Transanatolia Rally Raid devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Transanatolia Rally Raid devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2013 12:30

Antalya'da başlayan Transanatolia Rally Raid yarışının, 6. günü etabı Karaman'da başladı.

Haberin Devamı

Yarışa katılan pilotlar 5. etabı sonunda Karaman'a geldi. Araçlarının arızalarını giderip bakımlarını yapan pilotlar, 6. gün etabı için harekete geçti.

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen, Türkiye'nin ilk yerli 4x4 arazi aracı unvanını taşıyan ve "raid" kategorisinde yarışan TURKAR arazi aracının pilotu Mesut Türker, böyle bir etkinlikte ilk defa bulunduğunu söyledi.

Bu araçların dayanıklılığını ispatlamak için yarışa katıldıklarını belirten Türker, "Etaplarımız çok hızlı ve iyi geçiyor. Biz konumumuz gereği yarışlara sondan dahil oluyoruz. Önümüzdeki bir çok araca da teknik destek veriyoruz. Çok güzel fakat o kadar da zorlu etaplardan geçiyoruz. Araçlarımızda hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadık. İnşallah kazasız bu yarışı bitiririz" diye konuştu.

Motosiklet pilotu Serkan Özdemir ise yarışları Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun desteklediğini ifade etti. Yarışın 14 Eylül'de Kemal Merkit anısına düzenlenen özel bir yarış ile başladığını aktaran Özdemir, "Her şey çok güzel ve iyi bir atmosfer var. Dünyanın bir çok ülkesinden katılan sporcularla bu atmosferi yaşıyoruz. Ciddi bir rekabet içerisindeyiz. Her şey yolunda. Geçtiğimiz yıl bu yarışlarda hayatını kaybeden Kemal Merkit'i saygıyla anıyoruz" dedi.

4.Transanatolia Rally Raid, ralli motosikletleri, arazi araçları, ATV'lerin katılımıyla zorlu toprak, çamur ve su geçişlerinden oluşan parkurda 7 gün sürüyor. 14 Eylül'de Antalya'da başlayan 4. Transanatolia Rally Raid, 21 Eylül'de tamamlanacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!