Terim meydan okudu

Güncelleme Tarihi:

Terim meydan okudu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Fiorentina, Çizme’nin Cİmbom’u olacak

İtalyan spor gazetesi Corriere dello Sport'a konuşan Terim, ‘‘Ayaklarını iyi kullanan ve kalbiyle oynayan bir takım istiyorum’’ dedi. Gazetede, Terim'in hayatta üç felsefesinin olduğu ve bunların samimiyet, disiplin ve cesaret olduğu belirtilirken, çok almak için çok istediği kaydedildi.

Saldıracağız

İtalyan spor gazetesi Corriere dello Sport'a, Tekirdağ'daki yazlık evinde demeç veren Fiorentina Teknik Direktörü Fatih Terim, ‘‘Stadı ateşe vereceğiz, korkusuzca saldıracağız’’ dedi. Birinci sayfadan, ‘‘Futbolu ve felsefesi ile Terim'in evi’’ başlığı ile verilen haberde Terim'in, ''Cecchi Gori (kulüp başkanı) soyunma odasına asla giremeyecek'' dediği belirtildi.

Üç felsefe

Tam sayfa verilen röportajda, ‘‘Terim ile bir çay’’ başlığı atılırken, Terim, ‘‘Ayaklarını iyi kullanan ve kalbiyle oynayan bir takım istiyorum. Rakiplerimiz bizi arkamızdan kovalamak zorunda kalacaklar’’ dedi. Gazetede, Terim'in hayatta üç felsefesinin olduğu ve bunların samimiyet, disiplin ve cesaret olduğu belirtilirken, çok almak için çok istediği kaydedildi.

Oyun planı

Fiorentina'yı nasıl bir oyun şekliyle oynatacağını açıklayan Terim, ‘‘Topu tutan, rakibin orta sahasında baskı kuran, gerektiğinde beş-altı oyuncu ile toplu atak yapan bir takım. Uzun toplarla oynayan bir takım değil. Bölge defansı olacak. Her zaman topla hareket edeceğiz’’ derken, Fiorentina'nın değil, rakiplerin arkadan geleceklerini ileri sürdü.

Lider belli

Chiesa'nın takımın lideri olacağını belirten Terim, kafasındaki takımın 2-3-2-3 veya 4-4-2 olduğunu söylerken, sıkı, sert, yüreği olan bir aile yaratarak, takımını başarıya götüreceğini belirtti. ‘‘G.Saray ile herşeyi kazandım ama bana yetmez. Aynı başarıyı, İtalya'da da yaşamak istiyorum’’ diyen Terim, sloganının kazanmak, kazanmak ve kazanmak olduğunu ifade etti.

Beklemede

Brezilyalı Amaral'ın alınmasını kendisinin istemediğini söyleyen Terim, ‘‘4 oyuncu istiyorum. 2 güçlü orta saha özellikle de sola. Daha sonra 1 defans ve 1 hücum oyuncusu, Lauren'i istiyordum ama İngiltere'ye gitti. Vidigal, Napoli ile anlaştı. Serginho ve Zenden iyi olurdu. Ama kolay değil. Dani ve Andersson tipindeki oyuncular da olabilir.

Anlaşma yok

Ama Andersson F.Bahçe'ye gitti. Tristan var. Bakalım, göreceğiz’’ dedi. Milan'a gideceği iddialarına da cevap veren Terim, ‘‘Gerçeği söylüyorum. Braida ile yarı final maçı sonrası Leeds'te görüştüm. Beni uzun zamandır izlediklerini ve tanışmak istedierini söylediler. Daha sonra hiçbir şey olmadı. Fiorentina'ya geldim. Milan ile anlaşma filan yok’’ dedi.

Kapım açık

Fatih Terim ayrıca, takımdaki futbolcuların, kendisini sadece teknik direktör olarak değil, kapısı her saat açık bir arkadaş olarak da bulacaklarını belirtirken, fikirlerini direkt olarak ulaştırmak için kısa zamanda İtalyanca öğrenmek istediğini de kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!