TFF'ye talimat verip ceza pazarlığı yaptılar

Güncelleme Tarihi:

TFFye talimat verip ceza pazarlığı yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2011 00:00

2004’teki Gökyüzü ve Kelebek ile 2008’deki Simsar operasyonlarında polis, futbolla ilgili çok sayıda yasa dışı olay tespit etti.

Haberin Devamı

Alaattin Çakıcı’nın 2004’te TFF’ye mektup gönderip Trabzonspor’a yardım edilmesi talimatı verdiğini söyleyen Ayar, 2008’de de bazı kulüp yönetcilerinin PFDK Başkan Vekili Recep Özcan’la ceza pazarlığı yaptığını ileri sürdü.

GALATASARAY’ın şike soruşturması kapsamına alınmasında, gazeteci Lube Ayar’ın poliste verdiği ifadelerin büyük etkisi oldu. Geçmişteki bazı şike ve teşvik primi olayları hakkında önemli bilgilere sahip olduğunu söyleyen Ayar, polisteki ifadesinde bunları anlattığını ve bazılarının Milliyet Gazetesi’nde yayımlandığını belirtti. Polisin, 2004’teki Gökyüzü ve Kelebek ile 2008’deki Simsar operasyonlarındada futboldaki çok sayıda yasa dışı olayı tespit ettiğini belirten Ayar, şöyle konuştu:

1-Çakıcı’dan TFF’ye mektup

2004 yılında Alaattin Çakıcı, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) bir mektup göndererek, Trabzonspor’a yardım edilmesi ve bordo mavili kulübe iyi bir yönetim kurulması talimatını verdi. Bununla ilgili belgeler polisin o dönemde gerçekleştirdiği Gökyüzü Operasyonu’nda ortaya çıkarıldı. (Lube Ayar’a göre bu talimat o dönem çok iyi sonuçlar alan Beşiktaş’ı durdurmak için verildi, ancak olay daha sonra çok farklı yerlere çekildi.)

Haberin Devamı

2-Bursaspor belgeleri TFF’de

Bursaspor’un Süper Lig’den düştüğü 2003-2004 sezonuna ait telefon konuşmaları ve kayıtları Kelebek Operasyonu kapsamında ortaya çıkarılmıştı. Dönemin Beşiktaş Futbol Takımı Menajeri Sinan Engin ile siyah beyazlı futbolculardan Sergen Yalçın arasında gerçekleşen ve bir kısmı gazetelere de yansıyan belgeleri polise ilettim. Ancak polisler bu belgelerin zaten kendilerinde var olduğunu ve TFF’ye de ilettikleri cevabını verdi.

3-Özcan’ı telefonla aradılar

2008 yılındaki Simsar Operasyonu nda, dönemin Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın, Bursaspor Başkanı Levent Kızıl ve Galatasaray Menajeri Adnan Sezgin’in, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkan Vekili Recep Özcan ile yaptıkları telefon görüşmelerine ulaşıldı. Taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle kulüpleri ceza alma tehlikesi yaşayan Aydın, Kızıl ve Sezgin, telefonla Özcan’ı arayarak, ceza pazarlığı yaptı. Polis bu konudaki belgeleri isteyeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Simsar Operasyonu’nda basına yansıyan iki olay: Size kıyak yapayım mı?

GALATASARAY’ın 6 Mayıs 2007’deki Antalyaspor maçındaki kötü tezahürat nedeniyle menajer Adnan Sezgin, Recep Özcan’ı aradı. Özcan, Sezgin’e, “Maçta küfür var. Size kıyak yapayım mı?” dedi. Sarı kırmızılı takıma saha kapama ya da seyircisiz oynama cezası verilmezken, 3 bin YTL para cezası verildi.

Bursa’ya indirim

DÖNEMİN Bursaspor Başkanı Levent Kızıl, 13 Mayıs 2007’de Bursaspor’un Beşiktaş’ı 3-0 yendiği maçta Bursalı taraftarların çıkardığı olayların üzerine Recep Özcan’la görüştü. Kızıl, son hafta Galatasaray’la maçları olduğunu belirterek, “Beni kırmayın, ağlatmayın” diye yardım istedi. Kurul, saha kapama yerine Bursaspor’a para cezası verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!