Tiger Woods, 100 milyon dolarla şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Tiger Woods, 100 milyon dolarla şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2007 00:00

Fortune dergisinin Amerika’da en fazla kazanan 10 sporcuyu belirlediği listeye golfçüler damga vurdu.

Ünlü golfçü Tiger Woods 2007 yılındaki 100 milyon dolarlık kazanç ile listede birinci sırada yer aldı. İkinciliği ise 47 milyon dolarlık geliriyle yine bir golfçü olan Phil Mickelson aldı. NBA’in gerçek kralları arasında anılan King James ise 26 milyon dolarlık geliriyle kazançta bronz madalyayı almaya hak kazandı. Listedeki 10 sporcunun toplam geliri 288 milyon doları buldu.

JORDAN VE ALİ’Yİ GEÇTİ

Liste başında yer alan Tiger Woods 100 milyon dolarlık geliriyle Michael Jordan veya Muhammed Ali’nin yıllık kazançlarını geride bırakan ilk sporcu olarak öne çıkıyor. Woods’un Electronic Arts tarafından kendi adına geliştirilmiş bir de oyunu bulunuyor.

İkinci sırada yer alan iki kez Ustalar (Masters) şampiyonu olan Phil Mickelson da Ford, Rolex ve Callaway golf kulübü gibi firmalara kullandırdığı isim hakkı anlaşmalarıyla öne çıkıyor. Mickelson’un gelirlerini spordan çok bu gibi anlaşmalar sonucunda elde ettiğine dikkat çekiliyor.

LeBron James, 25 milyon dolarlık geliriyle listenin üçüncü sırasını alıyor. James bu geliriyle basketboldaki en yakın rakibi Kobi Bryant’ın kazancını 10 milyon dolar geride bırakmayı başarıyor.

Motorsporları yarışı sırasında yaşanan bir kaza sonucunda yaşamını yitiren babası gibi Nascar pilotu olan Dale Earnhardt Jr. 25 milyon dolarlık geliriyle dördüncü sırada bulunuyor. Earnhardt Jr., bu yıl hem Super Bowl’un iki farklı reklamında oynadı. Hem de Wrangler Jeans’den Drakkar kolonyalarına kadar birçok reklam kampanyasında rol aldı.

Beşinci sıradaki Kore asıllı Amerikalı golfçü Michelle Wie Fortune’un geliri 19.5 milyon doları buluyor. Wie Omega, Fortune ve Nike gibi firmalar için de düzenli olarak reklam çalışması yapıyor.

KOBE BRYANT 6’NCI SIRADA

Ünlü basketbolcu Kobe Bryant 16 milyon dolarlık geliriyle altıncı sırayı alıyor. 2003 yılında taciz suçundan yargılanan Bryant şu an L.A. Lakers’da oynuyor.

Liste yedincisi Jeff Gordon’ın 2007 yılı kazancı 15 milyon dolara ulaşıyor. Nextel Nascar Kupası’nı 4 kez kazanan yarış pilotu Kellogg ve Frito-Lay gibi firmalarla da çalışıyor.

Shaquille O’Neal’ın 2007 yılı kazancı 15 milyon dolar oluyor. O’Neal bu geliriyle sekizinci sırada yer alıyor. Bu yıl gözünü Uzak Doğu’ya çeviren ünlü basketbolcu Çinli spor ayakkabı markası Li-Ning ile bir reklam anlaşması imzaladı.

13 milyon dolar kazançla liste dokuzuncusu olan Amerikan futbolu oyun kurucusu Peyton Manning, bu yıl Businessweek dergisinin seçtiği dünyanın en güçlü 100 spor adamı listesinde de 13’üncü sırayı almıştı. Manning Sprint, MasterCard, Reebok, ve Gatorade gibi birçok firma ile beraber çalışıyor.

Fortune’daki sıralamaya 10’uncu olarak giren Dwyane Wade’in 2007 geliri 12 milyon doları buluyor. Miami Heat takımının kaptanı olan Wade 2006 NBA şampiyonasından sonra çok sayıda parlak teklif aldı. Converse, Gatorade, Topps, ve Lincoln markaları ile çalışmaya başladı.

Hangi sporcu ne kazandı

Phil Mickelson: 47 milyon dolar

LeBron James: 25 milyon dolar

Dale Earnhardt Jr.: 25 milyon dolar

Michelle Wie: 19.5 milyon dolar

Kobe Bryant: 16 milyon dolar

Jeff Gordon: 15 milyon dolar

Shaquille O’Neal: 15 milyon dolar

Peyton Manning: 13 milyon dolar

Dwyane Wade: 12 milyon dolar
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!