Tekerlek farkıyla Greipel

Güncelleme Tarihi:

Tekerlek farkıyla Greipel
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2012 00:00

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 153 kilometrelik Alanya-Antalya etabında zafer Lotto Lelisol takımının sporcusunun oldu.

Haberin Devamı

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ikinci gününde koşulan 153 kilometrelik Alanya-Antalya etabını, Lotto Belisol takımından Andre Greipel, 3 saat 16 dakika 4 saniye ile kazandı. 191 bisikletçinin katılımıyla saat 12.58’de startı verilen yarıştan önce Turkuaz Mayo (Genel Ferdi Klasman Birincisi) Rabobank’tan Bos ile Türkiye’nin Güzellikleri Mayosu’nun sahibi Yeşil Mayolu (Sprint Birincisi) Green Edge Takımı’ndan Goss’a giydirildi.

Sona doğru koptular

Önceki günkü kaza sırasında yaralanan Lotto Belisol Takımı’ndan Frederigue Robert, Spidertech Powered C10 Takımı’ndan Guillaume Boivin ve aynı takımdan Kevin Lacombe tur dışı kaldıklarından etaba iştirak edemediler. İlk 27 kilometresi ana grupla geçilen yarışta, daha sonra kopmalar başladı.
Son metreler yine nefes kesiciydi. Ataklar peşisıra geldi. Ve finiş çizgisini o bilinen sprinti ile Türkiye Turu’nun tanıdık ismi Lotto Belisol takımından Andre Greipel 3 saat 16 dakika 4 saniye ile geçti. İkinciliği aynı zaman ve tekerlek farkı ile Greeen Edge’den Matthew Goss, üçüncülüğü de Europcar’dan Matteo Pellucchi elde etti.
Greipel’e ödülünü Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, ikinciye Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu, üçüncüye de Antalya BŞB Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal takdim etti.

Haberin Devamı

Emin Müftüoğlu: Destekçilerle büyüdük

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, “Bu spor destekçileriyle büyüdü Alanya’daki manzara beni  gerçekten çok mutlu etti” diye konuştu.

Her şey yolundaydı kazandım

Andre Greipel,“Alanya-Alanya etabında kaza içinde kaldım, başarılı olamadım.Bugün her şey yolundaydı ve kazandım” dedi.

Sırada Antalya-Elmalı etabı var


48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na bugün 153 kilometrelik Antalya - Elmalı etabı ile devam edilecek. 8 günlük yarış içinde en zor etap olarak gösterilen bu etapta zaman farkını açan bisikletçilerin Genel Ferdi Klasman’daki yerlerini sağlamlaştırmaları bekleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!