TBF 'Üstün Hizmet Kartı' verecek

Güncelleme Tarihi:

TBF Üstün Hizmet Kartı verecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2006 14:03

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), basketbola hizmeti geçmiş federasyon başkanları, antrenörler, hakemler, kulüp yöneticileri, gazeteciler ve milli oyunculara yönelik ”Üstün Hizmet Kartı” uygulaması başlattı.

TBF'den yapılan açıklamaya göre, her kategori için ayrı renklerde tasarlanan kartlar yeşil, sarı, mavi ve kırmızı olacak. TBF başkanlarına yeşil kart verilirken, 60 yaş altında ve faal olmamak koşuluyla (A) Milli Takım'da 3 yıl çalışmış antrenörler, Türkiye Basketbol Ligi'nde en az 1 şampiyonluk yaşamış antrenörler, altyapı milli takımlarında madalya almış antrenörler, 60 yaş altında ve faal olmamak koşuluyla FIBA hakemliği yapanlar sarı kart sahibi olacak.
Milli olmuş sporcular ise kırmızı kart alacak. Erkeklerde 1950 doğumlulara kadar 25 kez, 1951-70 doğumlularda 50 kez, 1970 ve sonrası doğumlularda 100 kez milli olma koşulu aranırken, bayanlarda 1960 doğumlulara kadar 5 kez, 1961-1970 doğumlularda 20 kez, 1970 ve sonrası doğumlularda ise 70 kez milli olanlar kart sahibi olacak.
Bu arada, gazeteciler, kulüp başkan ve yöneticilerine ise mavi kart verilecek.

KART SAHİBİ OLANLAR

Basketbol Federasyonu'nun yeni uygulamasıyla, yeşil renkli Üstün Hizmet Kartı 4 kişiye verilecek. Federasyon başkanı Turgay Demirel'in yanı sıra Faik Gökay, Gencay Seylan ve Uğur Erel bu kartı alacak isimler olacak.
Sarı kart verilecek 15 kişi şunlar:  Antrenörler Armağan Asena, Yalçın Granit, Cavit Altunay, Önder Seden, Orhan Girgin, Mehmet Baturalp, Fehmi Sadıkoğlu, Erdinç Talu ve Recep Türkoğlu; FIBA hakemleri Aydemir Ekti, Gökhan Günalp, Hüsamettin Topuzoğlu, Nejat Duran, Oktay Üner ve Ömer Ozan.

Bu arada, 17 kişiye mavi kart verilecek. Bu isimler şunlar: Gazeteciler Cem Atabeyoğlu, Kahraman Bapçum, Nurhan Aydın; kulüp yöneticileri Şakir Eczacıbaşı, Alp Yalman, Faruk Süren, Orhan Özokur,
Tuncay Özilhan, Aziz Yıldırım, Selçuk Yaşar, Ateş Özerk, Tahir Türetken, Raif Durak, Sabahattin Akın, Şener Özkan, Reşit Yücesoy, Mahmut Uslu.

Öte yandan, Basketbol Federasyonu'nun Üstün Hizmet Kartı uygulamasından yararlanacak ve kırmızı kart alacak milli sporcuların sayısı da 74 olarak belirlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!