Teknik direktörler de sendikalılaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Teknik direktörler de sendikalılaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2013 12:16

Futbol Çalışanları Sendikası (Futbol-Sen) Başkanı Rahim Zafer, "Üye sayımız giderek artacak, şimdiden 400'ü geçtik” dedi.

Futbol Çalışanları Sendikası (Futbol-Sen) Başkanı Rahim Zafer, teknik direktörler Tayfur Havutçu, Bülent Uygun, Ümit Özat, Mutlu Topçu ve Ergün Penbe gibi önemli isimlerin sendikaya katılacağını söyledi.

Ankara'da 9 Ocak'ta yapılan genel kurulda Futbol-Sen'in başkanlığına seçilen Rahim Zafer, yaptığı açıklamada futbol sektöründe sendikalaşma çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini dile getirdi.

Takımların kamp yaptıkları dönemde sendika olarak Antalya'ya gittiklerini ve örgütlenme çalışmaları yaptıklarını dile getiren Zafer, “Futbol takımı çalışanları dışında seminer için Antalya'da bulunan teknik direktörlerimizle de bir araya geldik. Çok olumlu yaklaştılar” dedi.

Teknik direktörlerin de sendikalaşmanın öneminin farkında olduğunu ifade eden Zafer, şöyle konuştu:

“Tayfur Havutçu, Bülent Korkmaz, Bülent Uygun, Hakan Kutlu, Ümit Özat, Mutlu Topçu, Ergün Penbe, Faruk Korkmaz, Osman Özköylü, Cihat Arslan gibi birçok isimle bir araya geldik. Sendikamıza katılacaklarını ifade ettiler ve başvuru formlarını kendilerine verdik. Çok olumlu yaklaştılar. Sektördeki boşluğu doldurmak için yaptığımız çalışmalarda bize desteklerini ilettiler.”

Üye sayısı artıyor

Futbol-Sen başkanı Rahim Zafer sendikaya üye olanların sayısının giderek arttığını ve bunun devam edeceğini belirtti.

Alt liglerde mücadele eden takımların üye olma konusundaki yaklaşımlarının sevindirici olduğunu söyleyen Rahim Zafer, Erzincan Refahiye Spor Kulübü, Maltepespor, Aydınspor, Erzurum Belediye Spor, Tepecikspor, Sancaktepe Belediye Spor, Yimpaş Yozgatspor, Bingöl Belediyespor, Van Belediye Spor, İskenderun 1967 Spor, Tekirova Belediye Spor oyuncuları ile teknik direktörler Ramazan Silin, Tuncay Soyak, Hüseyin Özcan, Armağan Turhan ve Selahaddin Dinçel'in sendikaya katıldığını kaydetti.

Yapılan çalışmalar sonucunda sendikaya üye olanlarının sayısının 400'ü geçtiğini ifade eden Zafer, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şimdiden 400'ü geçtik. Bu ilgiyi bekliyorduk. Çünkü sektörü tanıyoruz. Ben uzun yıllar futbol oynadım, antrenörlük de yaptım. Ekibimizde alt liglerde uzun yıllar futbolculuk, yöneticilik yapmış arkadaşlarımız var. İnsanlara sorunlarından bahsediyoruz. Evet kendi sorunlarından ve nasıl çözümlenebileceğinden... Biliyor olmamız avantaj ve bu avantajı yaşıyoruz. Üye sayımız giderek artacak. Büyük bir boşluk var ve biz de bu boşluğu doldurmak için çok çalışacağız. Sorunları biliyoruz, insanların yalnız kaldıklarını biliyoruz ve onlara 'artık biz varız' diyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!