Trabzonspor'da sinirler gergin

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporda sinirler gergin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2007 12:10

Süper Lig’de üstüste üçüncü maçından da beraberlikle ayrılan Trabzonspor’da, Tahkim Kurulu’nun kararı ve Manisaspor beraberliği sinirleri iyice gerdi. Yönetim sessizliğini korurken, teknik direktör Ziya Doğan, puan kaybını Ankaragücü maçı sonrası yapılan eleştirilere bağladı.

Trabzonspor’un Manisa beraberliğini değerlendiren teknik direktör Ziya Doğan, çalkantılı bir hafta geçirdiklerini belirterek, “Ankaragücü maçı sonrası yapılan eleştirilerle Trabzonsporlular, Trabzonspor’a büyük zarar verdi. Maçın başlamasına bir gün kala açıklanan Tahkim Kurulu kararı da futbolcularımın motivasyonunu altüst etti. Birçok toplantı yaparak onları bu psikolojiden sıyırmaya çalıştık, maça konsantre etmeye uğraştık. Umut’un atılması bizi sora soktu ama önümüzdeki haftalarda elimizdeki mevcutlarla en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.

Bu arada Trabzonsporlu teknik kadro ve futbolcular, Tahkim Kurulu’nun, Sivasspor maçıyla ilgili kararı açıklama zamanlamasını da eleştirdi. Tahkim Kurulu’nun Manisa maçından bir gün önce kararı açıklayarak maça olan konsantrasyonlarını tamamen kaybetmelerine neden olduğunu belirten bordo mavililer, ayrıca hakem Fırat Aydınus’u da eleştirdi. Bordo mavililer, “Umut’un kendini yere attığını iddia ederek sarı kart gösterdiği pozisyonun devamı gol oldu. Golü verdikten sonra Umut’a sarı kart göstermeliydi” dediler.

Bu arada Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarına pazartesi günü yapacağı antrenmanla başlayacak.

GÖZLER NURİ ALBAYRAK’TA

Ligin ilk haftasında yaşanan olaylı Sivasspor maçının ardından Futbol Federasyonu’na ağır eleştiriler yapan ve hedef olarak Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’u gösteren Başkan Nuri Albayrak’ın Tahkim Kurulu’nun verdiği, “Trabzonspor 3-0 hükmen mağlup sayılacak” kararı sonrası ağzını bıçak açmıyor. Albayrak’ın yakın çevresine, “Verilen karar düpedüz Trabzonspor’un linç edilmesidir. Bunun kabul edilecek bir tarafı yok” diyerek tepkisini ortaya koyduğu belirtildi. Aralık ayında yapılacak kongrede yeni bir listeyle aday olmayı düşünen Albayrak, Tahkim Kurulu’ndan aldığı bu ağır darbe sonucu iyi bir savunma yaparak, Trabzonspor’un çıkarlarını koruma adına önemli karar alması bekleniyor.

DOĞAN ELEŞTİRİLERE KULAK TIKADI

Trabzonspor’da yönetimin Ceyhun ve Jabi’ye yeterince şans vermediği gerekçesi ile ağır şekilde eleştirdiği teknik direktör Ziya Doğan, deplasmanda oynanan Vestel Manisaspor maçında bu iki futbolcuyu yedek kulübesinde oturtarak yönetime adeta mesaj verdi. Ankaragücü ile 0-0 berabere biten maçın ardından gündeme gelen ve takımı başarıya götürüp götürmeyeceği tartışılan Doğan, Manisaspor karşısında alınan 1-1 beraberlikten sonra da gündemdeki isim oldu. Pazartesi günü Trabzon’da toplanması beklenen yönetimin öncelikli gündem maddesinin Ziya Doğan olması bekleniyor.

Toplantıda Ziya Doğan’ın gönderilmesi gibi bir kararın çıkmayacağını söyleyen yöneticiler, “Aralık ayına kadar bu takım şu anki haliyle yola devam edecektir” diye konuştular.

ERSEN MARTİN BEKLENİYOR

Trabzonspor’da transferinde yaşanan belirsizlik nedeniyle izin verilen ve Almanya’da ailesinin yanına giden Ersen Martin’in sakatlığının kısa sürmesi için yoğun çaba harcanıyor. Daha önce yapılan açıklamada sahalardan 3-4 hafta uzak kalacağı açıklanan Ersen Martin’in Almanya’daki doktorundan alınan bilgiye göre sakatlığında önemli bir iyileşme görüldüğü öğrenildi.

Forvette Ersen Martin’in yokluğunda büyük sıkıntılar çeken yönetim, FİFA’ya verdikleri savunmadan ise kendi lehlerine bir karar çıkacağından emin. Recreativo de Huelva kulübünün de parayı zamanında yatırmadığını kabul ettiğini söyleyen Trabzonlu yöneticiler, “Her fırsatta Trabzon’u, Trabzonspor’u kötülemek için fırsat kollayanlara FİFA kararı ile inşallah en iyi cevabı vereceğiz” diye konuştular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!