Trabzonspor'un Devler Ligi beklentisi

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporun Devler Ligi beklentisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 14:44

Trabzonspor, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA), bu sezon da Fenerbahçe'nin yerine bordo-mavili takımı Şampiyonlar Ligi'ne alacağına inanıyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor'da bir yandan transfer çalışmaları sürerken, diğer yandan camia UEFA'nın Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarına katılıp katılmayacağı ile ilgili vereceği karara odaklandı.

UEFA'nın geçen yıl şike süreci nedeniyle Fenerbahçe'nin yerine Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'ne çağırmasının ardından Trabzonspor cephesinde bu yıl da aynı beklenti oluştu.

UEFA'nın geçtiğimiz gün Galatasaray ve Trabzonspor'a gönderdiği Avrupa kupalarına katılabilecekleri yönündeki evrak Trabzonspor cephesinde 'temiz kağıdı' olarak algılandı. UEFA'nın Fenerbahçe'yi beklemeye almasıyla Şampiyonlar Ligi kapılarının yeniden kendilerine açılacağı görüşünü savunan bordo-mavili yöneticiler, "UEFA'nın Galatasaray ve bize gönderilen yazıyı Fenerbahçe'ye göndermemesi manidar" dediler.

Haberin Devamı

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'nin durumuna göre bu yıl da UEFA'nın bizi Devler Ligi'ne çağırma ihtimali var. Yeni sezonla ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bakarsın UEFA, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Fenerbahçe'nin yerine bizi Şampiyonlar Ligi'ne çağırır" ifadesini kullandı.

AVRUPA ŞAMPİYONASI HAYAL KIRIKLIĞI OLDU

Trabzonspor'un Avrupa Futbol Şampiyonası'nda forma giyen futbolcuları Adrian ve Pawel Brozek konusundaki hayalleri suya düştü. Turnuvanın ev sahibi ekiplerinden Polonya'nın kadrosunda bulunan Adrian iki maçta 34, Pawel Brozek ise iki maçta sadece 18 dakika forma şansı bulabildi. Polonya'nın ilk turda turnuvaya veda etmesinin ardından, bu oyuncuların gösterecekleri performansla teklif almasını bekleyen Trabzonspor'un umutları da suya düştü.

GELECEĞİN TRABZONSPOR'U 1. LİG'DE KURULUYOR

Geçen sezon 2. ligde şampiyon olarak Bank Asya 1. Lig'e yükselen 1461 Trabzon, transferlerine devam ediyor. Trabzonspor'un pilot takımı olarak başladığı yolculukta 1. Lig'e kadar yükselen ekip, Almanya'nın Duisburg ikinci takımında oynayan Bünyamin Aksoy ile imzaladığı 3 yıllık ön protokolün ardından İngiltere 1. Lig takımlarından Tranmere Rovers'dan forvet oyuncusu Mustafa Tiryaki ile de 4 yıllık sözleşme imzaladı. 1987 doğumlu oyuncu Mustafa, attığı imzanın kendisi için çok önemli bir adım olduğunu belirterek, "1461 Trabzon Kulübü çatısı altında olmak çok güzel. Burada her şey benim için yeni başlıyor. Hem takımıma katkı sağlayıp hem de kendimi geliştirmeye çalışacağım. Bana güvenenlere teşekkür ederim" dedi.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR'DAN TERÖRE LANET

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısı sonucunda 8 askerimizin şehit olmasını Trabzonspor da yayınladığı mesajla lanetledi. Bordo - mavili takımın internet sitesinde yayınlanan mesajda, "Hakkari'nin Dağlıca mevkiinde Derecik İç Güvenlik Tabur Komutanlığı'na bağlı birliklere sabaha karşı 5.00 sularında teröristlerin saldırısına uğradı. Çıkan çatışmada 8 askerimizin şehit, 15 askerimizin de yaralı olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Askerlerimize yapılan saldırıyı lanetliyor, şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, başta yakınları olmak üzere, Silahlı Kuvvetler camiası ve tüm Türk halkına başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

5 YILDA 5 MİLYON EURO

Trabzonspor, Leicester City'den transfer ettiği Fildişi Sahilli stoper Souleymane Bamba'ya 5 sezon için garanti para olarak 5 milyon 187 bin 500 Euro ödeyecek.

Trabzonspor'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Souleymane Bamba ile 2016 - 2017 futbol sezonu sonunda sona erecek 5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtilerek, anlaşmaya göre futbolcuya ilk iki sezon yıllık 1 milyon 70 bin, sonraki üç sezon için ise yıllık 1 milyon 16 bin 500 Euro garanti para ödenecek.

Trabzonspor, Bamba'nın bonservisi için de İngiliz kulübüyle 750 bin Sterlin'e anlaşma sağlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!