Tolga: 4 dakikada herşey değişti

Güncelleme Tarihi:

Tolga: 4 dakikada herşey değişti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2011 12:21

Trabzonspor'un takım kaptanı Tolga, "Futbolda maalesef her şey elinizde olmuyor. Gerçekten çok üzgünüz" dedi.

Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda Lille ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak grubu 3. sırada bitiren Trabzonspor'un oyuncuları, Şampiyonlar Ligi'ne veda etmenin üzüntüsünü yaşıyorlar.

UEFA Avrupa Ligi'nde yollarına devam edecek olmalarının ise buruk sevincini yaşayan bordo-mavili futbolcular, hafta sonu sahalarında Galatasaray ile yapacakları lig maçına odaklanacaklar.

Takım kaptanı Tolga Zengin, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, Lille maçı öncesi kendi göbeklerini kesme şansını yakaladıklarını, ancak bunu değerlendirmediklerini belirterek, “Benim görüşüm Lille, grubun en iyi top oynayan takımıydı ama gruptan çıkamadı. Manchester United, Manchester City, Ajax, Valencia gibi güçlü takımlar da gruplardan çıkamadı. CSKA Moskova, son dakikalarda attığı golle Inter'i yenerek kazanınca gruptan çıkamadık. Kısmet değilmiş” dedi.

Geçmişe dönünce 'ahlarının' olduğunu söyleyen Tolga, “Başkan ve asbaşkanımız da bizi yalnız bırakmadılar. Stattan maçı izleyemediler ama öncesinde görüştük. Bir üst turu onlara armağan etmek isterdik ama olmadı. Şampiyonlar Ligi'ne veda ettiğimiz için üzgünüz. İtalya'da 4 dakikada herşey değişti. Futbolda maalesef her şey elinizde olmuyor. Gerçekten çok üzgünüz. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyoruz. Çok fazla taraftarımız vardı. Hatta bir ara gözüm rakip takım taraftarı aradı. Taraftarlarımızın da ayağına sağlık. En azından iyi mücadele ettik. Bu kadar ağır zeminde bu kadar yapabildik” diye konuştu.

Maçın istedikleri gibi gitmediğini ifade eden Tolga, şöyle konuştu:
“İyi kapanan takımız. Baskılı oynayacaklarını biliyorduk ama bu kadarını beklemiyorduk. İnter'in yenileceğini düşünmüyorduk. Deplasmanda alacağımız puanı aldık. Gönül isterdi ki ilk kez katıldığımız bu turnuvada üst tura çıkalım ama olmadı. Yolumuza UEFA Avrupa Ligi'nde devam edeceğiz. Güçlü takımlar çıkabilir. Kurayı çekip öyle konuşmak lazım. Takım ismine bakmamak lazım. Biz inandığımızda iyi işler yapıyoruz.”

-Giray: “Lige odaklanacağız”-

Trabzonspor'un savunma oyuncusu Giray Kaçar ise Lille karşısında çok iyi bir mücadele sergilediklerini belirterek, “Maç sonunda ise buruk bir sevinç yaşadık çünkü Şampiyonlar Ligi'nde devam etmeyi ümit ediyorduk, planlar buydu. Beraberlik veya galibiyetle dönerek turlamayı planlamıştık ama İnter'in gol yemesi bizi üzdü. Bu sonuçla da üçüncü olduk. Arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

CSKA Moskova'nın galibiyet golünü sahadayken öğrendiklerini söyleyen Giray, “Ama bu bizi etkilemedi. Biz de ikinci yarı yenebilirdik rakibi, son 5 dakika risk aldılar ancak biz de şansları değerlendiremedik. Buruk bir sevinç yaşadık. Şimdi UEFA'da rakiplere bakmamız lazım. Ayrıca lige de odaklanmamız lazım. Böyle maçlardan sonra zorlanıyoruz ama soyunma odasında da konuştuk, lige odaklanacağız” ifadelerini kullandı.

Önceki maçlara bakıldığında 'keşke' dedikleri noktaların bulunduğunu anlatan Giray, “Direkten dönen toplarımız vardı. Onlar gol olsa ikinci turdaydık. Büyük taraftarımıza bu duyguyu yaşatmak isterdik ancak olmadı. Biz burada elimizden geleni yaptık ancak rakip takımın maçına bakmak zorundaydık, orada da istediğimiz olmayınca maalesef bu durum oluştu” diye konuştu.

-Zokora cezalı-

Dünkü karşılaşmada kart gören Dider Zokora, cezalı duruma düşmesi nedeniyle UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk mücadelede takımını yalnız bırakacak.

Zokora, Şampiyonlar Ligi'nde ilk maceralarının gurur verici olduğunu belirterek, “İnter'in 10, CSKA'nın 8, bizim 7 puanımız var. Yapılabilecek olanın en iyisini yaptık, bundan da onur duyuyoruz” dedi.

İyi bir takımın iyi kalecisi olması gerektiğini kaydene Zokora, “Tolga bunu bir kez daha gösterdi. İyi bir rakibe karşı oynadık. Oyunun belli bölümlerinde hakimiyeti ele geçirdiler ama Tolga onlara geçit vermedi. İnter'i yenen bir takım olarak Avrupa Ligi'nde yolumuza devam edeceğiz. Uzun bir yol var önümüzde. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. İyimseriz ve gideceğimiz bir yol var. O yolda gideceğiz” diye konuştu.

-Celustka'nın durumu-

Lille ile oynanan maçın ilk yarısında gözüne aldığı darbe sonucu maça devam edemeyen Celustka'nın, Lille'de bir hastanede kontrolden geçtiği bildirildi.

Takımla birlikte Trabzon'a dönen Celustka'nın gözünde darbeye bağlı olarak bir sorun oluştuğu, durumun ciddi gözükmediği, tekrar kontrolden geçirileceği kaydedildi.

-Taraftar üzdü-

Trabzonspor Kulübü, dün akşam Lille ile oynanan maçı izlediği sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden taraftar için başsağlığı mesajı yayımladı.

Kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, “Lille maçını evinde ailesiyle birlikte izlerken kalp krizi geçiren ve yaşama veda eden Trabzon'un köklü kulüplerinden Necmiati'nin eski futbolcularından Ahmet Can Satılmış'a Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun” ifadelerine yer verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!