TJK'den büyük hizmet: At'la Terapi Merkezi

Güncelleme Tarihi:

TJKden büyük hizmet: Atla Terapi Merkezi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2015 13:47

Türkiye Jokey Kulübü'nün Veliefendi Hipodromu'nda engelliler için açtığı At'la Terapi Merkezi, bir ayını geride bıraktı. TJK Genel Sekreteri Necati Demirkol, önemli bir başarı sağlayan terapi merkezlerini bütün hipodromlara yaymayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye Jokey Kulübü’nün (TJK) sosyal sorumluluk projeleri arasında önemli bir yere sahip olan, "At’la Terapi Merkezi" Veliefendi Hipodromu bünyesinde hizmet vermeye devam ediyor. Haftanın 3 günü; pazartesi, salı ve perşembe günleri faaliyet gösteren merkezdeki eğitimler bir ayını doldurdu.

TJKden büyük hizmet: Atla Terapi Merkezi
At’la Terapi Merkezi'ni oluşmasında büyük katkısı olan TJK Genel Sekreteri Necati Demirkol (sağda), "Atların olduğu her projeden büyük heyecan duyuyoruz" dedi. Demirkol, şöyle devam etti.

"Terapi Merkezi’ni açmaktaki amacımız; engelli kardeşlerimizin denge, koordinasyon, duruş kontrolü, ince motorik gelişimlerini sağlamak; konuşmayı uyarmak ve iletişim becerilerini artırmalarına destek olmaktı. Bunun meyvelerini de yavaş yavaş almaya başladık. Terapi süreci devam eden çocukların gelişimlerini bizzat takip ediyorum. Uzman eğitim kadromuzla yaptığımız tedaviden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. TJK ailesi olarak bu çocuklarımızı bağrımıza basıyoruz. Çocuklar terapi görürken aynı zamanda piknik alanında aileleriyle hoşça vakit geçiriyor. Onların gülen gözleri bizleri mutlu ettiği gibi, ailelerinin hayır duaları da bizlere destek oluyor" dedi.

Haberin Devamı

Necati Demirkol, esas hedeflerinin bütün hipodromlarda terapi merkezleri açmak olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!