Teşvik var asla önlenemez

Güncelleme Tarihi:

Teşvik var asla önlenemez
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2007 00:00

"Şampiyonluk şansımızın Erciyesspor maçından bu yana çok yükseldiğini düşünüyorum. Teşvik priminin, Futbol Federasyonu tarafından suç olduğu belirtildi. Türkiye’de teşvik primi var, önlenmesi de imkansız."

Haberin Devamı

G.SARAY Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Erciyes maçından sonra şampiyonluk şanslarının azaldığını, işlerinin mucizeye kaldığını söylediğini hatırlatarak, ancak geçen hafta iki büyük rakiplerinin puan kaybetmesinin şanslarını yukarı çıkardığını söyledi. Polat, "3 puanlık sistemde 2 haftada çok şey değişebiliyor. Şansımızın Kayseri Erciyesspor maçından bu yana çok yükseldiğini düşünüyorum. 3 puanlık sistemde her şey olabilir" dedi.

Hakan Şükür kalır

Başkan yardımcısı ve futbol şube sorumlusu, futbolu bırakıp bırakmayacağı sürekli konuşulan Hakan Şükür’ün 1 yıl daha sözleşmesinin bulunduğunu belirterek, "Oynamak isterse takımda kesinlikle kalır. Hakan Şükür, Galatasaray’ın sembol isimlerinden biridir. Ama çıkıp oynayıp oynamaması, kadroda yer alıp almaması teknik heyetin inisiyatifindedir. Hakan da ona saygı gösterir."

Başkan çok haklı

Adnan Polat, "Teşvik primi ile ilgili görüşleriniz nedir?" sorusu üzerine ise "Teşvik priminin, Futbol Federasyonu tarafından suç olduğu belirtildi. Türkiye’de teşvik primi var, önlenmesi de imkansız" yanıtını verdi.

Başkan Özhan Canaydın’a, maçlara gelmemesi ve taraftarların tepkilerine bu şekilde reaksiyon göstermesi konusunda hak verdiğini belirten Adnan Polat, taraftarın bu konuda hata yaptığını söyledi, "Başkana hak veriyorum. Galatasaray Başkanı memnuniyetsizliğini başka türlü gösterebilir. Ama pankartlar açarak, Galatasaray yönetimini ve başkanını rencide edemez. Galatasaray etiğinde bu yoktur. Başkanlık makamına her zaman saygı göstermeliler. Ben Ç.Rizes maçına gelmesini isterim. Kendisine haksızlık yapılıyor" dedi.

İhanet sözü ağır oldu

Adnan Polat
, Erciyesspor maçından sonra oyuncusu Ilic için sarf ettiği "Takıma ihanet etti", sözünü yine kendisi ’Ağır’ olarak değerlendirdi.

Ilic’in gördüğü kırmızı kart sonrasında söylediği "İhanet" kelimesinin amacını aştığını kaydeden Polat, "Orada takımını ciddi zaafa uğrattı. Bunu anlatmaya çalıştım. Ancak bu kelime ağır oldu" dedi. Gerets ile ilgili sorulara artak cevap vermeyeceğini açıklayan Polat, Ertuğrul Sağlam ile görüşmediklerini, kritik dönemde bazılarının G.Saray’ın konsantrasyonunu bozmak istediğini, gelecekle ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.

12 puanımız gitti

Adnan Polat
, Ankara ve Bursa’da olan olaylarda kan gövdeyi götürdüğünü, kendilerinin şikayetçi olduğunu, ancak hiç kimsenin ceza almadığını, gözlemcilerin bu olayları görmediğini ifade edereken, "Biz genel hukuk kuralları içinde bütün kulüplere eşit şekilde davranılmasından yanayız. Bazen terazinin dengeleri bozulduğunu düşünüyorum" dedi. Polat, hakemlerden genelde memnun olduğunu belirtirken, "Ancak ligin kaderini etkileyecek ve G.Saray’ın birçok puanına mal olan 4-5 maç var. 12 puanımız hakem hatalarıyla gittiği görüşündeyim"diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!