Trabzonspor: 5 - Sakaryaspor: 2

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor: 5 - Sakaryaspor: 2
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2007 14:28

UEFA Kupası'na katılma şansını kaçırmak istemeyen Trabzonspor, sahasında ligden düşmesi hemen hemen kesinleşen Sakaryaspor'a gol şov yaptı: 5-2.

Haberin Devamı

Dakika 13: Trabzonspor ilk ciddi atağında golü buldu. Yattara sağ kanattan hızlı bir şekilde sıfıra indi. Ciza sahasına girerken yerden pasını attı. Ön direğe koşu yapan Ömer Rıza topun gelişine sert vurdu ve kaleci Martinez'i avladı. 1-0

Dakika 33: Trabzonspor atağında Ömer Rıza'nın pasıyla ceza sahasına girmek isteyen Ersen Martin'in pozisyonunu Murat Duman bozdu. Murat'ın arayı girmesiyle top kaleci Martinez'e geldi. Martinez topu elle tutunca hakem Kuddusi Müftüoğlu ceza sahası içerisinde endirek vuruşa hükmetti.

Dakika 35: Endirek vuruşu kullanmak üzere topun başına Yattara geçti. Yattara topa doğru eğilip elle düzeltecekmiş gibi yapıp hiç kimsenin beklemediği bir anda pasını verdi. Çağdaş çok sert vurdu farkı ikiye çıkardı. 2-0

Dakika 36: Trabzonspor'un golleri ard arda gelmeye başladı. Ömer Rıza sol kanattan ceza sahasına girmeden ortasını yaptı. Altıpasın üzerinde yükselen Ersen Martin güzel bir kafa vuruşuyla Martinez'in solundan topu filelere gönderdi. 3-0

Haberin Devamı

Dakika 42: Çok hızlı gelişen bir Trabzonspor atağında Ömer Rıza tek başına ceza sahasına girmek istedi. Kaleci Martinez ceza sahası dışına çıkarak kafayla topu uzaklaştırdı. Dönen topa Ersen Martin aşırtma bir vuruş yaptı. Kaleci Martinez ceza sahasının yaklaşık 5 metre önünde topu eliyle kesti. Hakem Kuddusi Müftüoğlu serbest vuruşa hükmedip Kolombiya'lı kaleciye sarı kart gösterdi. 

Dakika 45: İbrahima Yattara nefis çalımlarla Sakaryaspor ceza sahasına girdi. Kalecci Martinez'le karşı karşıya kalan Yattara, öyle bir vücut çalımı attı ki Martinez adeta dondu kaldı. Yattara boş kaleye topu göndererek farkı dörde çıkardı ve ilk yarının skorunu belirledi. 4-0

Dakika 70: Gökdeniz'in pasıyla topla buluşan Ersen Martin topu filelere gönderdi ancak bu gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

Dakika 72: Sakaryaspor organize bir atakla golü buldu. Murat Duman, Trabzons por defansının arkasına çok güzel sarktı. Yerden pasında Musanın vuruşanda top defanstan sekerek Ergin'in önüne düştü. Trabzonspor'dan kiralanan Ergin düzgün bir vuruşla golü buldu. 4-1

Haberin Devamı

Dakika 74: Trabzonspor, Sakaryaspor defansını üçe bir yakaladı. Gökdeniz bekletmeden pasını Ömer Rıza'ya verdi. Ömer kaleci Martinez'le karşı karşıya kaldı ancak vuruşunu Kolombiya'lı kaleci ayağıyla kornere çeldi.

Dakika 80: Sakaryaspor ikinci golü ararken kalesinde büyük tehlike yaşadı. Gökdeniz çok hızlı bir şekilde yarı sahasını geçip Sakaryaspor ceza sahasına yaklaştı. Gökdeniz ortasını yaptı, öndirekte topla buluşan Ersen Martin'in kafa şutu kaleci Martinez'de kaldı.

Dakika 87: Sahanın en etkili isimlerinden Gökdeniz sağ kanattan yine çok süratli bir şekilde Sakaryaspor ceza sahasına girdi. Yerden pasında arka direkteki Ömer Rıza'yı gördü. Ömer Rıza sadece topa dokundu ve boş kaleye golünü attı. 5-1

Haberin Devamı

Dakika 90+2: Murat Duman'ın sağ kanattan yaptığı orta arka direğe gitti. Hakan ile Ufukhan birlikte yükseldi. Hakan yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

Dakika 90+3: Topun başına gelen Cangele, çok sert bir vuruşla farkı üçe indirdi. Bu aynı zamanda maçın da skoru oldu. 5-2

TRABZONSPOR: 5 - SAKARYASPOR: 2

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Özgür Çetiner, Muhittin Gürses
Trabzonspor: Tolga, Ufukhan, Çağdaş, Celaleddin (Dk. 46 Musampa), Hüseyin (Dk. 60 Ceyhun), Mustafa, Hasan, Ferhat, Ömer Rıza, Ersen Martin, Yattara (Dk. 59 Gökdeniz)
Sakaryaspor: Martinez, Murat Duman, Alişan, Suat (Dk. 71 Savaş), Hüseyin, Murat Erdoğan (Dk. 46 Ergin), Zafer, Hakan, Musa, Cangele, Graf (Dk. 60 Cem Yanık)
Goller: Dk. 13 ve 88 Ömer Rıza, Dk. 35 Çağdaş, Dk. 36 Ersen Martin, Dk. 45 Yattara (Trabzonspor) Dk. 72 Ergin, Dk. 90 Cangele (penaltıdan) (Sakaryaspor)
Sarı kart: Dk. 69 Ferhat, Dk. 85 Hasan (Trabzonspor) Dk. 41 Martinez (Sakaryaspor)

NOTLAR

Trabzonspor'da, ligin 10. haftasındaki Gençlerbirliği maçında sakatlanan ve o maçtan sonra ilk kez bugün ilk 11'de forma şansı bulan Ömer Rıza, 6 ay aradan sonra çıktığı maçta 2 gol atmayı başardı. Karşılaşmanın 4. golünü atan Yattara da bu sezon gol hasretine son vermiş oldu.

Ziya Doğan, Kayseri Erciyesspor ile yapılacak kupa maçını düşünerek Gökdeniz, Ceyhun, Umut, Ayman gibi oyuncuları yedek soyundurdu.

Tedavi gördüğü ABD'de ölen eski Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Kemal Aktürk için maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşundu bulunuldu.

Karşılaşmayı yaklaşık 5 bin dolayında bordo-mavili taraftar izledi.

Maç sonunda bir idman gerçekleştiren bordo-mavili takım, bu akşam Nevşehir'in Avanos ilçesine giderek, Fortis Türkiye Kupası'nda Kayseri Erciyesspor ile yapacağı maç öncesi kampa girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!