TFF'den 'yetkiniz yok' itirazı

Güncelleme Tarihi:

TFFden yetkiniz yok itirazı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2008 17:36

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak, tedbir mahiyetindeki, genel kurulun toplantıya çağrılması konusunda verilen görevlendirme kararının kaldırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesinin, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur'un başvurusu üzerine, TFF hakkında ihtiyati tedbir kararı alarak, federasyonu genel kurula götürmek için 3 kişilik heyeti yetkili kişi olarak atamasının ardından, TFF'nin avukatı İsmail Özersin bir itiraz dilekçesi hazırlayarak bu mahkemeye sundu.

Özersin'in dilekçesinde, mahkemenin söz konusu olayda yetkisiz olduğu ve karşı tarafın iyi niyet dışı davranışları bulunduğu iddia edilerek, karşı tarafın daha önce aynı konuya ilişkin başka mahkemelere yaptığı başvurunun reddedildiği anlatıldı.

Dilekçede, kayyum talebinin bütünüyle hukuka aykırı olduğu ve bu kapsamda karar verilmemesi gerektiği öne sürülerek, TFF'nin genel kurulu toplantıya çağırma kararı verdiğinden karşı tarafın talebinin konusuz kaldığı savunuldu.

Haberin Devamı

Kayyum seçiminde ve görevlendirilmesinde yasalara aykırı işlem yapıldığı iddia edilen dilekçede, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Derneği ve Kayserispor Kulübü Derneğinin, TFF'ye verdikleri taahhütname nedeniyle husumet ehliyetine sahip olmadığı savunuldu.

Her iki kulübün de noter huzurunda imzaladıkları taahhütnamelerle, FIFA kurullarına uyacaklarını ve adli yargıya müracaat etmeyeceklerini bildirdikleri kaydedilen dilekçede, bu taahhütnamelerin yasa ve talimatlar gereği verildiği hatırlatıldı.

Kulüplerin mevcut taahhütnameleri gereğince mahkemeden talepte bulunmalarının mümkün olmadığı ve bu haklarından noter huzurunda vazgeçtikleri savunulan dilekçede, tedbir mahiyetindeki, genel kurulun toplantıya çağrılması konusunda verilen görevlendirme kararının kaldırılmasına karar verilmesi istendi.

Dilekçede, itirazın duruşmalı olarak incelenmesine hükmedilmesi durumunda, duruşma gününe kadar verilen kararın yürütmesinin durdurulması talep edildi.

Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, yapılan itirazı 10 Ocak 2008 günü duruşmalı olarak incelemeye alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!