Temyiz mahkemesinden FIFA'ya destek

Güncelleme Tarihi:

Temyiz mahkemesinden FIFAya destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2011 15:34

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), İsviçre'nin Sion kulübünün transfer yasağı bulunduğu dönemde kadrosuna kattığı oyuncuları oynatabileceği yönünde karar veren İsviçre mahkemesinin kararına yaptığı temyiz başvurusunda haklı bulundu.

İsviçre'nin Valais kentindeki kanton mahkemesi, FIFA'nın, aynı ülkenin Martigny mahkemesinin daha önce verdiği karara yaptığı itirazı haklı buldu.

Sion'a, 2008'de yaptığı bir transferin usulsüz olması nedeniyle transfer yasağı getirilmiş, kulüp yasak devam ederken transfer ettiği 6 oyuncuyu maçlarda oynattığı gerekçesiyle UEFA Avrupa Ligi'nden men edilmişti.

Sion, Martigny'deki yerel mahkemeye başvurmuş ve mahkeme Sion'un bu oyuncuları oynatmasında sorun olmadığını ve yeniden UEFA Avrupa Ligi'ne alınması gerektiğini bildirmişti.

FIFA'nın bugünkü açıklamasında, bir üst mahkeme olan Valais kanton mahkemesinin, Martigny mahkemesinin Sion lehindeki kararını bozduğunu ve FIFA'yı haklı bulduğu belirtildi.

Konunun taşındığı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Sion'un UEFA Avrupa Ligi'ne tekrar alınmasıyla ilgili davayı 24 Kasım'da görüşmeye başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!