Trabzonspor'dan Cimbom'a cevap

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspordan Cimboma cevap
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 14:01

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, transferde Galatasaray'ın da istediği golcü oyuncuları Gökhan Ünal'ı şu an bırakmak gibi bir niyetlerinin olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Yener yaptığı açıklamada, transferde bütün yetkilerin teknik direktör Şenol Güneş'de olduğunu belirterek, “Gökhan Ünal konusunda da kararı Şenol hoca verir. Bundan sonra kalacak ve gidecek oyuncuları hocamız belirleyecek. Yapılacak transferler de ücret belirlemesi de dahil herşeyin yetkisi Şenol hocada olacak” dedi.

Güneş'in Gökhan'ı vermek gibi bir düşüncesinin bulunmadığını ifade eden Yener, şöyle devam etti: “İlerleyen dönemlerde ne olur, nasıl olur, şartlar neyi gösterir birşey demek zor. Şenol hoca, Gökhan'ı beğeniyor zaten. Özellikle bu devre arası kampında fizik olarak onu hazırlayarak yararlanma düşüncesi vardı. Zaten bizim forvette oyuncu eksiğimiz var. Şu anda Gökhan'ın transferi konusunda birşey söylemek zor.”

Gökhan'a Galatasaray'ın eskiden beri ilgisinin bulunduğunu anlatan Yener, “O dönemde Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Gökhan'ı Kayserispor'dan transfer ettiğimiz için başkanımız Sadri Şener'e kırılmıştı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yener, eski kaptanları Fatih Tekke'nin transferinin ise Zenit Kulübü ile yapacakları görüşmelerden sonra belli olacağını ifade ederek, “Fatih'in transferinde sorun yok. Kulübünün tavrı önemli” dedi.

HACISALİHOĞLU: 'UCUZA VERECEK OYUNCUMUZ YOK'

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Fatih Tekke'nin transferi gerçekleşene kadar bu konuyla ilgili açıklama yapmayacağını vurgularken, Gökhan Ünal'la ilgili olarak ise "Gökhan için henüz hocamız bir karar vermedi. Ama satma kararı alırsak, 6 milyon 250 bin euroya aldığımız bir futbolcuyu kimse ucuza satacağımızı sanmasın" dedi.

Trabzonspor'da ara trasfer dönemi öncesi yaşanan hareketli saatleri Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, DHA'ya değerlendirdi. Hacısalihoğlu, teknik direktör Şenol Güneş'in istekleri doğrultusunda takımı güçlendirmeye çalıştıklarını belirterek, "Aradığımız özelliklerde, takıma direkt olarak katkı yapacağına inandığımız futbolcu olursa, tabi ki kadromuza katmak istiyoruz. Fatih Tekke'nin transferi konusunda ise, bu iş artık sonuçlanana kadar konuşmayacağım. Herkes gibi biz de bu transferin sonuçlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

GALATASARAY, GÖKHAN'I İSTEDİ

Hacısalihoğlu, Gökhan Ünal için Galatasaray'dan dolaylı bir teklif geldiğini de belirterek, "Gökhan Ünal kaliteli bir futbolcu. Ancak burada bazı şeyler yolunda gitmemiş olabilir. Sonuç olarak 6 milyon 250 bin euro bonservis bedeli ödeyerek transfer ettiğimiz bir futbolcuyu kimse bizden ucuza alacağını sanmasın. Şu anda bu futbolcu için kesin bir satış kararı almadık. Çünkü hocamız kendisiyle ilgili bir karar vermedi. Ama hocamız da onay verirse, kimse Gökhan'ı 4-4.5 milyon eurodan aşağı satacağımızı sanmasın. Bu konuda yönetim olarak henüz net bir bonservis bedeli belirlemedik" dedi.

BARIŞ MEMİŞ'İ KİRALIK OLARAK VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Haberin Devamı

Genç futbolcu Barış Memiş'i kiralık olarak başta bir takıma göndermeyi düşündüklerini vurgulayan Hacısalihoğlu, "Barış, bizim büyük umutlar beslediğimiz gelecek vadeden bir futbolcu. Ancak mevcut kadro içerisinde forma şansı bulma olasılığı oldukça az. Kiralık olarak bir takıma vermeyi planlıyoruz. Bu konuda teklif bekliyoruz. Böyle bir kararın hem Barış, hem de bizim için daha hayırlı olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

TAYFUN BOŞ SÖZLEŞMEYE ÜÇ YILLIK İMZA ATTI

Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Tayfun Cora'nın boş mukaveleye imza attığını da belirten Hacısalihoğlu, şöyle konuştu:

"Kendisiyle oturduk, konuştuk ve hiçbir sorun çıkarmadan boş mukaveleye üç yıllık imza attı. Bu takımdan yetişmiş bir değer olarak beklenen özveriyi gösterdi. Aynı şekilde Tolga ve Umut Bulut'la da görüşmelerimiz sürüyor. Umut'un bu takımda kalmasını istiyoruz. Bunu kendisini de ilettik. Bizim şartlarımıza uyarsa anlaşma sağlanır."

Haberin Devamı

SATILMAYACAK FUTBOLCU YOK

Hacısalihoğlu, Sylva ve Tjikuzu'ya da teklif gelmesi durumunda bunu değerlendirebileceklerini belirterek, "Hiçbir takımda satılmayacak futbolcu yoktur. Yeter ki uygun bir teklif gelsin. Biz de bu görüş içerisindeyiz. Ama hiçbir futbolcumuzu değerinin altında satma gibi bir düşüncemiz yok" dedi.

Antalya kampına altyapı veya pilot takım olan Trabzon Karadenizspor'dan oyuncu getirebileceklerini de ifade eden Hacısalihoğlu, "Özellikle Karadenizspor'da A takım düzeyinde oynayabilecek 4-5 futbolcu var. Ancak bu futbolcuları, takımla birlikte kampa götürüp, tekrar geri dönmek zorunda kaldığımızda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Bu yüzden, hocamızın bu konudaki kararını bekleyeceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!