Terim ve Tardelli, haftanın teknik direktörleri

Güncelleme Tarihi:

Terim ve Tardelli, haftanın teknik direktörleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2000 00:00

İtalyan 1. Futbol Ligi’nde 2. haftanın en iyi teknik direktörleri, Fiorentina’dan Fatih Terim ve İnter’den Marco Tardelli oldu.
Haberin Devamı

İtalyan spor yorumcuları, Terim’in, Reggina karşısında oyuncularını iyi motive ettiği ve 1-0 yenik durumdan oyuncu değişikliğiyle son 5 dakikada 2-1 öne geçmeyi başararak, takımını ve koltuğunu kurtardırdığı belirtildi.

Bu haftanın diğer bir en iyi teknik adamı ise İnter teknik direktörü Tardelli oldu. İlk maçında takımın havasını değiştirip, Zemanlı Napoli karşısında farklı bir galibiyet elde ettiği belirtildi.

Sezon başında Fiorentina'dan Roma’ya transfer olan ve bu hafta Lecce deplasmanında 2 gol atan "Batigol" Gabriel Batistuta ve hemen her maçta bir golü bulunan Kovaçeviç, RAI televizyonu tarafından haftanın en iyi futbolcuları olarak gösterildi.

GLADYATÖR TERİM
Reggina galibiyetinden sonra fanatik taraftarların bulunduğu "Fiesole" kale arkası tribününe çılgınca davet edilen Fatih Terim'in yağmur altında ki kendine özgü gösterisi Çizme'de günün olayı şeklinde ekranlara yansırken Fiorentina Teknik Direktörü "Gladyatör"e benzetildi. "İtalia 1" kanalında ki "Studio Sport" programında Fatih Terim için şu yorum yapıldı: " Artemio Franchi Arenasında var olma savaşı veren bir Gladyatör O. Ana İmparatoriçe Valeria ve oğlu Vittorio Cecchi Gori önünde Gladyatörlüğe soyunan Terim , ölüp ölüp diriliyor yine de sağ kalmayı başarıyor" denildi.

KONUŞMA YASAĞINI EŞİ İÇİN DELDİ
Galibiyete rağmen Cecchi Gori 'nin koyduğu konuşma yasağını ilk kez delen Fatih Terim, kendisine uzatılan mikrofona Şeref tribününe gönderdiği öpücüğün eşi Fulya için olduğunu ve galibiyeti kendisine ithaf ettiği söyledi.
Öte yandan maçtan sonra soyunma odasına giden ve futbolcuları kutlayan başkan Gori 'nin Terim 'in kulağına " Annemin doğum gününde güzel bir armağan verdiğiniz " dediği öğrenildi.

İTALYAN BASININDA TERİM
İtalyan basını ise Fiorentina galibiyetinden daha çok Terim 'i manşetlere çıkartarak övgüler yağdırdı.

La Gazzetta dello Sport: "Damarlarında mor menekşe kan akan Terim taraftarları feth etti"

Corriere dello Sport: "Yüreğin getirdiği zafer"

Tuttosport:"Nuno Gomes- Leandro ve zafer Terim in"

Stadio gazetesi: "Terim 'in anlamlı zaferi"

RAİ: "Terim Cecchi Gori 'ye koz vermiyor. Kazanmaya alışmış Türk hoca zor İtalyan liginde de çetin ceviz olduğunu kanıtlıyor"

La Nazione: "İmparator, Floransaïyı fethetti"

La Repubblica:"Terim'in sihiri" başlığı ile verdiği haberde, "Kendini ölesiye sevdiriyor ve bunun nasıl yapılacağını çok iyi biliyor. Türk yine hedefi onikiden vurdu. Eşi Fulya'ya gönderdiği öpücüğü Başkan Cechi Gori kendisine sanıp keyiflendi. Ancak Fatih Terim değişik karakteri, karizması ve inatçılığıyla Floransalılar'ı kendisine bağımlı yaptı. Şu bir gerçek ki Floransalılar kendisine put gibi tapıyorlar. Terim'in önü açık gibi görünüyor. Arkasına futbolcularını, taraftarlarını ve İtalyan medyasını alan Terim'in Çizme macerası dolu dizgin devam ediyor'' yorumunu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!