Toplam 118 madalya kazandık

Güncelleme Tarihi:

Toplam 118 madalya kazandık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2010 11:18

Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, “2010 yılını, 37'si altın olmak üzere toplam 118 madalyayla tamamladık” dedi.

Bozdoğan, geçen yıl Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'ndan edindikleri tecrübe sayesinde yurt içinde düzenledikleri şampiyonaları da Türk yüzmesine yakışır şekilde düzenlemeye başladıklarını söyledi. Yurt içindeki faaliyetleri gerek kurumsal, gerek yarışlar anlamında dünya standardına taşımak için çalıştıklarını ifade eden Bozdoğan, “Aynı özen ve çalışmayla 2012 Dünya Kısa Kulvar Şampiyonası'nı da sorunsuz gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Sporcular için bazı atılımlar yaptıklarını söyleyen Bozdoğan, “Bazı üst düzey sporcularımıza maddi destek sağladık. Rekor teşvik ödülleri getirdik. Resmi yarışmalarda rekor kıran sporcular ve antrenörleri, az da olsa para kazanmaya başladı. Bu arada Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), Londra Olimpiyatları'na hazırlık çerçevesinde her ay 58 sporcumuza harçlık veriyor. Yine GSGM, olimpik sporcu seçme müsabakalarında ilk 3'e giren sporcularımıza harçlık ödüyor. Özellikle atlama ve senkronize yüzme sporcularımızın da bu fırsattan yararlanmasını sağlandık” ifadelerini kullandı.

Bozdoğan, atlama branşında son 2 yılda yatırımları artırdıklarını söyledi. Atlama tramplenlerinin sayısını artırıp, atlama sporcularını olimpik harçlık projesine dahil ettiklerini dile getiren Bozdoğan, bu daldaki lisanslı sporcu sayısının haziran ayı itibarıyla 100'e yaklaştığını dile getirdi.

2010 yılında uluslararası yarışlarda 37 altın, 39 gümüş ve 42 bronz olmak üzere toplam 118 madalya elde ettiklerini belirten Bozdoğan, “2010 Avrupa Gençler Şampiyonası'nda da uzun yıllar sonra başarı kazandık. Ediz Yıldırımer, 1 altın ve 1 bronz madalyayla göğsümüzü kabarttı” dedi.

Ahmet Bozdoğan, 2010 yılının masterların başarıdan başarıya koştukları bir yıl olduğunu ifade etti. Şubat ve mayıs ayındaki şampiyonalarda onlarca rekor kırıldığını belirten Bozdoğan, ekim ayında da Ankara'da Uluslararası Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet Kupası Masterlar Yüzme Şampiyonası'nın düzenlendiğini hatırlattı.

Yakın zamanda yarış akreditasyonunu getirip, yarışmalarda akreditasyon kartı uygulamasına geçeceklerini belirten Bozdoğan, “Kulüplere yardım talimatı hazırladık. 2011 yılında, ana statümüzde belirtilen oranlarda kulüplerimize maddi destekte bulunacağız. Kulüplerin performanslarına göre alacağı yardım miktarı değişiklik gösterecek” dedi.
Bu yıl ilk süreli yayınları olan Yüzme Aktüel'in, Ağustos ayında yayın hayatına başladığını dile getiren Bozdoğan, “Olimpik Kulaçlar Projemiz de devam ediyor. Bu projeyle 11-12 yaş arası 3 bin sporcu arasından seçtiğimiz 120 sporcu içinde, 2020 Olimpiyatlarında ülkemize madalya kazandıracak sporcuları tespit edeceğiz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!