Teniste haremlik selamlık kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Teniste haremlik selamlık kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Avustralya 'nın Perth kentinde tenisin unutulmaz yıldızlarından Hary Hopman anısında düzenlenen Hopman Kupası oynandı. Bu turnuvanın statüsü değişik; takım müsabakası: 9 ülke bir erkek ve bir bayan tenisçi ile katılıyor. Erkek ve bayanlar tekler maçlarına müteakiben karşılaşmanın sonucunu belirleyen Mixed (karşık çift) müsabakaları oynanıyor. Tenis severlerimiz Mixed maçlarını eskiden TED Kulübü'nde düzenlenen Uluslararası İstanbul Tenis Turnuvası'ndan hatırlayacaklardır.

Sporda erkek ve bayan eşitliğinin en güzel göstergesi olan Mixed müsabakaları, zamanla ATP (Profesyonel Erkek Tenisçiler Birliği) ile WTA'nın (Profesyonel Bayan Tenisçiler Birliği) kurulması ile artık sadece Grand Slam'larda (Paris, Wimbledon, US Open, Avustralya) oynanıyor.

Hyundai Otomotiv firmasının ana sponsorluğunu üstlendiği Hopman Kupası'nın gördüğü ilgi, tenis severleri kadın-erkek maçlarını aynı ortam içinde seyretmek istediklerinin bir göstergesi oluyor.

Organizatörler bu durum karşısında eski yıllarda olduğu gibi ATP ve WTA ile bir anlaşmaya vardıkları takdirde, turnuva süreleri biraz uzatılacak ve kadın-erkek maçları aynı anda yapılacak.

Fransa, Almanya, İsveç, Romanya, İspanya, Güney Afrika, Slovak Cumhuriyeti ve Amerika'nın en iyi erkek ve bayan tenisçileri ile katıldığı Hopman Kupası'nda toplam para ödülü 580 bin dolar. Şampiyon olan Slovakya takımı ise takribi 140 bin dolar kazandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!