Topa bir dokundu, mesleği oldu

Güncelleme Tarihi:

Topa bir dokundu, mesleği oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2006 10:31

Sadece seyretmek için gittiği halı saha maçında, sakatlanan bir oyuncunun yerine oyuna giren Nihan Su, antrenörlüğe kadar uzanan bir kariyere ilk adımını atmış oldu. Tam 32 kez milli oldu, Gazi Üniversitesi Bayan Futbol Takımı'nı şampiyonluğa taşıdı.

Haberin Devamı

KIZ FUTBLCU OLUR MU?

Ortaokul yıllarında babasının katıldığı bir futbol turnuvasını izlemeye giden Nihan Su, bir oyuncunun sakatlanması üzerine, babasının isteğiyle oyuna girdiğini, ancak diğer oyunculardan tepki geldiğini belirterek, “Babamın arkadaşları kız çocuğu olduğum için bu fikre karşı çıktılar, (kızın futbol oynaması olur mu hiç) dediler. Ancak babam onları dinlemedi. O maçta topa olan hakimiyetim ve attığım gollerle herkesi şaşırttım. O gün futbol kariyerimin başlangıcı oldu” diye konuştu.

O yaşlarda hemcinslerinin tersine sokakta hep erkeklerle futbol oynadığını belirten Su, “Bu bir yetenek ve insanın içinden geliyor. Küçükken futbolu sadece zevk aldığım için oynuyordum. Babam o günden sonra beni Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yolladı. Beni denediler ve aldılar. Böylece futbola başlamış oldum” DEDİ.
  
"BABAM HER MAÇIMA GELDİ"
  
Nihan Su, futbol oynamasına çevredekilerin sürekli tepki gösterdiğini ve babasına “Bak kızın erkeklerle top oynuyor. Niye izin veriyorsun” dediklerini anlatan Nihan Su, “Buna rağmen babam beni hep destekledi. Her maçıma geldi” dedi.

Haberin Devamı

Su, lise 3. sınıfta ilk defa milli takıma çağrıldığını ve Gazi Üniversitesi'nin (G.Ü.) bayan futbol takımı kurulduğunda da buraya geçtiğini kaydederek, “2002'de de antrenörlüğe başladım. Ankara'nın tek bayan futbol antrenörüyüm. 4 yıldır G.Ü. Bayan Futbol Takımı'nı çalıştırıyorum. Bu yıl 19 yaş altı Türkiye Deplasmanlı Genç Bayanlar Ligi'nde şampiyon olduk. Çok mutluyuz. Azimle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
  
“ZENGİN AİLELER KIZLARINA FUTBOL OYNATMIYOR"
  
Ailelerin ilk başta kızlarının futbol oynamasına sıcak bakmadığını, ancak bir iki antrenmana geldikten sonra fikirlerinin değiştiğini anlatan Su, zengin insanların kızlarına futbol oynatmadığını ve oyuncularının genellikle varoşlardan geldiğini söyledi.  Zenginlerin tenis, voleybol, basketbol gibi sporları tercih ettiğini dile getiren Su, “İnşallah ilerde zengin ailelerin kız çocuklarını da futbol oynarken göreceğiz” dedi.
  
“AMACIMIZ ERKEKLER GİBİ FUTBOL OYNAMAK DEĞİL”
   
Futbolun erkek sporu olarak görüldüğünü belirten Su, “Bizim amacımız erkekler gibi futbol oynamak değil, öyle bir iddiamız yok. Bu sporu erkeklerin yapabildiği kadar bayanların da yapabileceğini göstermek istiyoruz. Bayanların da kendine göre bir estetiği vardır. Zaten takımımızda asıl amaç futbol oynamak değil. Kız çocuklarının kendi ayakları üzerinde durması çok önemli. Spor da bir insanın kişisel gelişimine çok büyük katkıda bulunur. Okumayan kız çocuğunu kesinlikle takıma almıyoruz. Önce okul gelir. Karnelerini ve derslerini de takip ediyoruz. Ailelerle sürekli iletişim içindeyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!