Temennim 5 halkayla dönmek

Güncelleme Tarihi:

Temennim 5 halkayla dönmek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2013 00:48

Bakan Suat Kılıç, 7 Eylül’deki Olimpiyat oylaması öncesi son durumu değerlendirdi.Suat Kılıç, adaylar içerisinde olimpik harekette en büyük değişimi yaratacak şehrin İstanbul olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Buenos Aires’ten Olimpiyat’ın beş halkasını almış olarak Türkiye’ye dönmeyi umduklarını söyledi. 7 Eylül’de yapılacak 2020 Olimpiyat Oyunları’nın ev sahibi kentinin belirleneceği IOC’nin 125. Oturumu için Arjantin’e gitmeden önce Lig TV’ye konuşan Kılıç, Madrid, Tokyo ve İstanbul arasında olimpik hareketin en önemli değişim yaratacağı yerin İstanbul olduğunu dile getirdi.

‘SIRADIŞI BİR HEYECAN ORTAYA ÇIKAR’

Yaşanan sürecin hiçbir zaman yolun sonu olmayacağını kaydeden Kılıç, “Temennim İstanbul’u olimpiyat kenti yaparak 5 halka ile birlikte Türkiye’ye dönebilmektir. Bu olduğu taktirde Avrupa Birliği motivasyonuna çok daha büyük bir dönüşüm hamlesini Türkiye yakalamış olacaktır. Çok sıradışı bir heyecana Türkiye yelken açmış olacak. Türkiye bir spor ülkesi haline gelmiş olacak. 7 yıllık süreç içerisinde spor, Türk insanının yaşamının doğal ve vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘TÜM ÜYELERLE TEMAS ETTİK’

Kılıç Türkiye’nin son durumunu ise şöyle değerlendirdi: “Gelinen noktada aday kentler şansları ve destek profilleri bakımından birbirine eşit gibi bir görünüm var ortada... Ama İstanbul’un avantajları saymakla bitmez diyoruz her şeyden evvel. 97-98 üyenin oy kullanacağı tahmin ediliyor. Bugüne kadar bu üyelerin içerisinde bir kaç tanesi dışında tüm üyelere temas ettik, genel sunumlar dışında her biriyle görüştük. Her birine Türkiye ile ilgili tereddütlerini giderme konusunda özenli çalışmalar yaptık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!