"Temel eğitim veriyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Temel eğitim veriyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2011 15:40

Eski Milli Basketbolcu İbrahim Kutluay, “İbrahim Kutluay Basketbol Akademi adidas Uluslararası Yaz Kampı, kapsamında hem basketbolun temel eğitimini vermeye çalıştıklarını, hem de gençlerin keyifli zaman geçirmelerini sağladıkladını belirtti.

Muğla'da Akyaka'da devam eden İbrahim Kutluay Basketbol Akademi ve MVP Sportif Organizasyonlar tarafından adidas'ın katkılarıyla 2001 yılından bu yana düzenlenen ve 21 Haziran'da başlayan yaz kampında Türkiye'den 23 şehirden gelen sporcuların yanı sıra, 9 ülkeden de gençler katıldı. 6-16 yaş arası yaklaşık 550 sporcu, gerçekleştirilen kamp sayesinde bir yandan basketbollarını geliştirirken, bir yandan da tatillerini keyifli bir şekilde geçirme fırsatı buluyorlar.

Dünya Kamplar Birliği, Asya Kamplar Birliği ve Türkiye Kamplar Birliği üyesi olan İbrahim Kutluay Basketbol Akademi yaz kampına 10 yılda 32 kamp döneminde 12 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcu katıldı. Bu yıl 11.'si gerçekleştirilen yaz kampı 25 Temmuz'da sona erecek.

“TEMEL EĞİTİMİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

İbrahim Kutluay, uluslararası yaz kampıyla hem gençlere temel eğitimi verdiklerini, hem de tatillerini keyifli bir şekilde yapmalarını sağladıklarını söyledi.

Kutluay, yaz kampının bu yıl 11.'sini gerçekleştirdiklerini belirterek, “adidas ile beraber işbirliğin altıncı yılını yaşıyoruz. Yaz dönemi içinde yaklaşık 550 gencimize eğitim vermiş olacağız. Bir dönem daha var. Türkiye'nin en kapsamlı basketbol kamplarından biri. Deneyimli antrenörler ekibiyle birlikte bu çalışmaları yürütüyoruz” dedi.

Kamp sayesinde basketbolun temel eğitimlerinin yanında genç sporculara birçok şeyi katmaya çalıştıklarını vurgulayan İbrahim Kutluay, şöyle devam etti:
“Gençlerin beraber yaşama alışkanlıklarını geliştirmeye çalışıyoruz. Gençler burada paylaşmayı, beraber yaşamayı da öğrenecek. Birbirlerine saygılı olmak, aynı odayı paylaşmak ve kamp kurallarına uygun davranmak önceliklerimiz. Basketbol yeteneği kadar birlikte yaşamak da önemli. Takım arkadaşlarıyla ve hocalarıyla ilişkilerine de önem veriyoruz. Bunlar kamp değerlendirmelerimizde öncelikli olan kurallar. Basketbol eğitimin yanı sıra gençlerimizin eğlenceli aktivitelerle dönemi geçirmesine çalışıyoruz. Bir yandan bir hafta boyunca basketbol çalışmaları yaparken, bir yandan da haftayı dolu dolu geçirmelerini sağlıyoruz.”

VAKIF ÇALIŞMALARI

Kutluay, basketbol eğitimin yanı sıra gençlerin eğitim alanında da imkanlar kazanmaları için çalışmalarını sürdürüyor.
Bu yönde vakıf çalışması içinde olan İbrahim Kutluay, bu konuda şunları söyledi:
“Eğitim programlarına çok önem vermeye çalışıyorum. Bu konuda ciddi sıkıntılar olduğunu biliyorum. Bir gencin profesyonel anlamda basketbol oynamak istediği bir ortamda, özellikle lise çağlarında aynı zamanda eğitimini de sürdürmesi oldukça zor. Çok ciddi fedakarlık yapması lazım. Emeklerinin boşa gitme olasılığı da çok fazla. Dolayısıyla öncelikle bir eğitim programını destekleyecek bir şirketle anlaşmamız gerektiğine inandık. Bu konuda ciddi destek aldık. Bu çerçevede İbrahim Kutluay Basketbol Akademi olarak 30 gencimize ABD'de burslu eğitim olanağı sağladık.”

Basketbol oynayan gençlere bunun yanında iyi bir eğitim programı imkanı vermeyi amaçladıklarına işaret eden Kutluay, “Geniş kapsamlı eğitim veriyoruz. Ama kariyer planlamasında uzman kişilerden destek almamız gerekiyor. Önümüzdeki kış döneminde bir kamp düzenlemeyi düşünüyoruz. Türkiye'deki yetenekli olan ve basketbolcu olmak isteyen, bunun yanında eğitimlerini sürdürmek isteyen arkadaşlarımızı bir kampta toplayıp ABD'den gelecek hocaların da izleyeceği bir kampta buluşturmak. Onların kendilerini göstermesini sağlamak. Vakıf çerçevesinde toparlayıp ilerde eğitime ihtiyaç duyan kişiler tarafından verilen imkanların kullanılmasını istiyorum” diye konuştu.
Sporcu'nun kolay yetişmediğine dikkati çeken İbrahim Kutluay, “Eğitimle beraber götürmek daha da zor. Bunu bizzat yaşamış biri olarak bu konuda yapılması gereken çok şey olduğunu düşünüyorum. Eğitim konusunda ciddi adımlar atmaya çalışıyoruz” dedi.

Akademi olarak artık bir ekol olduklarına inanıp inanmadığı yönündeki soruyu ise Kutluay, “Henüz basketbol ekolü olduk diyemiyorum. Katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Ekol olmak için öncelikle eğitimi çok iyi vermeye çalışıyoruz” diye yanıtladı.

ADİDAS'IN YENİ AYAKKABISINI DENEDİLER

Kamp sırasında eğitim alan genç sporcular da adidas'ın yeni ayakkabısını deneme fırsatı buldu.

Dünyanın en hafif basketbol ayakkabısı adidas adizero CrazyLight'ı İbrahim Kutluay da denedi.

adidas, NBA'in 2011 en değerli oyuncusu seçilen Derrick Rose ve basketbolun diğer yıldız oyuncuları için tasarladığı, sadece 278 gram ağırlığı ile dünyanın en hafif basketbol ayakkabısı olan adizero CrazyLight'ın en yakın
rakibinden yüzde 15 daha hafif olması sayesinde oyuncuların sahadaki performansını artırmasına yardımcı olarak tasarlandığı kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!