TBF'den F.Bahçe'ye ceza

Güncelleme Tarihi:

TBFden F.Bahçeye ceza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2011 14:42

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Kulübü'ne 6 bin 500, Erdemir Kulübü'ne ise 3 bin lira para cezası verdi.

Kuruldan yapılan açıklamada, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe ile Galatasaray Medical Park arasında 15 Nisan'da yapılan play-off final serisi 3. müsabakası öncesinde ve sırasında Fenerbahçe taraftarlarının sürekli olarak rakip takım ve rakip takım sporcuları aleyhinde küfürlü tezahüratlarda bulunmaları, bu nedenle müsabakanın 3. periyodu öncesinde bir kez anons yapılması ve müsabakanın devre arasında soyunma odasına giden rakip takım sporcularına yabancı madde atmaları, ayrıca yine Fenerbahçe taraftarları tarafından salona düdük sokulması ve müsabaka süresince çalınması nedenleriyle sarı-lacivertli kulübe toplam 4 bin 500 lira para cezası uygulandı.

Bu arada, Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile Pınar Karşıyaka arasında 9 Nisan'da yapılan müsabakasının oynandığı salonun büfesinde kapalı içecek satışı yapılması ve söz konusu büfelerde kupon uygulamasına geçilmemesi (bozuk para kullanımına devam edilmesi) nedenleriyle sarı-lacivertli kulübe 2 bin lira para cezası verildi.

Fenerbahçe Kulübü böylece, kadın ve erkek basketbol takımlarından dolayı TBF Disiplin Kurulu'ndan toplam 6 bin 500 lira para cezası aldı.

Kurul ayrıca, Beko Basketbol Ligi'nde Erdemir ile Olin Edirne arasında 16 Nisan'da yapılan maç sırasında Erdemir taraftarlarının sahaya yabancı madde atmaları ve neticesinde müsabakanın durdurularak 1 kez anons yapılması nedeniyle ev sahibi kulübe toplam 3 bin lira para cezası verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!