Trabzon'un İrlanda çilesi

Güncelleme Tarihi:

Trabzonun İrlanda çilesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2013 00:23

Drogheda ile dostluk maçı yağıştan iptal edilen Trabzonspor, gidiş ve dönüşte eziyet çekti. Kafile, İrlanda’dan tam 7 saatlik yolculuk sonrası Türkiye’ye gelebildi.

Haberin Devamı

İRLANDA’nın 1847’de çektiği büyük kıtlıkta Osmanlı İmparatorluğu’nun gönderdiği 3 gemi yardım malzemesinin İngilizler’e yakalanmamak için gizlice indirildiği liman olan Drogheda, bu yardıma şükranlarını göstermek için armasına ay yıldız koydu. Kentin futbol kulübü Drogheda ise 2010 yılında kendisi gibi bordo mavili renkleri taşıyan Trabzonspor ile kardeş kulüp oldu. İrlanda’nın Avrupa Birliği dönem başkanlığını yürütmesi nedeniyle, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katkılarıyla iki kardeş kulüp arasında maç organize edildi. Milli takım arası nedeniyle 21 Mart, maç için en uygun gün  olarak belirlendi.

HAKEM BİR SAAT BEKLEDİ

Drogheda United- Trabzonspor maçının oynanacağı perşembe günü şiddetli yağmur Tallaght Stadyumu’nun zeminini balçık tarlasına döndürdü. Karşılaşmanın
orta hakemi Derek Tomney, iki kez zemini kontrol etti. Ancak top sekmeyince karşılaşmayı iptal etmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

SAHA KENARINDA İDMAN

Maçın iptal edilmesi üzerine Trabzonspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, günü antrenmansız geçiren oyuncularına kale arkasında çimlerin sağlam olduğu bölümde kısa bir antrenman yaptırdı. Egemen Bağış ve Sadri Şener, antrenmanı izledikten sonra bordo mavili oyuncuların yanına gitti. Bakan Bağış, tek tek oyuncuların elini sıktı, daha sonra her iki takımın futbolcularıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

DÖNÜŞ ÇİLESİ 7 SAAT SÜRDÜ

Maçın iptal olmasının ardından Dublin Havalimanı’na giden Trabzonspor, uçağı bekledi. Bakan Egemen Bağış, ve Trabzon kafilesi, 00.30’da Dublin’den yola çıktı. 4 saat süren yolculukla İstanbul’a ulaşan kafileyi taşıyan uçak, Egemen Bağış, Sadri Şener ve beraberindekilerin inmesinin ardından 1 saat yakıt ikmali yaptı. Bu sırada bordo mavililer, uçakta uyudu. İstanbul’dan 05.30’da havalanan uçak, takımı 07.30’da Trabzon’a getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!