Tottenham 1 - 1 Beşiktaş

Güncelleme Tarihi:

Tottenham 1 - 1 Beşiktaş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2014 18:14

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ikinci maçında deplasmanda karşılaştığı İngiliz ekibi Tottenham ile son dakikada bulduğu golle 1-1 berabere kaldı. Özellikle maçın ikinci yarısında siyah beyazlıların kaçırdıkları goller saç baş yoldurdu. 90 dakika boyunca, Tottenham karşısında adeta gol kaçırma rekoru kıran Beşiktaş, 89'da Demba Ba'nın penaltısıyla 1 puanı kurtardı...

Haberin Devamı

Tottenham 1 - 1 Beşiktaş



MAÇTAN MUHTEŞEM KARELER / GALERİ EMRE OKTAY'IN OBJEKTİFİNDEN

BEŞİKTAŞ UEFA Avrupa Ligi C Grubundaki ikinci maçında İngiltere'de Tottenham karşısında bu sezonun en güzel futbolunu sergiledi. Kane'nin golünü önleyemedi ilk yarıyı 1-0 mağlup kapattı. İkinci yarıda kartal baskılı oynadı. 88'nci dakikada kazanılan penaltıyı Demba Ba filelere yolladı: 1-1

90 dakika boyunca sahanın her tarafına hakim olan Beşiktaş gerek kontratak gerekse performansı ile ayakta alkışlandı. İlk yarıda adeta tek kale futbol sergileyen siyah beyazlılarda organize pozisyonlarda Demba Ba ve Olcay Şahan kaçırdıkları goller ile taraftarları öfkelendirdiler. 63'ncü dakikada Olcay'ın vole ile vurduğu top tribünlerin nefeslerini kesti.75'nci dakikada Demba Ba'nın boş pozisyonda vurduğu şutu kaleci kornere çeldi.
Atiba ilk yarıda 3 kez topla buluştu. 3'ncüsü 43b dakikaydı. Takım adına ne yaptı gören Allah için söylesin. Göbekte Veli tek kaldı Allahtan Sosa yardımına geldi. Bu maçta Gökhan Töre'nin kalitesi yadsınamaz ancak pas verip de alamadığı oyunculara bir bakılmalı. Olcay Şahan'ın çalışkanlığı mükemmel ancak girdiğin pozisyonları gol yapacaksın İlk yarıda 3 yüzde yüz gol pozisyonun var. Hiç birini atamadın Ancak Demba Ba'da güçsüzlükten yer çekimine yenik düşen Atiba gibi formsuz ya zamana ihtiyacı var yada oynatılmamalı.

Haftalardır hatalı goller ile gündemde kalan Tolga dinlendirilip yerine Cenk Gönen hazırlanmalı ve Tolga'yı moral olarak gelecek maçlara hazırlamalı. Beşiktaş UEFA Kupasında Tottenham önündeki futbolu ile gelecek için ümit verdi.

Alınan bu sonucun ardından hem Beşiktaş hem de Tottenham 2 puana yükseldi. C Grubu üçüncü maçları kapsamında ise Beşiktaş Partizan Belgrad deplasmanına konuk olurken, Tottenham ise sahasında Asteras Tripolis'i ağırlayacak.

Haberin Devamı

Tottenham 1 - 1 Beşiktaş
TOLGA ZENGİN'E ELEŞTİRİ YAĞMURU



TOTTENHAM CEPHESİ:
- Arsenal'e kök söktüren Beşiktaş'ı çok iyi çözdüler. İlk yarıda tek atakla golü buldular.
- En dominand oyuncu Kane ve Soldado muhteşem oynayarak Beşiktaş defansını zorladılar
- Tottenham'ın en iyi oyuncuları kalecileriydi. Lioris kurtarışlarıyla şov yaptı

BEŞİKTAŞ CEPHESİ:
- Beşiktaş sezonun en teknik ve koşan oyununu sergiledi. Veli çok çalıştı. Kerim Frai maçın kaderini değiştirdi.
- Beşiktaş'ın en büyük silahı gücüydü. Rakip Tottenham karşısında adeta savaştı ve beraberlik golünü attı
- Kaleci Tolga golde hatalı olmasına rağmen muhteşem kurtarışlarıyla önemli etken oldu

Stat: White Hart Lane
Hakemler: Manuel Grafe, Guido Kleve, Christoph Bornhorst, Mike Pickel(4. Hakem)
Tottenham: Lloris, Dier, Chiriches, Fazio, Davies, Bentaleb, Stambouli(Dk.64 Dembele), Kane, Paulinho(Dk.60 Lennon), Townsend, Soldado(Dk. 79 Adebayor)
Yedekler: Vorm, Naughton, Kaboul, Lennon, Lamela, Dembele, Adebayor
Beşiktaş: Tolga, Serdar, Franco, Sivok, Motta, Veli (Dk.65 Oğuzhan), Atiba, Sosa, Olcay(Dk.72 Mustafa), Gökhan(Dk.82 Kerim), Demba Ba
Yedekler: Cenk, Ersan, İsmail, Necip, Kerim, Oğuzhan, Mustafa
Goller: Kane (Dk.27), Demba Ba (Dk.89) (Penaltı)
Sarı Kartlar: Demba Ba (Dk.6), Davies (Dk.7), Bentaleb (Dk.47), Fazio (Dk.50), Chiriches (Dk.88)



Tottenham 1 - 1 Beşiktaş

Beşiktaşlı taraftarlar maç öncesi İngiltere'ye akın etti

Grubun ilk maçında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Yunan takımı Asteras ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Londra deplasmanında ilk galibiyetini almaya çalışacak. C Grubu'nda ilk haftada deplasmanda Sırp takımı Partizan ile golsüz berabere kalan Tottenham da taraftarının karşısındaki ilk maçta 3 puanı hedefliyor. İngiliz ekibi, evinde oynadığı son 13 Avrupa kupası maçının 10'unu kazanırken, sadece 1 kez mağlup oldu.



BEŞİKTAŞ MAÇININ BİLETLERİ KARABORSADA 200 POUNT'A SATILDI

Beşiktaş'ın Tottenham ile yaptığı maçı izlememek için Avrupanın çeşitli ülkelerinden gelen siyah beyazlı taraftarlar İngilizlerden 25 pountluk biletleri 200 paunta karaborsadan alması dikkat çekti. Hollanda Beşiktaşlılar Derneği, Berlin Çarşı, Bielefled Çarşı, Londra Beşiktaşlılar grubunun karşılaşma öncesi stat çevresinde söyledikleri marşlarla dikkat çekti. Bilet bulamayan taraftarlar ise stat çevresindeki Türk Restaurantlarını doldurdu

AHMET NUR ÇEBİ'DEN DOPİNG

BEŞİKTAŞ Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Mete Vardar karşılaşma öncesi siyah beyazlı takımın kamp yaptığı otelde kısa bir konuşma yaparak başarı dilerken, başkan Fikret Orman ve yönetiminin UEFA Kupası gruplarında 1. olunması halinde 25, 2. olunması halinde ise 20'şer bin dolar prim vereceklerini açıkladı.

BİLİC SOSA DEDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü karşılaşma öncesi ilk 11 kişilik kadroyu kurarken oldukça zorlandı ve Oğuzhan ile Sosa arasındaki tercihini iki oyuncu ile fikir alış verişi yaparak gerçekleştirdi. Biliç siyah beyazlı takımın oyuncularına "İkinizede inanıyor ve güveniyorum. Lütfen tercihime saygı duyun. İkinizide bir tutuyorum." diyerek Sosa'yı 11'e aldığını açıkladı. Oğuzhan ise Sosa'ya moral vererek başarı diledi.

SİYAH BEYAZ DERNEĞİ ÖZEL UÇAKLA GELDİ

Beşiktaş'ı desteklemek için Türkiye'den 2 özel uzak dolusu taraftar geldi. Bilet sorunu nedeniyle sıkıntı çeken taraftarlar karşılaşmayı Tottenham taraftarları ile birlikte izledi. Beşiktaş'ın kongresinde etkili isimlerinden Erdem Dizdar siyah beyaz derneğinin üyeleri olarak eşler ve çocukları ile Londra'ya geldkilerini ve Beşiktaş'ı desteklemek için tribünlerde yerlerini aldıklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!