THY, kış tarifesinde seferlerini artıracak

Güncelleme Tarihi:

THY, kış tarifesinde seferlerini artıracak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2007 14:00

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'nin 28 Ekim Pazar gününden itibaren kış tarifesini uygulamaya başlayacağını belirterek, “Yaz tarifesinde yakaladığımız büyümenin kış tarifesinde devam edeceğini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kotil, THY'nin kış tarifesiyle ilgili yaptığı açıklamada, THY'nin her zaman yolcu memnuniyetini ön planda tuttuğunu belirtti. Kotil, şunları kaydetti:
“Yaz tarifesinde yakaladığımız büyümenin kış tarifesinde devam edeceğini bekliyoruz. 137 şehirde hizmet verecek THY, haftada 3 bin 48 sefer gerçekleştirecek.
Özellikle son yıllarda oluşturduğumuz yüksek itibar ve iyi ürün kalitesi sonucu bu kış döneminde yolcu doluluk oranının yüzde 70'e ulaşmasını bekliyoruz. Geçen yıla göre 3 puan daha yüksek bir doluluk oranı olacak bu sonuç, bilet fiyatlarına da olumlu bir şekilde yansıyacaktır. Sefer sayısı ve doluluk oranı yanında koltuk kapasitesi de arttığından yolcu sayısında yüzde 18'lik artış bekliyoruz.”

THY'NİN KIŞ TARİFESİ

THY, 28 Ekim Pazar güne başlayacak kış tarifesiyle iç hatlarda seyahat eden yolcularına sunduğu seçenekleri artıracak. Kış tarifesiyle birlikte, uçulan her iç hat uçuş noktasına günde en az bir kez sefer yapılması planlandı.

Haberin Devamı

Ankara'dan uçuş yapılan Adıyaman, Batman, Erzincan, Kars, Kahramanmaraş, Mardin, Muş ve Şanlıurfa'ya İstanbul'dan her gün uçuş konuldu. Günde bir kez gerçekleştirilen Ankara-Antalya seferleri ise her gün iki sefere çıkarıldı. Haftada 5 kez yapılan İstanbul-Eskişehir uçuşları ise 7'ye çıkarılarak günlük hale getirildi.
Atatürk Havalimanı'ndan yapılan İstanbul-Sivas uçuşlarının yanı sıra Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan da haftada 3 sefer Sivas'a uçuş konuldu. Bursa-Erzurum uçuşları da haftada 3 sefer olarak planlandı.

Ayrıca, meydan bakım çalışmaları devam eden Muş ve Kars uçuşları onarımların tamamlanmasının ardından kış tarifesiyle birlikte yeniden yapılmaya başlanacak.

İSTANBUL-MEDİNE HATTI AÇILIYOR

THY, 17 Eylül'de başlattığı İstanbul-Johannesburg-Cape Down seferinin ardından, kış tarifesiyle birlikte yeni bir hattı daha devreye sokacak. İstanbul-Medine hattı 28 Ekimden itibaren açılacak ve her gün uçuş gerçekleştirilecek.

Kış tarifesinin başlamasıyla birlikte dış hat uçuş noktalarında frekans artışları da yapıldı. Buna göre, Roma ve Tahran uçuşları haftada 7'den 10 sefere, Venedik 2'den 4 sefere, Lefkoşe 9'dan 16 sefere, Seul ise 2'den 3 sefere çıkarıldı.

Haberin Devamı

Haftada 11 sefer yapılan Milano ve Moskova uçuşları günde 2 sefer, haftada 4 sefer yapılan Barselona ile 5 sefer yapılan Madrid uçuşları her gün bir sefer olarak kış tarifesinde planlandı. Bişkek ve Batum hatlarındaki frekans sayısı da haftada 7 oldu.

BUSİNESS CLASSTA YENİ KOLTUKLAR

THY, orta menzil uçuşlarda kullandığı Boeing 737-800 uçaklarındaki “Business Class” koltuklarını da değiştiriyor. THY Teknik A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek yenileme işlemi sonrası 8 adet Boeing 737-800 uçağında 20 kişi kapasiteli geniş business koltuklar yolcuların hizmetine sunulacak. Böylece Astana, Londra, Nice, Taşkent, Karaçi ve Alma Ata gibi uçuş noktalarında hizmet verecek uçaklar yolculara daha konforlu seyahat imkanı tanıyacak.
29 Mart 2008 tarihine kadar geçerli olacak kış tarifesiyle ilgili ayrıntılı bilgi, THY satış ofisleri, “444 0 849” numaralı çağrı merkezi telefonu ile “www.thy.com” adresinden edinilebilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!