Trabzonspor Alper Potuk için söz aldı

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor Alper Potuk için söz aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 12:02

Trabzonspor Yönetim Kurulu, Eskişehirspor'dan başarılı futbolcu Alper Potuk için söz aldı.

Haberin Devamı

Sezon sonu için şampiyonluk planlamaları yapılan Trabzonspor'da bir taraftanda da dış transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bir çok yabancı üzerinde araştırmalarını yoğun şekilde sürdüren bordo - mavililer, bu sezon Eskişehirspor'da sergilediği performans ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Alper Potuk'u da transfer listesine ekledi. Bu futbolcu için Eskişehirspor'dan söz alan yönetimin, kırmızı - siyahlı kulübe takas artı para teklifi yapabileceği öğrenildi. Genç futbolcunun da Trabzonspor'a gelmeye çok sıcak baktığı ve transferin gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğu öğrenildi.

Bu arada hafta sonu İzmir Atatürk Stadyumu'nda Bucaspor ile oynanacak olan maça taraftarların akın etmesi bekleniyor. Trabzon'dan kalkacak olan özel uçağa yoğun ilgi olduğu öğrenilirken, maç için İstanbul'dan, Trabzon'dan ve çevre illerden taraftarların otobüslerle maça akın edeceği öğrenildi. Karşılaşmayı Başkan Sadri Şener ve yönetim kurulu üyelerinin de izleyeceği belirtildi.

Haberin Devamı

ŞAKAR: "HAKEMLERE VE PENALTILARA SIĞINARAK MAÇLARA ÇIKMIYORUZ"

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, kalan haftalar sonunda mutlu sona ulaşacaklarını söyledi. Şakar, ulusal bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, devre arasında Aykut Kocaman'ın yaptığı açıklamalara iyi bakılması gerektiğine vurgu yaparak, "Hakemlerle ilgili söylemleri biz başlatmadık. 'Trabzonspor'un penaltıları irdelenmeli' diye açıklamayı kim yaptı? Bir sıkıntı mı vardı da Trabzonspor'un penaltıları irdelenecek? Neden böyle bir beyanat verme gereği duydu? İkinci yarının başlamasıyla birlikte Ankaragücü, Antalya ve Kayserispor ile oynadığımız maçlarda 3 - 4 penaltımız verilmedi. Buna rağmen TFF ve kurallarına güvendiğimizi hep söyledik. Ta ki Gençlerbirliği maçına kadar. Bu maçta verilen ofsayt golü, haksız yere çalınan penaltı vardı. Biz de büyük bir camiayız, bizimde serzenişlerimiz olması gerekiyordu. Daha sonra da Bucaspor maçında hiç kimsenin katılmadığı bir penaltı olayı var. Gökhan Gönül'ün 2. sarı karttan atılması gerekiyordu. Bunlar hep es geçildi. Trabzonspor büyük bir camiadır ve haklarını aramak zorundadır. Biz haksız yere verilen penaltılara karşıyız. Bizim hakkımız yensin istemiyoruz. Biz hakemlere ve penaltılara sığınarak maçlara çıkmıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"GÖZLEMCİLER RAPORLARINDA PANKARTA YER VERMEDİ"

Gaziantepspor maçındaki penaltı pozisyonuyla ilgili de konuşan Şakar, "Cüneyt Çakır Türkiye'nin en deneyimli hakemlerinden biridir. Çakır, ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmektedir. Biz Cüneyt Çakır'a güveniyoruz. Pozisyonun başlangıcı ceza sahası dışında oldu ama Gaziantepspor'lu oyuncunun müdahalesi ceza sahası içinde devam etti. Hakemde yan hakeme danışarak kararını verdi. Pozisyonun penaltı olduğuna inanıyorum" diye konuştu. Maçta açılan, "Günahların takımı Fenerbahçe" yazılı pankartı da değerlendiren Şakar, "O pankartın bizimle bir alakası yok. Bunun sorumlusu Emniyettir. Stadyumlarda asılan pankartlar emniyet güçlerinin elemesinden geçer. Bunun bizimle hiç bir ilgisi yok. Maç başladığında asıldı. Maçın 3 gözlemcisi vardı. Maç başlayıp bitine kadar pankartın kaldırılması için hiç bir uyarı yapılamadı. Bunu çok önemsemiyoruz. İstanbul'da bizimle ilgilide çok pankartlar asıldı. Hamsi olaylarına girildi. Bunları birer espri olarak düşünüyorum. Ortamı gerecek bir durum olduğuna inanmıyorum. Taraftarlarımızın yaptığı bir eylemdir. Gözlemciler bile raporunda buna yer vermedi. Çünkü pankartı ciddi bir olay gibi görmediler" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"ŞAMPİYON OLANI KUTLAMAK GEREKİR"

Yöneticilerin yaptığı açıklamalara dikkat etmesi gerektiğini de ifade eden Şakar, "Verdiğimiz beyanatlar Türkiye'de ortamı geriyor diye düşünüyorum. Buna çok dikkat etmemiz lazım. Kalan son 3 maçı çok sağlıklı bir şekilde tamamlamalıyız. Biz ve rakiplerimiz centilmenlik içinde fair play ruhu içinde oynamalıyız. Şampiyon olanı kutlamak gerekiyor" diye konuştu.

YÖNETİM CANER'İN AÇIKLAMASINA CEVAP VERMEDİ

Bu arada Trabzonspor yönetimi, Fenerbahçe kulübü oyuncusu Caner Erkin"in, "Trabzonspor'un 3 büyüklerin içine girdiğini düşünmüyorum" şeklinde yaptığı açıklamaya cevap verme gerekliliğini hissetmediklerini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!