Topu kapın Markovic Nani'yi görün

Güncelleme Tarihi:

Topu kapın Markovic Naniyi görün
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2015 01:16

FENERBAHÇE Teknik Direktörü ezeli rakibini kanatlardan vurmayı planlıyor.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ derbisi öncesi Fenerbahçe’de Teknik Direktör Vitor Pereira’nın sahaya süreceği kadro ve taktik netleşmeye başladı...

Olimpiyat Stadı’nda yarın akşam oynanacak sezonun ilk derbisinin planını hazırlayan Portekizli hoca, idmanlarda Beşiktaş için yaptığı analizleri oyuncularıyla tek tek paylaştı, rakibin avantaj ve dezavantajlarını anlattı...

Gelin, lider Fenerbahçe’nin ezeli rakibine karşı sahaya nasıl çıkacağına ve neler yapıp, ne önlemler alacağına hep birlikte bakalım...

İşte, pazar akşamının planı...

1-“RAKİBİ ORTA ALANDA DURDUR”

PEREIRA’nın en çok üzerinde çalıştığı konu bu... Rakibi orta alanda durduracak taktik üzerinde duruluyor. Güçlü orta alan ile top Fenerbahçe savunmasına gelmeden, bu bölgede yapılacak pres ile rakip bu orada boğulacak.

Haberin Devamı

2- “BIRAKIN ÜZERİMİZE GELSİNLER”

BEŞİKTAŞ’ın orta alana kadar rahatça gelmesine izin verilecek. Bu bölgeye kadar yoğun pres uygulanmayacak. Orta alanda ise alan savunması ve yoğun pres ile rakibi top kaybına zorlayacak olan sarı lacivertlilerin asıl planı burada başlayacak.

3-“MUTLAKA YAKIN OYNAYIN”

HOCA’nın en çok üzerinde durduğu bir başka konu ise takımının birbirine yakın oynaması. Tüm futbolcular hem top kendilerindeyken hem de rakipteyken birbirine adeta yapışık olacak. Top kontrolü sürekli Fenerbahçe’de kalacak.

4-“KANATLARDAN AKACAĞIZ”

FENERBAHÇE topu kazandıktan sonra hemen Nani ve Markovic aranacak. Onlara aktarılacak toplar ile hızla rakip kaleye gidilecek. Pereira’nın planında bu iki oyuncu önemli yer tutuyor. Bu ikiliyle rakip savunma hazırlıksız yakalanacak.

5-“EKSİK YÖNLERİ EZBERLEYİN”

BEŞİKTAŞ’ın hücuma çıkarken kaybettiği toplarda sıkıntılar yaşadığını söyleyen Pereira bu nedenle rakibin zaafından faydalanmaları gerektiğini üstüne basa basa söyledi. Rakibin bu anlardaki panik havasının 3 puanı getireceği düşünülüyor.

TEK GOL HÜCUM HATTI GERİSİNDEN

FENERBAHÇE derbide formda isimleriyle galibiyet arayacak. Sarı lacivertli takımda bu sezon attıkları gollerle dikkat çeken Nani, Van Persie ve Fernandao, Beşiktaş önünde de katkı vermeye çalışacak. Fenerbahçe, şu ana dek yaptığı resmi maçlarda 13 gol atarken bunların 11’ini hücum hattındaki oyuncuların ayağından buldu. Nani, 4 golle en golcü oyuncu durumunda bulunurken, Van Persie ile Fernandao ise 3’er kez rakip fileleri havalandırdı. Hücum hattının gerisinden ise fileleri havalandıran tek oyuncu Josef De Souza oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!