Tenis şöleni Ağrı'da başladı

Güncelleme Tarihi:

Tenis şöleni Ağrıda başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2011 16:48

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından düzenlenen “16 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonası” Ağrı'da başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Ağrı Tenis ve Yüzme Spor Kulübünün ev sahipliğini yaptığı şampiyona, Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadı'ndaki tenis kortlarında yaklaşık 120 tenisçinin katılımıyla start aldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ayhan Yıldırım, Ağrı'da ilk kez böyle bir turnuvanın düzenlendiğini belirterek, 7 gün sürecek şampiyonanın Ağrı'da yapılmasından gurur duyduklarını söyledi.

Yıldırım, kendileri açısından dev bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Bu bizim için onur verici bir olaydır. Buraya gelen sporcularımızı en iyi şekilde ağırlayıp, en iyi şekilde kendi illerine göndermek için elimizden geleni yapacağız.”

Turnuvaya katılan sporcular arasındaki eleme maçlarının bugün yapılacağına değinen Yıldırım, elemelerin ardından 60 sporcunun final mücadelesi vereceğini ifade etti.

Eleme karşılaşmalarından sonra sporcular için gezi programı hazırladıklarını anlatan Yıldırım, “Sporcuları Doğubayazıt ilçesine götürüp gezdireceğiz. Sporcularımız Ağrı'da kaldıkları süre içerisinde Ağrı'nın tarihi ve turistik yerlerini de gezip görecekler. Gelecek hafta yapacağımız ödül töreninin ardından turnuva sona erecek. Sporculara başarı diliyorum” dedi.

Ağrı Tenis ve Yüzme Kulübü Başkanı Kasım Kaya ise 16 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonasını Ağrı'da düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, organizasyona destek veren Vali Ali Yerlikaya ile TTF Asbaşkanı Cengiz Durmuş ve ilgililere teşekkür etti.

Turnuvaya 8 tenisçi ile katılan Tenis, Eskrim, Dağcılık (TED) Kulübü Tenis Antrenörü Oğuzhan Eroğlu da Ağrı'da olmaktan mutluluk duyduğunu anlatarak, şöyle konuştu:
“Ağrı'ya tenis kortlarının yapılması bizim için hakikaten büyük bir mutluluk. Çünkü tenis camiasına bakıldığı zaman Ağrı denince, Doğu Anadolu Bölgesi denince terör olayları akla geliyor. İnsanlar buraya gelmeye çekiniyorlar. Ben Ağrı'ya böyle bir şeyin kesinlikle olmadığına inandığım için geldim. Şampiyonaya 8 oyuncuyla katılıyorum. Ağrı'ya geldiğimiz için de çok mutluyum. Burada çok büyük bir misafirperverlik gördük. Turnuvanın çok iyi geçeceğine inanıyorum. Ağrı'nın muhteşem bir havası var. İnşallah önümüzdeki senelerde buralarda daha güzel organizasyonlar yapılır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!