Trabzonspor'da kongre gerginliği

Güncelleme Tarihi:

Trabzonsporda kongre gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2007 13:30

Trabzonspor'da bugün yapılması gereken ancak yönetim tarafından ileri bir tarihe ertelenen Olağan Kongre'nin yarattığı koas sürüyor.

Haberin Devamı

Trabzon'da kaos

Bu sabah kongrenin yapılması gereken 19 Mayıs Spor Salonu'na giden başkan adayları ve delegeler, giriş kapısında, "Trabzonspor'un 15 - 16 Aralık tarihlerinde yapılacak olan olağan kongresi ileri bir tarihe ertelenmiştir" pankartıyla karşılaştı. Trabzonspor Sicil Kurulu, kongre salonunda yönetimin hazırlık yapmadığına ilişkin tutanak tanzim ederken, salona gelen Trabzonspor Başkan Yardımcısı Muzaffer Ermiş ve Genel Sekreter Zekai Fırat Dülger, delegelerin tepkisiyle karşılaştı. Muzafffer Ermiş, tepkiler nedeniyle basın mensuplarına yaptığı açıklamayı yarıda kesmek zorunda kalırken, delegeler aralarında salona geldiklerine dair 100 imza topladı.

Öte yandan kongrenin başlaması gereken saatte salonda Trabzonspor Baskotbel okulu öğrencilerinin anterenmanının yapılması da delegelerin "Çocukları bu işe alet ettiler" tepkisine neden oldu.

Haberin Devamı

PANKARTLI KARŞILAMA

Trabzonspor'da bugün yapılması planlanın kongrenin yönetim tarafından ileri bir tarihe ertelenmesi ve kongrenin yapılacağı 19 Mayıs Spor Salonu'na giden delegelerin miniklerin basketbol idmanını izlemek zorunda kalması gerginliğe yol açtı. Başkan adaylarından sadece Hacı Yıldız kongrenin yapılacağı salona gelirken, Sadri Şener ekibini gönderdi. İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibinden hiç kimsenin salona gelmemesi de dikkat çekti. Trabzonspor kulübü avukatı Cengiz Çebi hukuki süreçlerin tamamlanmasının ardından tüzük değişikliği kongresinin iki ay, başkanlık seçiminin yapılacağı kongrenin ise altı ay içerisinde yapılacağını mevcut yönetimin kendilerine beyan ettiğini açıkladı.

YILDIZ: TRABZONSPOR'U REZİL ETTİLER

Trabzonspor Başkan adayı Hacı Yıldız, kongreye oy kullanmak için geldiklerin ancak basketbol maçı izlemek zorunda kaldıklarını belirterek, "Demek birileri bir şeyleri tezgahlıyor. Ben bugüne kadar olan tüm kongrelere geldim hayatımda böyle bir şey görmedim. Bir yıldır bu kongre için çalışıyoruz. Bugüne kadar böyle bir şey yoktu, ancak kongre süreci işliyorken böyle bir karar alındı. Trabzonspor'dan daha büyük güçler bunu yapıyor demektir. Demek bazı insanlar sporu politikaya karıştırıyor. Ben bu süreçten sonra Nuri Albayrak'ın aday olacağını düşünüyorum. Çünkü Akyazı projesinden doğan rantı kullanmak istiyorlar. Biz rantı değil, sadece Trabzonspor'u düşünüyoruz. Burada kimse Trabzonspor'u düşünmüyor, Türkiye'ye rezil olduk. İnsanlar sanki kamera şakası yapıyorlar. Kulübü müteahhitlere bırakıp gidiyoruz şu anda ama adaylıktan asla çekilmeyiz" dedi.

Haberin Devamı

HACISALİHOĞLU: YÖNETİM HİÇ ETİK DAVRANMADI

Trabzonspor Başkan adaylarından Sadri Şener'in listesinde yer alan Hayrettin Hacısalihoğlu ise kongrenin ertelenmesinden yönetimin sorumlu olduğu belirterek, "Salona geldiğimizde yönetimin kongre ile ilgili bir hazırlık yapmadığını gördük. Bunu daha önceden planladıklarını tespit ettik. Trabzonspor'da yönetimin bu tavrına rağmen sicil kurulu üyeleri ve denetleme kurulu üyeleri burada görevlerini yaptılar. Onlar yönetimin aksine kongrenin yapılması için ellerinden geleni yaptılar. Buraya gelen kongre üyeleri de bu durumdan hoşnut değiller. Trabzonspor yönetimi kanundaki bir boşluğu mazeret göstererek etik olmayan bir şekilde kongreyi iptal etmek için uğraştı. Ancak yönetimler kongreyi yapmak için uğraşmalıdır. Bir delegenin oy kullanamamasını bahane göstererek kongreyi bilinçsizce iptal ettiler. Bu kesinlikle doğru bir davranış değil. Bunu Trabzonsporlular hak etmiyor. Kötü bir yoldan gittiler. Trabzonspor'u uzun süre kamuoyunda bu uygunsuz süreçle tartıştıracaklar. Bize yıldırmaya çalışsalar bile başkalarını yıldıramazlar. Kendilerine yazık ettiler. Biz başkaları gibi ihtiraslı davranıp Trabzonspor'a zarar verecek bir uygulamaya girmeyiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇAVUŞOĞLU: TÜM SORUMLULUK YÖNETİM KURULUNUNDUR

Bu arada Trabzonspor Sicil Kurulu da, 19 Mayıs Spor Salonu'na gelerek yönetimin kongrenin gerçekleştirilmesi yönünde hiçbir hazırlık yapmadığını tutanakla tespit etti. Trabzonspor Sicil Kurulu Genel Sekreteri Osman Çavuşoğlu, sicil kurulu olarak kongre sürecinde görevlerini yerine getirdiklerini belirterek, "Yarın bir üye Trabzonspor'u yönetim kurulunun neden kongreye yapmadığına yönelik olarak kulübü mahkemeye verirse, 'biz kendi görevimizi yaptık ancak görevini yapmayanın kim olduğu belli' diyeceğiz. Kongrenin oluşması için, yönetimin salonu hazırlaması gerekirdi. Ayrıca hazirun cetvellerinin, kongre katılım krartlarının ve gerekli görevlilerin de hazır bulundurulması lazımdı. Biz yönetimin bunları yapmadığına dair tutanak tuttuk. Trabzonspor yönetim kurulu bütün bu tartışmalara rağmen kongreyi yapmıyorsa demek her şeyi biliyorlardır, bunun sonuçlarına da katlanacaklardır. Yönetim kongreyle ilgili görevlerini yapmadığı ve Divan toplanmadığı için burada bir kongre yapılma ihtimali yoktur. Ancak biz buraya gelen 100 kadar üyenin imzasını aldık ve mahkeme istediği taktirde bu belgeleri sunacağız" dedi.

Haberin Devamı

ÖNAL: YÖNETİM BU CAMİAYA LAYIK DEĞİL

Trabzonspor'da geçtiğimiz dönem yapılan seçimde başkan Nuri Albayrak'a karşı kaybeden İskender Önal, Trabzonspor'un tarihinde bu olayın bir kara leke olacağını belirterek, "Arzu edilen kongrenin iptal edilmesi değil. Biz burada fazla adaylı ve çekişmeli bir kongre bekliyorduk. Ancak bu durum çok üzücü. Bu tamamen mevcut yönetimin acemiliğinden, bilgiçliğinden ve fırsatçılığından kaynaklanıyor. Trabzonspor'da bundan önce yapılan seçimlerde insan kaybedince bir birine sarılırdı. Ben de bu yönetime karşı kaybettim ama asla Trabzonspor'un zararına davranmadım. Bu arkadaşlar bir daha bu koltuklarda oturamayacaklarını bildikleri için, böyle bir yola başvurdular. Çünkü kendilerinde o yeterliliği görmüyorlar, mevcut yönetim bu taraftara layık değil. Çıksınlar camiadan özür dilesinler, bu camiaya çok büyük ayıp ettiler. Bu ayıbı da nasıl temizlerler bilmiyorum. Bunlar camiayı inanılmaz derecede yıprattılar" diye konuştu.

Haberin Devamı

YÖNETİCİLER GELDİ, GERGİNLİK ARTTI

Yaklaşık 100 kadar delegenin salonun önünde beklediği sırada Trabzonspor Başkan Yardımcısı Muzaffer Ermiş, Genel Sekreter Zekai Fırat Dülger ve aynı zamanda İbrahim Hacıosmanoğlu'nun listesinde yer alan yedek yönetici Günhan Üçüncüoğlu salona geldi. Delegelerin arasından geçerek salon müdürünün odasına giren ve bir süre burada kalan yöneticiler daha sonra salondan ayrıldı.

Basın mensuplarına açıklama yapan Trabzonspor Başkan Yardımcısı Muzaffer Ermiş, kongrenin ertelendiğini ilgili makamlara bildirdiklerini belirterek, "Burada bugün için yapılacak bir genel kurul organizasyonu yoktu. Muhalefet kendine göre yasal olan hakkını arayabilir. Demokratik düzende bu tepki kendilerine göre haklı olabilir. Ancak icra makamı Trabzonspor makamıdır. Kanuna uygun olmayan tüzüklerin icrası mümkün değildir. Yeni oluşan yasaya ve Avrupa uyum yasalarına göre yapılan kongrenin geçerliliği olmayacağı için Trabzonspor'un geleceğindeki kaosu ertelemek için bu kongrenin ertelenmesini uygun gördük. Dolayısla biz yönetim kurulunca alınan kararın hukuki sonuçlarının arkasındayız. Daha önce yapılan seçimlerin bu tüzükle yapıldığı doğrudur. Ancak 2000 yılında yapılan kongre bu gerekçelerle kongrenin yeniden yapıldığı gerçeği ortadır. Bu konuda verilen dilekçenin arkasının iyi görülmesi lazımdır. Biz 19 Kasım'da kararı alıp, 20 Aralık'ta yayını yapıyoruz ama ne yazık ki bir dilekçe veriliyor ve bu dilekçede olası olan sonuçlarına göre arka plandaki organizasyonun bir parçalı olduğu gerçeği açıktır" dedi.

Ermiş açıklamasına devam ederken bazı delegeler kendisine laf attı. Ermiş, "Bırakın kulübün yakasını, düşün yakamızdan", "51 trilyon borç yaptınız, kulübü batırdınız" sözleriyle yapılan sataşmalar nedeniyle açıklamasını tamamlayamadı. Ermiş ve diğer yöneticilere tepkiler salon çıkışında da sürdü. Birçok delege, "Kulübü ne hale getirdiniz", "Sizin yüzünüzden sokağa çıkamıyoruz" diye yöneticilerin arkasından bağırdı. Polisin de güvenlik önlemi aldığı salondaki kalabalık, yöneticilerin ayrılmasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

ŞENER: KONGRE YÖNETİMİN İŞİNE GELMEDİ

Salona gelmeyen ancak Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Sadri Şener, gelinen noktada artık yapacak bir şeyin olmadığını belirterek, "Ben de İstanbul'a döneceğim. Seçilmiş veya seçilmemiş olmam önemli değil. Önemli olan hizmetti. Takımın ve kulübün içinde bulunduğu şartlara bakarsanız, Trabzonspor'un bu kongreyi yapması gerekiyordu. Bir kişi müracaat etmiş. Mahkeme kongrenin iptaline karar verseydi yeni seçilen yönetici arkadaşların tüm aldığı kararlar hukuki statüsünü kaybetmeyecekti. Yönetim bu durumu bir hukukçuya sormadı mı, yoksa işine mi gelmedi anlamadık. Tüzük kongresi yapacaklarını söylyorlar. Eğer Trabzonspor'un tüzüğü de, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray tüzüklerinin haline getirilirse tekrar aday olmayı düşünüyorum. Erteleme nedenini bilmiyorum, bilmek de istemiyorum. Zaten kimseye de birşey söymemiyorlar. Mahkeme süreci düşünmüyoruz, buna gerek yok" diye konuştu.

Kongrenin ertelenmesiyle Trabzonspor'un büyük bir prestij kaybına uğradığını da vurgulayan Şener, "Trabzonspor'daki sessiz çoğunluğun sesli hale gelmesi lazım. Sivil toplum örgütlerinin sesinin çıkması lazım. Aday olduğum için ed asla pişmanlık duymuyorum. Sadece üzülüyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!