Terminatör, Berduş'a karşı

Güncelleme Tarihi:

Terminatör, Berduşa karşı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bu yılın Formula 1 şampiyonu, bugün Jerez'de yapılacak olan İspanya Grand Prix'sinde belli oluyor. Dünyanın en hızlı ve yetenekli iki pilotu, Michael Schumacher ile Jacques Villeneuve, bir başka deyişle ‘‘Terminatör’’ ile ‘‘Berduş’’ kupayı kucaklamak için kıyasıya mücadele edecek.

MICHAEL SCHUMACHER

Kimlik: 28 yaşında, Alman, evli ve bir çocuk babası. Formula 1'de yedinci sezonu. Bu sezon, Ferrari'siyle 5 birincilik aldı. 1994 (Benetton-Ford), 1995 (Benetton-Renault) şampiyonu, 1996'da (Ferrari) dünya üçüncüsü. İsviçre'de yaşıyor. Yıllık ücreti 5 trilyon TL.

Tecrübe: Pistlerdeki en iyi pilot, klasmanda lider. Sezon başında Ferrari'yle çok az şans verilen Schumacher, bugün şampiyonanın en büyük favorisi. Kendine yüzde 150 güvenen pilotun hemen hiçbir zaafı yok. O kadar ki, bazen kendini beğenmişlikle suçlanıyor.

Pilotaj: Dünyada, bir yarışa en iyi, en ciddi hazırlanan pilotlardan biri. Çok az hata yapıyor. Psikolojik, meteorolojik veya sportif tüm ‘‘zor şartların’’ pilotu. Sezon boyunca Ferrari'sini giderek iyileştirmeyi bildi. Herkesten az frene bastığı ve çıkışta herkesten önce gazladığı sert virajları seviyor.

Araba: Ferrari. Bu sezona kadar İtalya'nın en ünlü ekürisi, çok kötü durumdaydı. Schumacher eküriye katıldığı günden beri, F310B, giderek düzeldi. Yeni V10 motor ve bu yıl denenen hafif şasi, sonuçe verdi. Ama Ferrari, henüz Jacques Villeneuve'ün Williams'ını yakalayamadı.

JACQUES VILLENEUVE

Kimlik: 26 yaşında, Kanadalı, bekar. 1982'de pistlerde ölen ünlü pilot Gilles Villeneuve'ün oğlu. F1'de sadece ikinci sezonu ve müthiş bir netice aldı, Williams-Renault ile 7 galibiyet aldı. 1996'da, ilk sezonunda, aynı eküride dünya ikincisi oldu. Yıllık ücreti yaklaşık 2 trilyon TL.

Tecrübe: Sıradışı bir pilot. Soğukkanlı olduğu kadar atak. Kimseden ve hiçbir şeyden korkmadığını söylüyor. Schumacher'den de hiç çekinir gibi görünmüyor. Kavgacı, akıllı, doğal ve içten. Podyuma bu kadar yaklaşmışken, kolay vazgeçecek tip değil. Tek bilinmeyen soru: Son yarışta diskalifiye olması, psikolojik olarak bugünkü yarışını nasıl etkileyecek?..

Pilotaj: Yorulmayan, bıkıp usanmayan ve saldırgan. Pistte son derece agresif. Bu da Indy-car alışkanlığı. Çünkü bu yarışlarda pilotlar, sık sık saatte 300 km'nin üstüne çıkıyorlar. Bunun sonucu, düzlüklerde kendini iyi hisseder, ama sıkı virajlardan ve zigzaglardan çekinir. Frene geç ve sert basar. Taktik kararları, herkesi, bazen de kendisini, fena halde yanıltır.

Araba: Williams-Renault. Tek kelimeyle her pilotun hayalindeki araba. Aerodinamik ve performans harikası. Mükemmel bir şasi ve V10 motor. RS9, son yılların rakipsiz bir arabası. Ancak,yıldan yıla, diğer ekipler geçen yılın dünya şampiyonuyla arayı kapatmayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!