Tokatspor'da gözler kupa kuralarına çevrildi

Güncelleme Tarihi:

Tokatsporda gözler kupa kuralarına çevrildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2013 11:07

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tokatspor Kulübü'nün basın sözcüsü Cengiz Demir, "Kupada Tokat'ı en iyi biçimde temsil etmeye çalışacağız" dedi.

Haberin Devamı

Demir, yaptığı açıklamada, ilk yarının son maçında geçen pazar günü deplasmanda Dardanelspor'a 2-0 yenildiklerini anımsattı. Maçta futbolcularının yorgun olduğunu belirten Demir, "Oyuncularımız çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Kayserispor karşısında aşırı efor sarf ettiler. Uzun bir yolculukta etkilenince de yorgun düştüler. İlk yarının son maçını kazanmak istedik, olmadı. İlk yarı başında 23 puan hedefini koymuştuk. 22 puan topladık, hedefimizi büyük ölçüde tutturduk" diye konuştu. Ziraat Türkiye Kupası'nda grup kuralarının yarın çekileceğini hatırlatan Demir, şunlar kaydetti:

"Takımımız 3. defa kupada gruplara kaldı. Bu saatten sonra rakip seçme gibi bir durumumuz yok. 2. Lig takımı olarak sadece biz varız, diğerleri Spor Toto Süper Lig takımı. Yarın çekilecek kurada hayırlısı olsun diyorum. Kupada gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Kupa fikstürüne göre kamp programımız şekillenecek. Teknik heyet ve futbolcular izinde. Duruma göre haber vereceğiz. Kupada da Tokat'ı en iyi biçimde temsil etmeye çalışacağız."

"Galatasaray'ı Tokat'ta ağırlamak istiyoruz"

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ve Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Ziraat Türkiye Kupası'nda son 8 takım arasına kalan Tokatspor'un Galatasaray ile aynı grupta yer almasını temenni etti. Taşkesen ve Çiçek, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Tokat Ofisi'nde gerçekleştirilen bir toplantı öncesinde, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ziraat Türkiye Kupası'nda grup kuralarının yarın çekileceğinin hatırlatılması üzerine Taşkesen, gazetelerin spor sayfalarında "Mucizenin adı: Tokatspor" başlıklarının atıldığını belirtti.

Tokatspor'un futbolcularını, teknik heyetini ve yöneticilerini bu başarıdan dolayı tebrik eden Taşkesen, "Tokatspor, daha önce iki kez gruplara kalmış ama o zaman sistem böyle değildi. Bu, daha zor bir sistem. Tokatspor, bu sistemde gruplara ilk defa katılıyor, bunun gururunu yaşıyoruz. Tokatpor'un başarısının devam edeceğine inanıyoruz" diye konuştu. Tokatspor'un Galatasaray ile aynı grupta yer almasını temenni eden Taşkesen, "Galatasaray'ı Tokat'ta ağırlamak istiyoruz" dedi. Çiçek ise Tokatspor'un, kupada 158 takım arasından son 8'e kalmayı başardığına işaret ederek, bu başarının Tokatspor'a gönül veren herkesi gururlandırdığını söyledi.

Tokatspor'a destek veren herkese teşekkür eden Çiçek, şunları söyledi:

"Çekeceğimiz kuranın, ilimizin tanıtımı açısından önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Daha önce iki kez gruplara kaldığımızda Fenerbahçe'yi çekmiştik ama bu sene artık kupada Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş gibi Türkiye'nin büyük takımları yok. Sadece Galatasaray kaldı. Gönlümüzden, kurada Galatasaray'ın çıkması geçiyor. Bunu, ilimizin tanıtımına katkıda bulunmak için istiyoruz."

BAKMADAN GEÇME!