TFF yönetim ve denetim kurulları ibra edilidi

Güncelleme Tarihi:

TFF yönetim ve denetim kurulları ibra edilidi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2013 14:10

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve denetim kurullarının 1 Haziran 2012-31 Mayıs 2013 dönemi hesap ile faaliyetleri oy birliğiyle ibra edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali Genel Kurulu, 298 delegeden 219'unun katılımıyla Ankara'da devam ediyor. Bugün yapılan mali genel kurulda TFF'nin yönetim ve denetim kurullarının 1 Haziran 2012-31 Mayıs 2013 dönemi hesap ile faaliyetleri oy birliğiyle ibra edildi.

Genel kurulda ayrıca, 31 Mayıs 2014 dönemi Bütçe Tasarısı ile Talimatı ve Bütçe Uygulama Esasları görüşüldü.

TFF bütçesi 307 milyon 72 bin 332 lira olarak kabul edilirken, gerektiğinde bütçe tadilleri yapmak ve taşınmaz alımı ve satımı, ayni haklar tesisi için yönetim kuruluna yetki verildi.

"100. yılımızda zirvede bir takım istiyoruz"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Yıldırım Demirören, “2023 yılında 100. yaşımızı kutlayacağız. 100. yılını dünyanın zirvesinde kutlayan bir milli takım yaratmak istiyoruz" dedi.

Demirören, olağan mali genel kurulda yaptığı konuşmada, genel kurullarda yapılan fikir alışverişlerin ve tespitlerin kendilerini yönelendirmede büyük önem taşıdığını söyledi.

Türkiye'nin 21 Haziran'da 20 Yaş Altı FIFA Dünya Kupası'na ev sahiplği yapacak olmasının gururunu yaşadıklarını belirten Demirören, "190 ülkede yaklaşık 600 milyon kişinin televizyon başında bu organizasyonu izlemesi bekleniyor. Ülkemizin güçlü bir tanıtımı yapılacak. 2023 yılında da 100. yaşımızı kutlayacağız. 100. yılını dünyanın zirvesinde kutlayan bir milli takım yaratmak istiyoruz" diye konuştu.

Demirören, 20 Yaş Altı FIFA Dünya Kupası'nın 2020 olimpiyatlarını İstanbul'un alabilmesi için büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, "Yarının yıldızları, Türkiye'de vitrine çıkacak. TFF olarak biz organizasyona hazırız. Uluslarası arenada kalıcı başarılarda bulunmak için yatırımlarda bulunmak kaçınılmaz. Şanslı bir dönemdeyiz. Hiçbir dönemde hükümet, aynı anda yapımına başlamamıştır" ifadelerini kullandı.

“UEFA sıralamasında 10. durumdayız"

Türk futbolunun kalbinin Riva Tesisleri'nde atacağını vurgulayan Demirören, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mili takımımız artık otel köşelerinde değil kendi tesislerinde kamp yapacak. 2020 Dünya Kupası Katar'da yapılacak. Bu tesisler hizmete girdikten sonra altyapımız daha kaliteli olacaktır. Uluslararası arenada gelecekte çok daha kalıcı başarılara imza atacağız. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynarken, Fenerbahçe ise UEFA Avrupa Ligi'nde final kapısından döndü. UEFA sıralamasında 10. durumdayız. Yeni sezonda bu puanın daha da artmasını bekliyoruz."

"Neden dünya kupasına ev sahipliği yapmayalım?"

Demirören, A Milli Futbol Takımı'nın ise beklenen performansın altında kaldığını dile getirerek, "2014 Dünya Kupası'na katılmamız büyük ölçüde zorlaştı. Neden bir dünya kupasına ev sahipliği yapmayalım? 2020 Olimpiyatları'na aday ülke, dünya kupasını da gerçekleştirebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Hakemlerin performanslarına da değinen Demirören, şöyle konuştu:

"Hakemlerimiz çok iyi bir sınav verdi. Uluslararası arenada bizleri mutlu ettiler. FIFA ve UEFA organizayonlarında 229 kez hakemlerimize görev verildi. Üç sezon öncesinde bu rakam 138 ile sınırlı kalmıştı. Altı hakemli sistemi önümüzdeki sezon Spor Toto Süper Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupası'nda uygulamaya başlayacağız. Bu uygulama, hakem hataları daha da minimilize edecektir."

Kendisine yoğun eleştiriler yapıldığının altını çizen Demirören, "TFF, 2009-2010 sezonunda 16 milyon lira, 2010-2011 sezonunda ise 6 milyon lira zarar etmiştir. Son üç ay başkanlığını yaptığım geçen sezon ise 7 milyon lira kar elde ettik. Bu sezonu da 32 milyon lira karla açıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!