Trabzonspor küllerinden doğuyor

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor küllerinden doğuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2003 14:56

Trabzonspor'da 8 yıl aradan sonra gelen kupa sevinci yaşanırken kulüp başkanı Özkan Sümer, "Kulübümüz prestijini yeniden kazanmıştır. Büyüklüğünü tartışanlara gerekli yanıtı vermiştir. Trabzonspor kendi küllerinden yeniden doğuyor" dedi. Samet Aybaba ise "Göreve gelirken, efsane şu anda uykuya dalmış ama uyandırmaya geldik' demiştim. Evet, şu bir gerçek ki, efsane uyandı" diye konuştu.

Haberin Devamı

TARBZONSPOR BÜYÜK KULÜPTÜR
 
Dün akşam Antalya'da oynanan maçta 8 yıllık özleme son veren Trabzonspor, tüm sevenlerine adeta çifte bayram yaşatırken, kulüp başkanı Özkan Sümer, geçtiğimiz sezon yaşanan kötü sonuçlar nedeniyle Trabzonspor'u küçük göstermeye çalışanlara bir kez daha büyüklüklerini ispatladıklarını söyledi ve ekledi: "Yıllar öncesine dayanan bir söylemimiz vardır. 'Trabzonspor büyük kulüptür. Asla ve asla teslim olmaz. Kendi küllerinden yeniden doğar' diyorduk. Evet, Trabzonspor kendi küllerinden yeniden doğuyor'' dedi.

DEVİN DİRİLİŞİ

Türkiye Kupası'nın bu sezon kazanılmasının çok anlamlı olduğunun altını çizen Başkan Sümer, "Bu kupa gerçekten Trabzonspor'a çok şey kazandıracaktır. Kulübümüz prestijini yeniden kazanmıştır. Büyüklüğünü tartışanlara gerekli yanıtı vermiştir. Kupa, camianın bütünleşmesi, herkesin yeniden tek yumruk olması için bir vesiledir, aynı zamanda bir devin dirilişinin mihenk taşlarından biridir. Geçtiğimiz sezon kabuslar yüzünden uyuyamadığımız geceler vardı. Şimdi ise mutluluktan uyuyamadık. Emeği geçen herkesi kutluyorum'' diye konuştu.

Haberin Devamı

AYBABA: EFSANE UYANDI

İki yıl önce G.Birliği ile şampiyonluk yaşayan bu kez ise kupayı eski takımının elinden alan Bordo mavili takımın teknik direktörü Samet Aybaba ise "Trabzon her şeyin en iyisine layık. Göreve gelirken, 'Trabzonspor büyük bir kulüptür. Türkiye futbol tarihine damgasını vurmuştur. Efsane şu anda uykuya dalmış ama uyandırmaya geldik' demiştim. Evet, şu bir gerçek ki, efsane uyandı. Türkiye Kupası'nı kazanmanın onurunu yaşıyoruz. Gencecik oyuncularımızla önemli bir başarıya imza attık. Hepsini gönülden kutluyorum. Kupa hedefine ulaştık. Bu galibiyeti, kupayı eşime hediye ediyorum'' diye konuştu. Maç anında sevinç gözyaşlarını tutamayan Aybaba, ''Ben bu takıma, oyuncularıma inandım. Bu inancın, iradenin ve çalışmanın bir ürünü'' diye konuştu.

Gökdeniz'in attığı üçüncü golden sonra gözyaşlarını tutamayan başarılı teknik direktör Samet Aybaba, ''Ağladım, çünkü duygularıma hakim olamadım" dedi.

Haberin Devamı

FUTBOLCULAR: BİZE SAHİP ÇIKILSIN

Trabzonsporlu futbolcular da, kupa coşkusunu yaşarken, ''Bu takıma sahip çıkılmalı'' dediler. Kaptan Fatih Tekke, ''Çok genç bir takımız. Bu sezon boyunca büyük bir mücadele örneği sergiledik. Türkiye'nin en iyi futbol oynayan takımıyız. Bu futbolumuzun karşılığını ilk kez aldık. Sahada mücadele eden, yedek kulübesinde bekleyen, ya da kadroya giremeyen tüm arkadaşlarımızın bu kupada alın terleri, emekleri var. Onlara ve bizlere tüm Trabzonsporluların sahip çıkmasını bekliyoruz'' derken, ikinci kaptan Hüseyin Çimşir de, ''Duygularımı anlatacak kelime bulamıyorum. Muhteşem bir futbol ve harika bir sonuçla Gençlerbirliği'ni geçtik. Bu kupayı hakettik. Trabzonspor'un büyüklüğünü tartışmaya açanlara iyi bir yanıt verdik. Ama önümüzde daha uzun bir yol var. Asıl hedefimiz şampiyonluk. Ona da önümüzdeki yıllarda ulaşacağız'' dedi. Bordo mavili takımın kupadaki golcüsü Mehmet Yılmaz da, "Mükemmel futbolla şampiyonluk kovalayan bir takımı yenerek kupayı aldık. Her futbolcunun bu duyguyu yaşamasını arzularım" dedi. Marco Aurelio ise, ''Çok güzel duygular içindeyim. Trabzonspor büyük bir kulüp olduğunu ispatladı. Şampiyonluk da istiyorum'' diye konuştu. Aurelio, ''Artık kendimi Trabzonsporlu olarak görüyorum ve kalmak istiyorum'' diyerek taraftarı da rahatlattı. Gençlerbirliği maçının yıldızı Gökdeniz Karadeniz de, ''Bu başarı, bizlere inanmayan, Trabzon'daki bazı kişilere tam bir tokat, iyi bir ders oldu'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!