TBMM'de pazarlık

Güncelleme Tarihi:

TBMMde pazarlık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Meclis Başkanı Hikmet Çetin'in makamında dün futbolcu transferi kulisi yapıldı. Çetin'in arabuluculuk yaptığı görüşmede, Beşiktaş Kulübü Başkanı Süleyman Seba, G.Antepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan'dan Ayhan'ı, Kocaelispor Kulübü Başkanı Sefa Sirmen'den de Mirkoviç ve Dobrowski'yi istedi.

TRANSFER KULİSİ

Milletvekili transferlerine sıkça sahne olan TBMM'de, dün ilk kez futbolcu transferi kulisi yapıldı. TBMM'nin CHP'li Başkanı Hikmet Çetin'in makamında, CHP'li Gaziantep Belediyesi ve Gaziantepspor'un Başkanı Celal Doğan, CHP'li İzmit Belediyesi ve Kocaelispor'un Başkanı Sefa Sirmen ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Süleyman Seba futbolcu pazarlığı yaptılar.

ÖNCE DOĞAN GELDİ

Çetin'in TBMM'deki makamına önce Celal Doğan geldi. Doğan, Özel Kalem ile Başkan'ın makam odası arasındaki odada konuk edildi. Çetin'le saat 11.00'de randevusu bulunan Beşiktaş Yönetim Kurulu da, Süleyman Seba başkanlığında makama geldiler. Beşiktaş Yönetim Kurulu, divan toplantı salonuna, Seba ise Doğan'ın ağırlandığı özel odaya alındı.

TERCİH AYHAN'IN

Gaziantepspor Kulübü Başkanı Celal Doğan, çıkışta Danışma Kurulu'nu bekleyen gazetecilerin sorusu üzerine Ayhan için fiks fiyat istediklerini vurguladı. Doğan, ‘‘Biz mal satmıyoruz. İstanbulspor da makul fiyat verdi. Ama futbolcu istediği tercihini yapacaktır. Bundan sonra Barcelona da olsa 100 trilyon da verseler, fark etmez’’ dedi.

TRANSFER GÖRÜŞMEDİM

Celal Doğan, Beşiktaşlı yönetimin önce Ayhan'la görüşüp, sonra kendilerine geleceklerini bildirdi. Celal Doğan bir soru üzerine TBMM Başkanı Hikmet Çetin'le transfer görüşmesi yapmadığını söyledi ve ‘‘Futbol konuşmaya gelmedim. Onlar konuşuyorlarsa konuşsunlar’’ dedi.

Haberin Devamı

SİRMEN'DEN YEŞİL IŞIK

Bu arada aynı saatlerde başkanlık makamına Kocaelispor Başkanı Sefa Sirmen de geldi. Sirmen de özel odaya alınarak Seba ile görüşmesi sağlandı. Sirmen ise Beşiktaş'ın Dobrowski ile Mirkoviç'i istediğini belirtirken, ‘‘Teklif önemli. Verebiliriz de. Düşüneceğiz. Recep'in takası gündemde. Üste para da verecekler. Konuştuk ama oldu diyemem’’ dedi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!