TFF'den anlamlı 8 Mart etkinliği

Güncelleme Tarihi:

TFFden anlamlı 8 Mart etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2015 14:24

Türkiye Futbol Federasyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü özel bir etkinlikle kutladı.

Haberin Devamı

Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde saat 11:00'de başlayan etkinlikte Kızlar U17 Milli Takımı oyuncuları ile Milli Takım antrenörlerinden Mehmet Hacıoğlu, Nedim Yiğit, Emre Aşık, Fatih Tekke, Adnan Örnek, Kerem Yavaş, Talat Tuncel, Emrah Karakovan, Özden Öngün ve Suat Okyar'ın forma giydiği karma bir gösteri maçı yapıldı.



Organizasyonda son dönemde artan kadına yönelik şiddet ve cinayetlere vurgu yapılırken, milli takım antrenörlerinin giydikleri formaların arkasında son zamanlarda öldürülen kadınların isimleri ve "Benim adım yok, ben kadınım, öldürüldüm" yazıldı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de TFF Riva Tesisleri'ne gelerek Kız U17 Milli Takım oyuncularının Kadınlar Günü'nü tebrik edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

TFFden anlamlı 8 Mart etkinliği


Kız U17 Milli Takım Antrenörü Necla Güngör, tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutlarken, "Bu gerçekten çok özel bir gün, fakat sadece yılın sadece bir gününde kutlanmaması veya anılmaması gereken bir gün. Son günlerde yaşadığımız üzücü kadın cinayetlerine karşı bir gösteri maçı yapıyoruz. Buruk bir kutlama yapıyoruz bu sene. Bundan sonra herhangi bir kadına şiddet olmaması için önlemlerin sıklaştırılmasını, kızların özellikle kadın futbolcularımızın bu tarz olaylarla karşılaşmaması için ve tüm kadınlara destek olmak amacıyla erkek milli takım hocalarımızla bir gösteri maçı düzenledik" şeklinde konuştu.

TFFden anlamlı 8 Mart etkinliği

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!