Trabzonspor’da Şota rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor’da Şota rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2015 23:51

Gürcü çalıştırıcı, oyun felsefesi, futbolculara yaklaşımı ve sempatikliğiyle Hollanda kampına damga vurdu. Şota, yeni sezonun Trabzonspor’unu, “Hücum eden, çok gol atan ve hep 1 numaraya oynayan bir takım” olarak anlattı.

Haberin Devamı

YENİ sezon hazırlıklarının ilk bölümünü Hollanda’da geçiren Trabzonspor’da kampın yıldızı, teknik direktör Şota Arveladze oldu.
Kampın başlamasına 1 gün kala göreve getirilen Şota’nın tam 18 yıl sonra döndüğü Trabzonspor’a alışması zaman almadı. “Yuvam” dediği bordo mavili kulübün taraftarının da çok sevdiği Şota, kampa da pozitif bir hava getirdi. Otelden antrenman sahasına kadar olan yaklaşık 500 metrelik yolda futbolculardan daha çok ilgi gören Gürcü çalıştırıcı, hiçbir taraftarı kırmadı, fotoğraf çektirdi, forma imzaladı. Taraftarlarla sohbet eden ve destek isteyen Şota, futbolcuları da taraftarların arasına yollayıp kaynaşmalarını istedi.

ŞOV YAPMAYI İHMAL ETMEDİ

Yeni sezondaki Trabzonspor’u, “Hücum oynayacak, çok fazla gol atmaya çalışacak, herkesi zorlayacak, kazanmaya oynayacak bir takım olacağız. Yarıştığımız her kulvarda 1 numara olmak için çabalayacağız” sözleriyle özetleyen Şota, antrenmanlarda da futbolcularına bu görüşünü anlattı. Antrenmanlarda sık sık çevresiyle şakalaşan, ancak özellikle taktik çalışmalarında sert tavrıyla dikkat çeken teknik direktör Şota, futbol topunu ne kadar çok sevdiğini de her fırsatta gösterdi.

Haberin Devamı

10 GÜNDE 2 MAÇ 14 ANTRENMAN YAPTILAR

TRABZONSPOR, 3 Temmuz’da geldiği Hollanda’nın Arnhem kenti yakınlarındaki Renkum kasabasında kaldığı süre içinde 14 antrenman yaparak sezona hazırlandı. Bu antrenmanların 11’i sahada, 3 antrenman ise kuvvet ve dayanıklılık çalışması için salonda gerçekleştirildi.

Dün sona eren 10 günlük ilk kamp süresince 2 hazırlık maçı oynayan bordo mavililer, Arnhem Amatör Karması’nı 5-0, Belçika 2’nci lig takımlarından White Star Bruxelles’i ise 3-1 mağlup etti. Bordo mavililer, 10 Temmuz gününü izinli geçirdi.
Şota, kondisyon yüklemesi kadar yeni sezondaki oyun felsefesini futbolculara anlatmak için de mesai harcadı.

EN BÜYÜK SORUN KADRO ŞİŞKİNLİĞİ

Yeni alınacak futbolcuların dışında Cardozo ve Bosingwa’nın dönüşüyle birlikte kadrosu 40 kişiye yaklaşacak olan Trabzonspor’da en az 12-13 futbolcuyla yolların ayrılmasına kesin gözle bakılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!