Tiflis çıkarması gergin geçti

Güncelleme Tarihi:

Tiflis çıkarması gergin geçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2005 02:02

Vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği maçta Gürcü taraftarlar taşkınlık yaptı. Hamit Altıntop atılan yabancı bir madde ile yaralandı. Ev sahibi takım taraftarları askerlerini taşladı.

Millilerimizi yalnız bırakmak istemeyen vatandaşlarımız Tiflis’teki maça büyük ilgi gösterirken, Lokomotif Stadı içinde ve dışında gergin dakikalar yaşandı. Gürcistan Federasyonu’nun Türkiye için ayırdığı 500 bilet kontenjanı dün sabah 1500’e çıkartıldı. Tiflis’te bulunan Özel Demirel Koleji ve Ulusal Karadeniz Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra Trabzon ve Artvin’den 6 otobüs dolusu taraftar maç için kente geldi.

Tribünlerinde 2 bine yakın Türk’ün olduğu Lokomotif Stadı’nda maçın ikinci yarısının başlamasıyla birlikte Gürcistanlı taraftarlar sahaya pet şişe ve yabancı maddeler atmaya başladı. Atılan bu maddelerden biri Hamit Altıntop’un kafasına geldi. Maç sonrası stat dışına çıkan Gürcü taraftarlar çeşitli taşkınlıklarda bulundu. Gürcü taraftarlar askerleri taşladı.

Jordania’dan özel davet

GÜRCİSTAN Futbol Federasyonu Başkanı Merab Jordania, Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı’ya özel bir davet verdi. Jordania, Türkiye’nin kardeş ülke olduğunu ifade ederken, ‘Türkiye’nin mutlaka Almanya’a gitmesi gerek.’ dedi.

Michel Platini destek istedi

FRANSA futbolunun dev ismi Michel Platini, Gürcistan Milli Takımı Teknik Direktörü Alain Giresse’ye moral vermek ve talip olduğu UEFA başkanlığı konusunda temaslarda bulunmak üzere Tiflis’e geldi. Fransa Milli Takımı’ndan eski takım arkadaşı olan Giresse’nin önemli sınavında yanında bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Platini, Gürcistan Futbol Federasyonu yetkilileri ile ikili görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Platini, Locomotive Stadı’nın Şeref Tribünü’nde Türk Futbol Federasyonu yöneticilerinden başkan adaylığı konusunda destek istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!