Trabzon ezdi geçti:3-1

Güncelleme Tarihi:

Trabzon ezdi geçti:3-1
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yedek ve genç futbolcularla takviyeli siyah beyazlı takımın direncini maçın başında Hami'nin golüyle kıran bordo mavililer, oyunun kontrolünü eline aldı. İkinci yarıda da Selahattin ve Vugrinec farkı artırdı. Nihat, Kartal'ın tek golünü kaydetti.

Kartal dayanamadı

Şampiyonluk iddiasını sürdüren Trabzonspor, ligde amaçsız kalan ve kadro sıkıntısı yaşayan Beşiktaş'a nefes aldırmadı. 8. dakikada Hami'nin frikiğiyle öne geçen bordo mavililer, 50. dakikada Selahattin'le maçı kopardı. 57'de Vugrinec farka katkıda bulunurken, 89. dakikada Nihat'ın golü skoru belirledi.

Fenerbahçe ve Antalyaspor'a son iki haftada dört puan kaptıran Trabzonspor, şampiyonluk yarışında havlu atan ve 7 futbolcusundan yoksun oynayan Beşiktaş'a patladı: 3-1.

Trabzonspor 8. dakikada skorda üstünlük kurdu. Gelişen atakta Vugrinec ceza çizgisi üzerinde Erkan tarafından yere indiridi, hakem serbest vuruş kararı verdi. Atışı kullanan Hami'nin sert vuruşunda baraja çarpan top Mrmiç'i yanılttı ve sol köşeden ağlarla buluştu: 1-0.

13. dakikada Amokachi, Yusuf'un pasıyla ceza alanına yaklaştı. Ogün'ü geçti ancak kötü vurunca top yandan auta çıktı.

15. dakikada Hami sağdan ortaladı, Alpay kafayla uzaklaştırdı. Dönen topa Orhan gelişine sert vurdu. Mrmiç köşeden topu bloke etti.

23. dakikada Hami'nin nefis pasıyla Selahattin buluştu, kaleci Mrmiç ile karşı karşıya kaldığı anda yetişen Emre son anda müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.

Bir dakika sonra Abdullah'tan aldığı topla Vugrinec nefis bir vücud çalımıyla rakibinden sıyrıldı, sert vurdu, savunmaya çarpan top direği sıyırarak dışarı çıktı.

29. dakikada Amokachi- Ertuğrul verkaçında Amokachi, Nihat ile karşı karşıya kaldı, plase vuruşu ile golü de yaptı ancak yan hakem Sürat Müniroğlu'nun ofsayt bayrağı havadaydı ve gol geçersiz sayıldı.

Devre Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

50. dakikada Vugrineç, Hami'yi kaçırdı. Hami'nin sol çizgiden kaleye paralel gönderdiği topa Selahattin kale sahasında plasesini yaptı ve Mrmiç'in yanından topu filelere gönderdi: 2-0.

52. dakikada Mutlu soldan ortaladı. Osman'ın kafasından seken top Erkan'ın önüne düştü. Bomboş pozisyondaki bu futbolcu çok kötü vurdu ve meşin yuvarlağı auta gönderdi.

57. dakikada Trabzon üçüncü gole ulaştı. Gelişen atakta Hami sağdan nefis indi, arka direğe ortaladı. Gerilerden gelen Vugrinec sert ve düzgün bir vuruşla Mrmiç'i üçüncü kez avladı: 3-0.

59. dakikada Hami 25 metreden mükemmel vurdu. Mrmiç köşeden topa hakim oldu.

89. dakikada Beşiktaş, maçtaki tek sayısını kaydetti. Trabzon savunmasında Ogün-Rada anlaşmazlığından yararlanan Nihat, kaleci Nihat'la karşı karşıya kaldı. Düzgün vuruşunda topu ağlara gönderdi: 3-1. Maç da bu skorla sona erdi.

STAT: Avni Aker

HAKEMLER: Ayhan Yücebilgiç (**), Sürhat Müniroğlu (**), İlhami Sayılan (**)

TRABZONSPOR: Nihat (**)- Ogün (**), Rada (**), Abdullah (**) (Dk.83 Okan *)- Ünal (**), Tolunay (***) (Dk.83 Çetin *), Osman (**), Hami (****), Orhan (**)- Vugrinec (****) (Dk.70 Camarauli **), Selahattin (***)

YEDEKLER: Metin- İskender, Birol, Dilaver

BEŞİKTAŞ: Mrmiç (*)- Alpay (**), Rahim (*), Emre (**)- Erkan (*), Yusuf (*) (Dk.65 Savaş *), Ertuğrul (*) (Dk.79 Mustafa *), Tayfur (**), Mutlu (*) (Dk.60 Nihat *), Serdar (*)- Amokachi (**)

YEDEKLER: Fevzi- Osman, Salih

GOLLER: Dk.8 Hami, Dk.50 Selahattin, Dk.57 Vugrinec (Trabzon), Dk.89 Nihat (Beşiktaş)

SARI KART: Osman (Trabzon), Alpay (Beşiktaş)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!