TFF karıştı! İbrahim Usta isyan bayrağı çekti

Güncelleme Tarihi:

TFF karıştı İbrahim Usta isyan bayrağı çekti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 07:38

PFDK, Futbol Federasyonu'nun 2 numaralı ismi İbrahim Usta'ya Gaziantepspor maçından sonra hakemlere yönelik eylemleri nedeniyle 1.5 yıl hak mahrumiyeti cezası vererek bir ilke imza attı. Cezaya çok sert tepki gösteren Usta, komplo imasında bulunup, "İstifa etmem için bu ceza verildi ama istifa etmeyeceğim. Bu ceza ile gurur duyuyorum" dedi.

Haberin Devamı

Trabzonspor-Gaziantepspor maçı sonrasında yaşanan olayların dosyasını görüşen Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Türk futbol tarihine geçen bir ceza verdi. 

Kurul, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 2 numaralı ismi olan İbrahim Usta'yı, tam 1 yıl 6 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırdı. Oy çokluğu ile verilen cezanın gerekçesi; hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı hareket ve hakaretler...

USTA: OLAYLAR EL ALTINDAN BASINA SIZDIRILDI
İbrahim Usta'nın bu cezaya tepkisi çok sert oldu. İlk olarak Radyospor'a bir açıklama yapan Usta, "Bu, hukuksuzca verilen bir ceza. Hukuk olmadığını gördük. Bana verilen cezayla TFF kendi kendini iş yapamaz hale getirdi. İstifa etmem için bana bu ceza verildi. Ancak ben istifa etmeyeceğim. Yaşanan olaylar daha bana sorulmadan el altından basına sızdırıldı" dedi.

Haberin Devamı

"BU CEZA İLE GURUR DUYUYORUM"
İbrahim Usta daha sonra zehir zemberek ifadelerle dolu bir yazılı açıklama yaparak şu değerlendirmeyi yaptı:
"Bu cezayı bir onur madalyası olarak taşıyacağım. Tahkim kuruluna savunma da yapmayacağım. Yargılamanın usulsüz olduğunu, hukuki olmadığını, sadece beni yargılayamayacaklarını kendilerine hatırlatacağım. Bu, hiçbir hukuki dayanağı olmayan bir cezadır. Hukuk gasp edilmiştir. Hukuk tektir, herkese lazımdır. Burada yeni bir hukuk yaratılmıştır. Ben gerçek hukuka her zaman inandım, inanmaya devam edeceğim. Her şeye rağmen bu benim için bir onur madalyasıdır. Türk futbolundaki haksızlıklara karşı bir başkaldırıdır ve devam edecektir. Bu ceza ile gurur duyuyorum. Çok kısa zamanda geniş kapsamlı bir basın açıklaması yapacağım ve her şeyi aleni açıklayacağım."

BAKMADAN GEÇME!