Tenisin Muhammed Ali’si

Güncelleme Tarihi:

Tenisin Muhammed Ali’si
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2008 00:00

Avustralya Açık’ta erkekler yarı finalinde Fransız Jo-Wilfried Tsonga, dünyanın 2 numarası Rafael Nadal’ı 6-2, 6-3 ve 6-2’lik setlerle 3-0 yenerek finale yükseldi.

HERKES, annesi Fransız, babası Kongolu olan 22 yaşındaki melez tenisçi Jo-Wilfried Tsonga’yu konuşuyor. Tsongo’nın yüz hatları ve atletik yapısı boksun efsane ismi Muhammed Ali’yi anımsatıyor. Avustralya Açık’ta seri başı olmayan Fransız tenisçi tek erkekler yarı finalinde dünya 2 numaralı Rafeal Nadal’ı set vermeden (6-2, 6-3, 6-2) adeta nakavt etti ve adını finale yazdırdı.

17 ace attı

1.88 boyundaki Tsonga, Nadal’a karşı attığı 17 ace (serviste direkt puan) ve çoğu forehand vuruşu toplam 49 winner ile (rakibin ulaşamadığı toplar) Nadal’ı çaresiz bıraktı. Karşılaşma süresince Tsonga güçlü vuruşları ile İspanyol raketi baseline’ın (arka çizgi) gerisine attı. Nadal bir köşeden öbür köşeye koşarken Tsonga file önüne gelerek inanılmaz yumuşak bir top hissi ile voleleri hemen filenin arkasına plase etti. Zaten Nadal’ın yüz ifadesinde adeta "Bugün Tsonga’yı yenebilmemin bir yolu yok galiba" vardı.

Tsonga
, bu oyun tarzı ile Muhammed Ali’nin ’Arı gibi sokarım kelebek gibi uçarım’ sözlerini hatırlatır gibi oldu.

Finalin adı; Ivanoviç-Sharapova

Ancak oyun sitilini Marat Safin’e benzettiğim Tsonga’nın, tenisin Muhammed Ali’si olabilmesi için zamana ihtiyacı olacak. Küçüklüğünde Tsonga’nın en büyük hayali olan Andy Roddick gibi servis atabilmekmiş. Hergün saatlerce servis antrenmanı yaparmış. Bakalım Tsonga 2008 tek erkekler finalinde servisiyle kaç tane ace atacak.

Tek bayanlarda 4 numaralı seri başı Sırp tenisçi Ana Ivanovic ve 5 numaralı seri başı Rus raket Maria Sharapova, finale yükselen iki isim oldu.

Slovak rakibi 9 numaralı seri başı Daniela Hantuchova’yı 0-6, 6-3 ve 6-4’lük setlerle 2-1 yenerek, rakibini eleyen Ivanovic, "İlk sette Daniela’nın iyi oynadığını düşünüyordum. Ritmimi bulamamıştım" dedi.

5 numaralı seri başı Rus Maria Sharapova da Sırp rakibi 3 numaralı seri başı Jelena Jankovic’i 6-3 ve 6-1’lik setlerle yenerek, finalde Ivanovic’le karşılaşacak isim oldu.

SONUÇ RÜYA GiBi

TurnuvanIn sürprizi Tsonga maç sonrası yaptığı açıklamada, sonucun kendisi için inanılmaz olduğunu belirterek, "Bugün (dün) beni hiçbir şey durduramadı. Ne diyebilirim ki... Ailem, sonucun onlar için de rüya olduğunu söylüyor. Fransa’da herkes mutlu. Final karşılaşmasında elimden gelenin en iyisini yapacağım" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!