Tour Of Turkey öncesi vize krizi

Güncelleme Tarihi:

Tour Of Turkey öncesi vize krizi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2014 10:59

27 Nisan Pazar günü Alanya – Alanya etabıyla başlayacak 50.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu öncesinde Colombia takımını vize krizi sardı. Yaşanan vize krizi çözülemeyince takımın Cumhurbaşkanlığı Turu'na katılamayacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Ekip 10 Nisan’da İtalya’nın başkenti Roma’da İngiliz konsolosluğuna vize için pasaportlarını vermesine rağmen bu güne kadar geri alamadı. Colombia takımının yetkilisi Claudio Corti “Acil koduyla İngiliz konsolosluğuna 8 sporcumuzun pasaportunu verdik, paralarını da ödedik. Ancak şu ana kadar bize herhangi bir geri dönüş yapmadılar. Pasaportlarımızın akıbetini de bilmiyoruz. Bir ihtimal Giro d’ İtalia ya katılım öncesi bizi engellemeleri düşünülebilir. Ama en önemlisi sporcularımızın pasaportları konsoloslukta olduğu için Tour Of Turkey e şu an itibariyle katılamıyoruz” açıklamasını yaptı.

Colombia takımının yetkilileri Tour Of Turkey sorumlusu Ahmet Özgen’in pasaportları geri alması için büyük çaba sarf ettiğini vurguladı. Ancak bu çabalardan bir sonuç alınamadı.

Colombia bu akşam saatlerinde ise organizasyon komitesine bu sorun yüzünden gelemeyeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Böylelikle TUR’daki sporcu sayısı 168’den 160’a kulüp sayısı da 21’den 20’ye düştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!