Trabzon zirvede 2-0

Güncelleme Tarihi:

Trabzon zirvede 2-0
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2004 02:02

Karadeniz fırtınası, 90 dakika baskılı oynadığı maçta Diyarbakırspor engelini Mehmet Yılmaz'ın golleriyle aşıp, maç fazlasıyla zirveye çıktı. İkinci golden sonra taraftarlar sahaya girince maça 10 dakika ara verildi.

BİR yanda tam 20 yıl özlemle, sabırla beklediği şampiyonluğa ulaşmak isteyen Trabzonspor, diğer yanda ise ‘‘ununu elemiş, eleğini asmış’’ Diyarbakırspor...

Hafta boyunca TV ekranlarına, gazete sütunlarına yansıyan, 'Şike', 'Teşvik', 'Şu maç bağlandı, bu maç alındı' tartışmaları 90 dakikalığına da olsa biterken, çeneler sustu! Futbolcular, 'son sözün' iyi mücadeleyle söylendiğini göstermek için sahadaydılar. Biz ise, toz duman içinde, Trabzonspor'un şampiyonluk adayı olmanın ağırlığını kaldırabileceğini, D.Bakırspor'un ise futbola bulaştırılmaya çalışılan şaibelere karşı bir 'onur' abidesi olarak durabileceğini görmek istedik Avni Aker'de...

Trabzonspor'un sonuca gitmek istediği, Ziya Doğan'ın, Fatih, Yattara, Mehmet Yılmaz ve Gökdeniz ile maça başlamasından belliydi. D.Bakırspor oyunu çirkinleştirmedi. Ancak, kazanmayı ve şampiyonluğu isteyen taraf Trabzonspor'du. Aranılan gol 40. dakikada geldi. Yattara'nın attığı sert şutta top, Mehmet Yılmaz'ın kafasına çarpıp kaleye yöneldi ve filelerle buluştu: 1-0.

İkinci yarıya skoru korumanın tedirginliği ile başlayan Trabzonspor, sürpriz D.Bakırspor atakları karşısında zaman zaman zor anlar yaşadı.

Sahaya daldılar

Rakip atakları başarıyla savuşturan Trabzonspor, 87. dakikada 2. golü bulup rahat bir nefes aldı. Yattara sağdan girdi, nefis pasıyla maçın yıldızı Mehmet Yılmaz buluştu. Vuruşu kaleci Şenol'un ayaklarından döndü. Yetişip tekrar vurdu, kendisinin ve takımının 2. golünü attı: 2-0.

İkinci golden sonra ortalık karıştı. D.Bakırspor kalecisi Şenol'un da kışkırtmasıyla sahaya dalan birkaç kendini bilmez, oyunun durmasına neden oldu. Soyunma odasına giden hakem İsmet Arzuman 10 dakika sonra sahaya döndü. Ve maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Trabzonspor, en son 2001-02 sezonunun 3. haftasında çıktığı liderlik koltuğuna tam 95 hafta sonra maç fazlasıyla da olsa yerleşti.

HAKEMLER: İsmet Arzuman (5), Baki Tuncay Akkın (5), Kemal Yılmaz (5)

GOLLER: Dakika 40 ve 87 Mehmet Yılmaz

SARI KARTLAR: Dk.32 Sinan, Dk.40 Murat Hacıoğlu, Dk.45 Burhan, Dk.45 Tolga, Dk.61 Cumhur


TRABZON

Petkoviç (8)

Emrah (9)

Tolga (7)

Erdinç (7)

Volkan (7)

Yattara (8)

İbrahim Ege (7)

(Dk.90+1 D'Haene)

Hüseyin (6)

Gökdeniz (4)

Fatih (6)

(Dk.62 Hasan 4)

M.Yılmaz (8)



D.BAKIR

Şenol (6)

Stavrevski (6)

Burhan (6)

Ramazan (5)

Hasan (5)

Serdar (7)

(Dk.89 Alper)

Jupi (6)

Sinan (5)

Cumhur (5)

M.Hacıoğlu (4)

(Dk.83 Moura)

Bakadal (5)

(Dk.63 Çetin 3)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!