TOSFED takvimi açıkladı

Güncelleme Tarihi:

TOSFED takvimi açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2013 10:09

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun (TOSFED) 2013 yılı ulusal yarışma takvimi açıklandı.

TOSFED'ten yapılan açıklamaya göre, takvimde, bu yıl başlayacak TOSFED Ralli Kupası da dahil olmak üzere ralli, pist, tırmanma, rallikros, karting, off-road ve klasik otomobil branşlarında toplam 60 yarışma bulunuyor.
Sezonun en büyük yeniliklerinden birisi TOSFED Ralli Kupası oldu. Sporcuların daha az bütçeyle yarışmalarına imkan tanıyan, 2-3 Mart tarihlerinde İzmir'de başlayıp 21-22 Aralık'ta Antalya ayağı ile sona erecek mücadele, 6'sı asfalt, 5'i toprak zeminli toplam 11 yarıştan oluşuyor. Son 10 yıl içinde Türkiye Ralli Şampiyonası'na dahil rallilerde ilk 3'e girmiş sporcuların katılamayacağı bu organizasyonla, gençlerin önü açılacak.

Türkiye Ralli Şampiyonası 6-7 Nisan'da İzmir'de başlayacak

2013 Türkiye Ralli Şampiyonası 6-7 Nisan'da İzmir'de Ege Rallisi ile başlayacak.
Şampiyona, 4-5 Mayıs Eskişehir Rallisi, 8-9 Haziran Avrupa Ralli Şampiyonası, 6-7 Temmuz Oyak Renault Yeşil Bursa Rallisi, 17-18 Ağustos Hitit Rallisi ve 14-15 Eylül Ford Otosan Kocaeli Rallisi'nin ardından 2-3 Kasım İstanbul Rallisi ile sona erecek.
En az 6 yarışta start almanın zorunlu olduğu şampiyonada, ekipler 5-6 Ekim'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde düzenlenecek Atatürk Rallisi'nden yine 1 katsayı ile WRC ve Avrupa ile Ortadoğu'da düzenlenen uluslararası rallilerden şampiyonaya puan taşıyabilecekler.

Diğer şampiyonalar

İzmir Ülkü ve İzmir Körfez pistlerinde koşulacak Türkiye Pist Şampiyonası, toplam 6 yarıştan oluşuyor. Şampiyona 13-14 Nisan ve 1-2 Haziran İzmir Ülkü, 29-30 Haziran, 7-8 Eylül ve 21-22 Eylül İzmir Körfez yarışlarıyla devam edip, 9-10 Kasım İzmir Ülkü ayağı ile tamamlanacak.
Türkiye Rallikros Şampiyonası, 24-25 Ağustos tarihlerinde Ankara'da yapılacak yarışlarla başlayacak. Daha sonra Bursa, İzmir, Eskişehir, Kocaeli ve Ankara yarışlarıyla devam edecek şampiyona, 14-15 Aralık tarihlerinde Antalya'daki finalle tamamlanacak.
Toplam 8 ayaktan oluşan Türkiye Tırmanma Şampiyonası ise 8-9 Mart tarihlerinde İzmir'de başlayarak, sırası ile Sakarya, Bursa, İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir ayaklarının ardından 3-4 Temmuz tarihlerinde Kocaeli Kartepe Tırmanma Yarışı ile son bulacak.
Türkiye Karting Şampiyonası 23-24 Mayıs tarihlerinde İzmir Ülkü pistinde başlayarak, Adana ve Körfez'deki yarışlarla devam edecek. 7 yarıştan oluşan şampiyona, 26-27 Ekim tarihlerinde yine İzmir Ülkü Karting pistinde son bulacak.
Türkiye Off-Road Şampiyonası heyecanı 13-14 Nisan tarihlerinde Ankara'da başlayacak. Sırası ile Bursa, Karabük, Sakarya, Sinop, İzmir ve İstanbul yarışlarının ardından, sezon finali 30 Kasım-1 Aralık'ta yine Ankara'da yapılacak.
Türkiye Klasik Otomobil Şampiyonası 20-21 Nisan Bahar Rallisi ile başlayıp, 5 ayaktan oluşacak ve 26-27 Ekim tarihlerinde Cumhuriyet Rallisi ile sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!