TFF'den dikkat çeken milli takım ibaresi!

Güncelleme Tarihi:

TFFden dikkat çeken milli takım ibaresi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 18:17

TFF tarafından Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig resmi A Takım listeleri açıklandı.

Haberin Devamı

Açıklanan listede yer alan "A Milli Takımda Oynama Uygunluğu" adlı başlık ise dikkat çeken bir kısım oldu. Burada futbolcuların A Milli Takımda oynamasına uygunluğu anlamı çıkmasına karşın, isimlere baktığımızda farklı bir algı oluştu.

Açıklanan listede adı Türkiye A Milli Takımı için anılan ancak T.C. vatandaşı olmadığı için bu konuya şüphe ile yaklaşılan Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti Fernandao'nun, milli takım için oynama uygunluğunun bulunmadığı belirtildi.

FIFA TALİMATLARINA GÖRE TOLGAY "UYGUN" DEĞİL

TFF'nin açıkladığı listede dikkat çeken bir diğer detay da Tolgay Arslan oldu. Türkiye için oynama ihtimali bulunmadığı daha önceden belirtilen Tolgay'ın adı, uygun futbolcular arasında gösterildi.

Öte yandan Beşiktaş'ın Avusturya Milli Takımında oynayan futbolcusu Veli Kavlak, Kasımpaşa'nın İsviçre Milli Takımı forması giyen forveti Eren Derdiyok ve Bursaspor'un Avustralya Milli Takımı forması giyen sol beki Aziz Behiç Eraltay'ın ise Türkiye A Milli Takımı için 'uygun' olduğu ibaresi yer aldı.

Veli Kavlak, Eren Derdiyok ve Aziz Behiç'in FIFA kurallarına göre Türkiye A Milli Takımı forması giyme şansları bulunmuyor. TFF'nin bu ibaresi dikkat çekti ve şaşırttı...(Sporx)

TFFden dikkat çeken milli takım ibaresi


TFFden dikkat çeken milli takım ibaresi


TFFden dikkat çeken milli takım ibaresi


TFFden dikkat çeken milli takım ibaresi



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!