Trabzonspor'un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporun teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2013 16:48

Trabzonspor'un dün seçilen yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, düzenlediği basın toplantısında bordo mavili kulübün yeni teknik direktörünü açıkladı.

Haberin Devamı

Hacıosmanoğlu, gelecek sezon Trabzonspor'u 1461 Trabzon'un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay'ın çalıştıracağını duyurdu.

Toplantıda, teknik direktör konusuna değinen Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor'un hocasını merek eden arkadaşlar vardır, buradan açıklayayım. Trabzonspor'un hocası 2 aya yakındır Trabzonspor'un önümüzdeki sezonki kadrosuyla ilgili çalışıyor. O da 1461 Trabzon'un hocası Mustafa Reşit Akçay'dır" dedi.

Akçay için "İnşallah Trabzonspor'a, Trabzonspor'un ilkeleri doğrultusunda hizmet eder" diyen Hacıosmanoğlu, "Hepberaber yüreğiyle 1461 Trabzon'u o kadrosuyla nasıl insanların gönlünde taht kurduysa tekrar Trabzonspor efsanesini yaratma adına tekrar aynı yürekli kadro ile Trabzonspor'umuza önümüzdeki senelerde üstün mücadele etmesini sağlar. Bunun memnuniyetini de inşallah hepbareber yaşarız" ifadesini kullandı.

Trabzonspor, eski kulüp başkanı Sadri Şener döneminde, ligin 19'uncu haftası sonunda teknik direktör Şenol Güneş'in istifasının ardından Tolunay Kafkas ile 3,5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

"Trabzonspor Başkanı ne açıklama yaparsa kabul edeceksiniz"

Hacıosmanoğlu, bir gazetecinin teknik direktör Tolunay Kafkas'ın bu konudan haberi var mı biçimindeki sorusu üzerine, "Bu sorular Trabzonspor'un başkanına sorulmaz. Trabzonspor'un başkanı açıklama yapıyorsa onunla yetinmek zorundasınız" diye konuştu..

Fatih Tekke de geliyor

Başkan Hacıosmanoğlu'nun seçim dönemindeki vaadi ise bordo mavililerin efsane oyuncusu Fatih Tekke'yi sportif direktör olarak göreve getirmekti. Yeni hocanın açıklanması sonrasında Fatih Tekke'nin de kısa süre içinde Trabzon'a gelerek göreve başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Mustafa Reşit Akçay kimdir?

1958 doğumlu Mustafa Reşit Akçay, 1992 yılında Trabzonspor altyapı antrenörü olarak teknik adamlık kariyerine başladı. Akçay daha sonra 1997 ile 1999 yılları arasında Vanspor, Göztepe ve Sakaryaspor'da yardımcı antrenörlük görevinde bulundu.

Haberin Devamı

Kısa süren maceraların ardından 2 yıllığına yeniden Trabzonspor'a dönen Akçay, 2002 yılında bordo mavili kulüpten ayrılsada 2009 yılına kadar Pazarspor, Ofspor, Arsinspor ve Gümüşhanespor gibi Karadeniz ekiplerinde görev yaptı.

2009 yılında sözleşme imzaladığı Ege temsilcisi Tavşanlı Linyitspor ile Süper Lig'in kapısından dönen Akçay, 2011 yılında 1461 Trabzon'un başına geçti. Ptt 1. Lig'de 2012-13 sezonunda ilk 6 takım arasına girerek 1461 Trabzon ile play-offlara katılma hakkı elde etse de statü gereği play-off maçlarına çıkmadı.

HürriyetHürriyet
MUSTAFA REŞİT AKÇAY
Trabzonspor yeni teknik direktörü

TOLUNAY KAFKAS
Trabzonspor eski teknik direktörü







Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!