, İspanyo ekibi Alicante'ye gitti. Dortmund Polar Lewendrowski (Lech Posen), Lukajz Piszczek ve Florian Kringe (Hertha),ile Mitschell Langerak'ı(Melbourne) kadrosuna aldı.

ALPER AKÇAM ANTEP'E

İlkay Gündoğan'ın forma giydiği Nürnberg, Bayern Münih'ten Mehmet Ekici'yle kiralık olarak sözleşme imzaladı. Timmy Simons(PSV Eindhoven), Rubin Okotic(Ausria Viyana) ve Maccabi Nettanya'dan Almog Cohen'i transfer eden Nürnberg Breno ve Ottl'i de Bayern'e geri verdi. Taner Yalçın ve Mondragon'un takımı FC Köln Andrezinho (Vitoria Guimeraes), Miro Varvatic (Hajduk Split), Alex Jonita (Bükreş) Konstantinos Giannoulis (Iraklis Selanik), ve FC Fulham'dan Christopher Buchtmann'ı kadrosuna aldı. Alper Akçam'ı Gaziantepspor'a veren Kaiseslautern Jan Simunek(Wolfsburg), Jan Moravek(Schalke) , Daniel Pavlovic(Zürih) ve İlijian Micanstar(Lubin) ile kadrosunu güçlendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!