Teşekkürler Tuncay

Güncelleme Tarihi:

Teşekkürler Tuncay
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2010 00:00

Tuncay Şanlı ve onun öncesinde de Hakan Şükür ile Mustafa İzzet… Bu Türk futbolcular, İngiltere’deki futbol ortamının önemli bir kısmını oluşturuyor. Ve onlarsız, futbolumuz kesinlikle aynı olmazdı.

Haberin Devamı

ÖNÜMÜZDEKİ hafta FIFA, bundan sonraki iki Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak ülkeleri belirleyecek. 2018 Dünya Kupası için dünyayı İngiltere’de ağırlamak ülkem için inanılmaz bir onur olur.
Futbol, bizim milli sporumuz. Bizi, bir ülke olarak tanımlayan özelliklerden biri. Ama İngiltere’de futbol çok daha ayrıcalıklı bir özelliğe de sahip zira uluslararası bir spor. Premier Lig’de her hafta dünyanın dört bir yanından gelen en iyi futbolcuları izleme fırsatını yakalıyoruz. Mesela Tuncay Şanlı ve onun öncesinde de Hakan Şükür ile Mustafa İzzet gibi... Bu Türk futbolcular, bu ortamın önemli bir kısmını oluşturuyor. Ve onlarsız, futbolumuz kesinlikle aynı olmazdı.
İngiltere, muhteşem futbolcuların muhteşem oynamak için ihtiyaç duyduğu tesislere sahip olmakla da gurur duyan bir ülkedir. Yeryüzündeki en iyi turnuvada yer alacak dünyanın en iyi sporcularına yakışır bir ortam hazırlayabilmek için Londra Olimpiyat Oyunları’nın ve İngiltere’de aralıksız olarak sürdürülmekte olan futbol yatırımlarının mirası üzerinde, mevcut altyapımızı daha da geliştirmeye devam edeceğiz.
Evinizde oynayacaksınız
Buna dünyada görebileceğiniz en tutkulu taraftarlar ve en canlı atmosferlerle dolup taşacak devasa stadyumlar da dahil. Çünkü ister Wembley, ister Old Trafford ya da Emirates veya St.James Park olsun, bu stadyumların dünyanın dört bir köşesindeki pek çok insan için özel anlamları var. Pek çoğu futbol tarihinde ve bu sporu seven insanların yüreğinde çok özel bir yere sahip.
Dolayısıyla İngiltere 2018 Dünya Kupası, sadece oyuncular için özel olmayacaktır. Aynı zamanda taraftarlar için de özel olacaktır. İngiltere yeryüzündeki en çok kültürlü futbol ulusuna sahip. Bu da İngiltere’deyken her takımın aslında evinde oynadığı anlamına geliyor çünkü bu ülkede dünyanın her ülkesinden taraftarlar yaşıyor ve çalışıyor.
“Taraftar Festivallerimiz” bu toplulukları bir araya getirerek tüm heyecanın tam merkezine yerleştirebilir ve böylece İngiltere’de gerçekleştirilecek bir Dünya Kupası’nı, ulaşımı kolay, dolaşımı kolay ve en önemlisi insana kendisini evindeymiş gibi hissettiren bir ülkede gerçek bir küresel futbol şölenine dönüştürebilir.
Dolayısıyla, İngiltere 2018 Dünya Kupası’nın gerek oyuncular için gerekse taraftarlar için inanılmaz bir Dünya Kupası olabileceğine inanıyorum. Ama aynı zamanda bu kupanın gelecek için de son derece önemli bir Dünya Kupası olabileceğini düşünüyorum.
1 milyar kişilik fon
Eğer 2018 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma ayrıcalığına erişirsek, futbol için “Birleşik Futbol” adı altında yeni bir küresel fon oluşturulacak. Bu fon, FIFA’nın 2018 yılına kadar futbol temeline ve sosyal kalkınmaya yapmayı hedeflediği mevcut yatırımları yakalamayı hedefleyecek. Bırakacağımız miras, küresel olarak 1 milyar insanın hayatını etkileyebilecek. Hatta bu etkinliği takip edecek yıllarda bundan çok daha fazlasını da etkileyebilecek çünkü kupanın sonrasında bu fonu sürdürülebilir bir şekilde geleceğin ev sahibi ülkelerine aktaracağız.
2020 için sağlam adaysınız
Türkiye’yi başbakan sıfatıyla ziyaret ettiğim ilk ülkelerden birisi olarak seçmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Diğer pek çok alanda olduğu gibi, Türkiye Avrupa Futbolu’nda da hızla büyüyen bir güç. Bence Türkiye, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı düzenlemek için çok sağlam bir adaylık ortaya koymuştu ve şimdi 2020 için aynı güçte adaylığını sürdüreceğini umuyorum.
İsteğimiz; insanları futbol gibi ortak bir amaç etrafında bir araya getirmek ve futbolu insanların hayatlarını daha iyiye doğru değiştirmek için bir araç olarak kullanmaktır. Hedefimizdeki İngiltere 2018 Dünya Kupası’nın amacı bu olacaktır. Çünkü bu adaylığı, sadece 2018 Dünya Kupası’nın İngiltere’ye kazandıracakları için yapmıyoruz. Bu adaylık, İngiltere 2018’in sizin ülkeniz için ve dünya için yapabileceklerini de hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!