Tehlikenin farkında mısınız

Güncelleme Tarihi:

Tehlikenin farkında mısınız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2010 00:00

Milli Takım’da direkt olarak oynayan Semih sadece 15 dakika forma giydi. Stoke’ta oynayan Tuncay kadro dışı. Frankfurt’taki Halil ve PSG’li Mevlüt 90 dakikayı gol atmadan tamamladı. Gökhan Ünal, 18’deydi ama oyuna giremedi.

GALATASARAY, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor’un bu hafta golleri yabancılardan. G.Saray Kewell. Beşiktaş Bobo, Nobre. Bursaspor Nunez. Trabzonspor Teofilo ve Yattara. Fenerbahçe, bu hafta gol atamadı... Şöyle bir diğer takımlara küçük bir bakış atalım.. Kayserispor’da Cangele, Karabük’te Emenike, Bucaspor’daki Manucho. Daha bitmedi... Konyaspor’lu Tazemata, G.Birliği’nde Ermin Zec, Patiyo, Smeltz. A.Gücü’nde Slovak Sestak, Vittek ve Gabonlu Meye, forvetteki isimler.

Latin rüzgarı

Gaziantep’te durum pek farklı değil. Julio Cesar, Beto ve Ismael Sosa. Ligin dibindeki Manisaspor’un kadrosunda Portekizli Makukula, Brezilyalı Kahe, Nijeryalı Isaac Promise bulunan yabancı forvetler.
Peki Milli Takımımız’da direkt oynayan golcüler... Semih, F.Bahçe’de 15 dakika oynamış. Tuncay, Stoke’un A.Villa maçında kadroda yok. E.Frankfurt’lu Halil, M’Gladbach maçında gol atamamış, PSG’li Mevlüt de aynı şekilde Arles maçını boş geçmiş. Bu oyuncuların formsuz olması Milli Takım’ı kötü bir şekilde etkileyecektir. Yabancıya karşı değilim ama tehlikenin farkında mısınız?

1-1’in sorumluları onlar

KONYASPOR-Bucaspor maçında toplam 10’u isabetli olmak üzere 28 şut çekildi. Gol pozisyonu 10. Atılan gol sayısı ise 2. Bunda Konyaspor kalecisi Gökhan ve Bucaspor kalecisi Fernandes’in etkisi çok büyük. Her iki file bekçisi yaptıkları kurtarışlarla maça damgalarını vurdular, takımlarını ayakta tuttular.

Haftanın 5 YILDIZLIK OLAYLARI

Futbolcularımızın, Dünya Basketbol Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan 12 Dev Adam’ı yalnız bırakmaması.
Gönderilecek denilen Nobre’nin 2 haftadır sergilediği harika performansı.
Trabzonspor’un müthiş mücadelesi ve kazanma isteği. Yattara’nın golleri, çalımları. G.Saray tribünlerine açılan Metin Oktay forması.

Haftanın EN ŞIK HAREKETİ

Sağ gösterip sol vurdu
Trabzonspor’un süper bücürü Alanzinho, Teofilo’nun ikinci golünde öyle bir pas attı ki, aklımıza basketbolda yapılan asistler geldi. Kendisine gelen pası tek topla Teofilo’nun önüne atan Alanzinho, pasını verdikten sonra tribünlere döndü ve golün sevincini herkesten önce yaşadı.

Haftanın hakemi

Fırat Aydınus
FIRAT Aydınus, Bursaspor-Eskişehirspor maçında düdüklerini en doğru biçimde çaldı. Burs’nın ikinci golünde Kirita’ya yapılan faule “devam” diyerek, oyunu kesmedi. Pozisyonun devamında gelen gol Aydınus’un kararının ne kadar doğru olduğunu kanıtladı.

Haftanın hatası

Kocaman kadro hatası
AYKUT Kocaman, F.Bahçe’yi Kayseri deplasmanına giderken Bilica’yı İstanbul’da bırakarak en büyük hatasına imza attı.

Haftanın Asisti

Tek pasla gelen gol
BURSASPOR Eskişehirspor’a attığı ikinci golde tek top sanatı yaptı adeta. Sercan’ın golünde yapılan paslaşmalar, Ozan’ın da haftanın asistini yapmasını sağladı.

Haftanın hocası

Satranç ustası Şota
AYKUT Koca-man’ın Selçuk’u sahaya sürmesinden hemen sonra Mehmet Eren kozunu kullanarak satranç ustası gibi hamleye hamleyle karşılık veren, doğruları yapan Kayserispor Teknik Direktörü Şota, aynı zamanda haftanın teknik dierktörüydü.

Haftanın futbolcusu

Şampiyonluk isteyen Yattara
TRABZONSPOR’un Gineli kaptanı Yattara’nın şovu devam ediyor. “8. yılımda şampiyonluk istiyorum” diyen Yattara, Sivasspor maçında deyim yerindeyse döktürdü. Tecrübeli oyunucu, ilk yarıdaki performansı ile parmak ısırttı. Attığı frikik golüyle önce açılışı yaptı. Ardından attığı ikinci gol ise onun yetenekelerinden sadece ufak bir pasajdı. Haftanın oyuncusu olan Yattara, tribünleri de sevindirmeye devam ediyor.

Haftanın golü

Selçuk’tan 102 km’lik füze
BEŞİKTAŞLI Bobo’nun Ankaragücü’ne attığı ilk golde, Brezilyalı oyuncunun klasını gördük. Kalecinin uzanamayacağı noktaya yolladı topu. Ancak haftanın golü Trabzonsporlu Selçuk’tan geldi. Yaklaşık 30 metreden 102 kilometrelik bir şutla Ramovic’i avlayan Selçuk, haftanın golüne imza attı.

DiLiN KEMiĞi YOK

Alex çıkarsa
Serdar Ali Çelikler (Habertürk): “Alex’in oyundan alınması demek, topu rakip yarı alanda yeterince tutamamak ve kaybedilen toplarla sürekli ani akın yemek demek aynı zamanda” (Serdar Ali Çelikler, Alex’in çıkması halinde olacakları özetlemiş)

Barcelona sanıyor
Sinan Engin (Vatan): “Ümit Özat, kendi takımını Barcelona sanıyor olmalı ki hiç alan daraltmadan, geriyi kapamadan, rahat bir taktikle çıktı sahaya.” (Sinan Engin, Ümit Özat’ın savunma kurgusunu, Katalan ekibine benzetmiş)

Aman Real görmesin
Selim Soydan (Vatan): “Yobo çıkıyor. Yerine Selçuk giriyor. Bizim Selçuk. Bu çocuk ne cevhermiş ki, hem orta saha oynuyor (!) hem de stoperde. Aman Real Madrid görmesin, onu da transfer ediverir.” (Selim Soydan, Selçuk Şahin’in başarılı performansını devam ettirmesi halinde gideceği takımı söylemiş)

En garip durum
Mehmet Demirkol (Milliyet): “Mustafa Denizli’nin 6 yabancıyı aynı anda sahaya sürüşünden bu yana yapılmış en garip durumu yaşadılar.” (Mehmet Demirkol, Aykut Kocaman’ın kadro tercihlerini değerlendirirken maziye şöyle bir bakıvermiş)

Stoper yokmuş meğerse!
Tamer Bağlan (Fanatik): “Yobo sakatlanıyor. Selçuk stopere alınıyor. Şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe’nin yedek kulübesinde stoper yokmuş meğerse!” (Tamer Bağlan, Aykut Kocaman’ın yedek kulübesine almayı unuttuğu stoperden bahsediyor)

Sahtekarlıktan tutuklarım
Ömer Güvenç: “Ben polis olsam bu Guti’yi sahtekarlıktan dolayı tutuklarım. Adam öylesine inanılmaz, şaşırtıcı paslar atıyor ki sanki bizim görmediğimiz başka gözleri var.” (Ömer Güvenç, Guti’nin meziyetlerini anlatırken, ilginç bir betimleme kullanmış)

Elano’nun ikizi olabilir
Kanat Atkaya (Hürriyet): “Elano’nun orijinali değil, tek yumurta ikizini transfer etmiş olabilir Galatasaray.” (Kanat Atkaya, Galatasaray’ın sambacısının çakma olabileceğinin uyarısını yapıyor, yöneticilere)

Biliyorduk ama...
Yılmaz Vural (Kasımpaşa Teknik Direktörü): “Emenike’nin ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu bildiğimiz halde aciz duruma düştük.” (Yılmaz Vural, 3 puanı ellerinden alan Emenike’yi tutamadıklarına yanıyor)

NOT DEFTERİ

Haftanın Güzelliği

Metin Oktay’ın unutulmaması
GALATASARAY camiası efsane kaptanları Metin Oktay’ı unutmayarak kendisine büyük bir jest yaptı. Tribünlere açılan Galatasaray formaları, asılan pankartlar, Metin Oktay’a özel bir şekilde hazırlanan antrenman tişörtleri... Hepsi birbirinden güzeldi. Huzur içinde uyu büyük kaptan

Haftanın Üzüntüsü

Yakışmadı sana Sedat
KARARI beğenmedin diye hakeme küfür etme hakkı verilmez, hiç bir oyuncuya. Sivassporlu Sedat Bayraktar’ın kırmızı kartı gördükten sonra hakemin yüzüne doğru formasını atması ise, ikinci ayıptı. Yakışmadı sana Sedat

Haftanın Takımı

Fırtına gibi esen Trabzon
TRABZONSPOR, sahasında Sivasspor gibi lige iyi bir başlangıç yapmış ekibi yenmeyi başardı. Oyuncuların kazanma hırsı, saha içindeki paslaşmaları harikaydı. Taraflarına ve futbolseverlere ziyafet verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!