Terim: 4 maçı da kazanacağız

Güncelleme Tarihi:

Terim: 4 maçı da kazanacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 00:00

Sakatlar yüzünden canlarının çok yandığını söyleyen Fatih Terim, “Ukrayna maçı takımı görme açısından önemli. Grupta dört maçımızı da kazanma adına hareket edeceğiz ve kazanacağız” dedi.

Haberin Devamı

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Dünya Kupası elemelerinde 5 ve 9 Eylülde oynayacakları puan maçları öncesi Ukrayna karşılaşmasının takımın durumunu görmek adına iyi bir hazırlık maçı olacağını söyledi.

Ukrayna’nın her haliyle ciddi bir ekip olduğunu anlatan Terim, “Ukrayna maçları her zaman, herkes için çok güçlü bir karşılaşma olmuştur. Ukrayna her zaman önemli bir rakiptir” dedi. Tecrübeli teknik direktör, grupta akıllarında olmayan sonuçlar yaşandığını hatırlatarak, “Son saniyede yediğimiz İspanya golü bizi 2 puan geriye attı. Yine ümitliyiz, yine inançlıyız. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Dört maçımızı da kazanma adına hareket edeceğiz ve kazanacağız. Bunu yapacak güçteyiz” yorumunu yaptı.

Sakat oyunculardan dolayı çok sıkıntı yaşadığını dile getiren Terim, oyuncuların Milli Takım’a sağlam gelmesini çok istediğini söyledi. Deneyimli çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı: “Sakatlıklardan canımız o kadar yandı ki, ligdeki oyun kalitesi ne olursa olsun, oyuncularımız yeter ki sağlam olsunlar. Şimdi de birçok arkadaşımız sakat. Aurelio bizim için çok önemli bir oyuncuydu. Ayrıca Yusuf, Mevlüt, Emre yok. Ama şartlar ne olursa olsun bu bizim için bahane olmayacaktır. Bizim için ciddi bir maç olacak. Biz, eksiklere alışığız.”

Haberin Devamı

Milli Takım’a ilk kez çağrılan İsmail Köybaşı’na da değinen Terim, genç oyuncu için “İsmail, Ümit Milli Takım oyuncumuz. Tekniği ile oyun zekası ile çabuk adapte olmasıyla bize faydalı olacak. Burada ilk defa bizimle olacak. O heyecanı yatıştırmamız lazım. Ümitliyim, Beşiktaş da kazanacak, milli takım da kazanacak. Diğer genç oyuncularımız da gelmeye devam edecektir” yorumunu yaptı.

Ukrayna’da son prova

Milliler, Dünya Kupası Grup Elemeleri’ndeki Estonya ve Bosna Hersek maçları öncesi son hazırlık sınavına bu akşam çıkacak. Kiev’deki maç 21.00’de başlayacak.

DÜNYA Kupası Grup Elemeleri’nde 5 Eylül’de Estonya ve 9 Eylül’de de Bosna Hersek ile karşılaşacak olan A Milli Takımımız, zorlu mücadeleler öncesi son hazırlık maçını bu akşam Ukrayna ile deplasmanda oynayacak.

Haberin Devamı

UKRAYNA: Pyatov, Kucher, Shevchuk, Chygrynskiy, Yarmash, Gai, Tymoschuk, Nazarenko, Rotan, Milevskiy, Shevchenko

TÜRKİYE: Volkan, Gökhan Gönül, Servet, Gökhan Zan, Hakan Balta, Ceyhun, Ayhan, Hamit, Arda, Tuncay, Nihat

TRT-1 yayınlayacak

Başkent Kiev’deki Valeri Lobanovskiy Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak  mücadeleyi, Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Darko
Ceferin yönetecek. Ceferin’in yardımcılıklarını Andrej Kokolj ve Milan Kogej yapacak. Müsabakanın  dördüncü hakemi ise Ukraynalı Igor Ischenko olacak. Karşılaşma TRT-1’den naklen yayınlanacak.

4 gol atıp 5 gol yedik

Ay yıldızlılar, Ukrayna ile 5. kez karşılaşacak. Bugüne kadar oynanan maçlarda iki galibiyet, bir yenilgi, bir de beraberlik aldık. 4 gol atıp, kalemizde 5 gol gördük.

Haberin Devamı

Yusuf Şimşek kadrodan çıkarıldı

BEŞİKTAŞLI Yusuf Şimşek, A Milli Takım’ın Ukrayna ile bugün deplasmanda yapacağı özel maçın aday kadrosundan çıkarıldı. Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, sol alt baldırındaki eski problemi nedeni ile milli takım sağlık ekibi tarafından kontrolden geçirilen Yusuf’un, sakatlığı nedeniyle teknik heyet tarafından Ukrayna kadrosundan çıkarıldığı bildirildi.

Herkesi yenecek güce sahibiz

 FUTBOL Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl, Ukrayna ile oynayacakları özel maçın Estonya ve Bosna Hersek karşılaşmaları öncesi son provaları olacağını söyledi. Ukrayna’nın çok önemli bir futbol ülkesi olduğunu belirten Kızıl, “İnşallah güzel bir sonuçla buradan ayrılırız. Sakatlıklar el verdiği müddetçe yenemeyeceğimiz takım yok” dedi.

Haberin Devamı

Çetin ve Tekin yakın takipte

AY yıldızlı ekibin 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu’nda eylül ayında iki önemli maçta karşılaşacağı Bosna Hersek ve Estonya milli takımlarının bugün yapacağı hazırlık karşılaşmalarını, Milli Takım Antrenörleri Oğuz Çetin ve Metin Tekin mercek altına alacak. Bosna Hersek’in, İran ile yapacağı  hazırlık maçını Oğuz Çetin, Estonya-Brezilya mücadelesini de Metin Tekin izleyecek.

U19’lar tek golle boyun eğdi: 1-0

 19 Yaş Altı Genç Milli Futbol Takımı, özel  maçta deplasmanda Ukrayna’ya 1-0 yenildi. Simferopol kentindeki Yalta Stadı’nda oynanan karşılaşmada Ukrayna’nın golünü 49. dakikada penaltıdan Alexander attı. Ogün Temizkanoğlu yönetimindeki milliler, Ukrayna ile yarın bir karşılaşma daha yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!